Dvogrlni karbrator sa ele. sauhom na skalu 55
+4
Miljan
Crazy128
kalasnjikov
dreka89
8 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Dvogrlni karbrator sa ele. sauhom na skalu 55
Kupio bih gore navedeni karburator za moju zastavu posto je pocela nenormalno lose da vuce i da trosi. E sada me interesuje osim usisne grane i karburatora sta treba jos da kupim, nesto od elektronike?
Hvala unapred
Hvala unapred
dreka89- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 112
Godina : 35
Datum upisa : 16.11.2012
Re: Dvogrlni karbrator sa ele. sauhom na skalu 55
Nista, samo to sto si naveo. I obvz zameni dihtung na usisnoj kad skidas jednogrli.
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
Hvala
Nego me interesuje da li je nesto komplikovano oko stelovanja elekt. sauha?
Nego me interesuje da li je nesto komplikovano oko stelovanja elekt. sauha?
dreka89- OHV 767ccm 30ks
On se ne steluje. Vidis da si u naslovu teme napisao "ele.sauhom".
Cak ti i sajla za sauh ostane da se obesis kad se elek. sauh sjebe. Mi sa rucnim sauhom nemamo tu privilegiju.
Cak ti i sajla za sauh ostane da se obesis kad se elek. sauh sjebe. Mi sa rucnim sauhom nemamo tu privilegiju.
Al ako covek planira da vozi na plin taj el sauh bi mogo da mu pravi problem. Morao bi da pali na benzin, a ako vozi kratke relacije da motor nemoze da se zagreje ima mu potrosnja bude i veca. Moj savet, kupi dvogrli ali full mehanicki bez elektronike
Kakve veze plin ima sa tim koji je sauh?
Ja sam uvek pre za mehanicki.
Ja sam uvek pre za mehanicki.
ima, zato sto kad je hladan motor sauh je zatvoren i nemoze da uvlaci plin, tek kad je jedna trecina leptira otvorena motor moze nekako da radi
Doduse, ja sam vozio jedan elektronac, busen, i radio je perfektno. Ali sam i vozio jednogrli sa mesacem, palio sam ga pod punim sauhom i palio je tako, nema veze sto je klapna bila skroz zatvorena, a mesac iznad njega. Jeste nelogicno, ali imma bar 5 drugara koji voze sa mesacem elektronca i pale ga na plin.
Bavim se remontom plinskih uredjaja i stelovanjem ali moji utisci su drugaciji. Nekazem da nema slucajeva. evo moj 1.3 sa busenim jednogrlcem 24ipm nece pali pod sauh ali kad ga upalim i povucem sauh radi i brze zagreva dok dvogrlci sa ploce nisu hteli da pale pod sauh
Radice bez problema taj sauh.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
dreka89 ::Kupio bih gore navedeni karburator za moju zastavu posto je pocela nenormalno lose da vuce i da trosi. E sada me interesuje osim usisne grane i karburatora sta treba jos da kupim, nesto od elektronike?
Hvala unapred
To sto lose vuce i vise trosi ne mora da znaci da je kriv karburator. A ti bolje pokusaj taj tvoj karburator da ocistis i zamenis sve filtere za benzin i za plin, pa javi utiske. Mnogo ljudi bezi od tih elektronaca, a ti razmisli zasto....
batamare- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 252
Godina : 38
Datum upisa : 18.06.2012
druze ja bih ti preporucio samo weber dmtr, imam ga na mojoj zastavi 1.3 ide kao blesav trosi normalne voznje po gradu 9-10l gasa kad ga gazim do patosa ide do 15 gasa, ali je jeftin za odrzavanje moze da se busi za plin... sve u sve velika preporuka..
zile- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 933
Godina : 29
Datum upisa : 03.08.2012
Hvala na savetima. Batamare, svi filteri su zamenjeni, rasprasivac sam zameni tj stavio sam lanidrenco umesto lovatovog i ponovo trosi ko sasav. Po gradskoj mi tosi oko 14l, a na otvorenom oko 10 - 11l. Evo primer posto studiram u Kragujevcu, iz leskovca do Kg, mi potrosi oko 25l, jedva me izvuce preko Raznja, majstori su mi rekli da generalno karburator ne valja. A posto imam u planu da malo skockam moj auto tj da mu radim motor, spustanje, distaneri alu felne interesuje me da li bi ovaj gore navedeni karburator bio ok ili bolje da uzmem ja meh. sauhom. Jer se jako nerviram kada ne mogu odmah da upalim auto.
dreka89- OHV 767ccm 30ks
ja bih ti opet savetovao mehanicki sauh...meni je potrosnja isla do 25 na 100km samo zbog lose nastelovanog plina i prljavih filtera za plin i vazduh sad trosi max 10 litara po gradu noralne voznje prelazim 120km sa 1000 dinara plina, a i laksi je za odrzavanje i stelovanje od automatskog ...sad je sve stvar tvojih mogucnosti...dreka89 ::Hvala na savetima. Batamare, svi filteri su zamenjeni, rasprasivac sam zameni tj stavio sam lanidrenco umesto lovatovog i ponovo trosi ko sasav. Po gradskoj mi tosi oko 14l, a na otvorenom oko 10 - 11l. Evo primer posto studiram u Kragujevcu, iz leskovca do Kg, mi potrosi oko 25l, jedva me izvuce preko Raznja, majstori su mi rekli da generalno karburator ne valja. A posto imam u planu da malo skockam moj auto tj da mu radim motor, spustanje, distaneri alu felne interesuje me da li bi ovaj gore navedeni karburator bio ok ili bolje da uzmem ja meh. sauhom. Jer se jako nerviram kada ne mogu odmah da upalim auto.
zile- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 933
Godina : 29
Datum upisa : 03.08.2012
dreka89 ::Hvala na savetima. Batamare, svi filteri su zamenjeni, rasprasivac sam zameni tj stavio sam lanidrenco umesto lovatovog i ponovo trosi ko sasav. Po gradskoj mi tosi oko 14l, a na otvorenom oko 10 - 11l. Evo primer posto studiram u Kragujevcu, iz leskovca do Kg, mi potrosi oko 25l, jedva me izvuce preko Raznja, majstori su mi rekli da generalno karburator ne valja. A posto imam u planu da malo skockam moj auto tj da mu radim motor, spustanje, distaneri alu felne interesuje me da li bi ovaj gore navedeni karburator bio ok ili bolje da uzmem ja meh. sauhom. Jer se jako nerviram kada ne mogu odmah da upalim auto.
Ako ti je motor dobar to mi vise lici da ti plin nije dobro nastelovan, pa zato nece da vuce a puno trosi. Idi u neki srvis plina koji imaju dobru opremu pa neka ti to lepo nasteluju.
Sto se tice karburatora, sa jednim grlom mehanicki je savim dovoljan za lepu voznju samo ako je sve dobro nastelovano. A sve preko je tvoj licni hir.
Javi kad resis problem da vidimo sta je bilo.
batamare- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 252
Godina : 38
Datum upisa : 18.06.2012
Plin sam ugradio u kg tj zameni rasprskivc, gde je covek i stelovao...
Hocu javljam kada resim problem, a dvogrlni karburator 100% stavljam ove nedelje, popricacu sa jos nekim majstorom oko saveta i to je to...
pozzz
Hocu javljam kada resim problem, a dvogrlni karburator 100% stavljam ove nedelje, popricacu sa jos nekim majstorom oko saveta i to je to...
pozzz
dreka89- OHV 767ccm 30ks
Ja isto vise volim mehanicki, ali kad se taj elektronski nasteluje kako treba, radi kao zmaj.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Uzeo sam elektronca, posto nisam mogao nigde da nadjem kompletan webero 32 tj iki nema kuciste filtera ili nema usisna pa , sutra montiram, i taman da prestavim moj autic
dreka89- OHV 767ccm 30ks
Ugardio sam karburator Samo imam problem kako da nabacim kuciste filtera, problem mi pravi ona sipka (Rasponka). Imate li neku ideju kako to da resim
dreka89- OHV 767ccm 30ks
Inace radis se o weber 32/32 sa elektricnim sauhom, a razlika je neverovatna
dreka89- OHV 767ccm 30ks
imas mozda neke slike?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
slikacu sutra i postavljam
dreka89- OHV 767ccm 30ks
Ljudi nisam slikao da vidite kako je majstor povezao ele. karburator, Nista od elekronike nije povezao, samo vezao zicom oba leptira tako da budu otvotrena i namestio kuciste filtera. Strasno Poludeo sam i skinuo sam karburatror i usisnu granu vratio moj stari karburator, ocistio ga i sada ide super.
Razlog zbog cega mi je lose vukao vukao je fals vazduh na usisnoj grani i na crevu za gorivo. Sada kec ide kao blesav...
PS Sto majstor moze da te zezne....
Razlog zbog cega mi je lose vukao vukao je fals vazduh na usisnoj grani i na crevu za gorivo. Sada kec ide kao blesav...
PS Sto majstor moze da te zezne....
dreka89- OHV 767ccm 30ks
Trebao si da slikas!
Louisss- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 281
Godina : 58
Datum upisa : 29.01.2012
Toliko sam bio iznerviran da mi nije ni palo napamet da slikam ako mi verujes, nego sam skinu karburator i vratio moj stari.
dreka89- OHV 767ccm 30ks
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu