elektronsko paljenje
+9
ristivoje
Sima21
venoman
junior45
YugoM55
djzecky
alkibra
Miljan
miljanxXx
13 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: elektronsko paljenje
ristivoje ::Ne znam,pitam,reko'manja zayebancija. Stubna bušilica i rešen problem:)
ps: ja sam kulturan a ne k'o ovi mlađi
Ok...stubnom busilicom moze, tak oi ja radim..ako zapne nesto slobodno se javi..
Eeee.. da, vidis kakva je danasnja omladina...sacuvaj me boze i sakloni..
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Ajde sad da se slozite oko odgovora
Junior kaze sa druge strane, citao sam jos neku temu gde je predragb pisao da se busi tu iza poluge za gas,mali Milos je otprilike slicno nesto pisao, zac kaze da se busi na postolju karba?! Nije mi bas jasno, sta ima na postolju karba?!
Junior kaze sa druge strane, citao sam jos neku temu gde je predragb pisao da se busi tu iza poluge za gas,mali Milos je otprilike slicno nesto pisao, zac kaze da se busi na postolju karba?! Nije mi bas jasno, sta ima na postolju karba?!
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Busi se na postolju...tamo gde si ti mislio ne sme ni slucajno.. Busi se na mestu oznacenom crvenim krugom...evo po drugi put ti pricam...
ristivoje ::
Ma razumeo sam gde si rekao Nego mi nije bas jasno sta tu ima?! Nije problem probusiti, imam stubnu busilicu.
I kraj ove recenice, nisam bas razumeo..
"Kanal za vakum treba da bude precnika 2.5 mm a na spoljasnji precnik mesingane cevcice samo se zabusi do pola debljine materijala."
I kraj ove recenice, nisam bas razumeo..
"Kanal za vakum treba da bude precnika 2.5 mm a na spoljasnji precnik mesingane cevcice samo se zabusi do pola debljine materijala."
Poslednji izmenio Sima21 dana Ned 11 Jan 2015, 21:44, izmenjeno ukupno 1 puta
Pa odozdo kad pogledas tu ima kanal za vakum
Sam otreba busiti burgijom od 2.5 mm...kroz telo do kanala..a zabusiti vecom..zavisi od cevcice (4 ili 6 mm) do pola debljine ..
PS: Samo treba precizno busiti da bi burgija izasla tamo gde treba.,.u suprotnom se zezne kuciste glavnog leptira.
Sam otreba busiti burgijom od 2.5 mm...kroz telo do kanala..a zabusiti vecom..zavisi od cevcice (4 ili 6 mm) do pola debljine ..
PS: Samo treba precizno busiti da bi burgija izasla tamo gde treba.,.u suprotnom se zezne kuciste glavnog leptira.
Aha..Znaci, prvo probusiti malom burgijom do kanala, pa u zavisnosto od debljine cevcice uzeti vecu burgiju (4 ili 6 mm) i ne busiti skroz do kanala vec samo do pola debljine. A sto ne moze onda da se probusi skroz do kanala sa vecom burgijom i zalepim cevcicu?! Ne znam bas kako to dole izgleda, nemam sad karb pri ruci da vidim. Kontam, da bude veci taj kanal za vakum, a ne uzi pa siri.Sta znam..
Pa nece biti veci otvor u samoj cevcici...
Širi se zbog uvodnika. Da bi mogo da ga učukaš/uviješ u postolje. A sami kanal treba bude 2.5mm eventualno 3..
EDIT:
Ili jednostavno prepakuješ postolje koje već ima uvodnik za vakum. Al taj vakum na postolju msm da ide za iber gasove jer se odatle cevčica kači na kućište. Vakum za razvodnik bi trebalo da se pojačava sa dodavanje gasa i slabi sa oduzimanje, jer vakum uranjuje paljenje.
EDIT:
Ili jednostavno prepakuješ postolje koje već ima uvodnik za vakum. Al taj vakum na postolju msm da ide za iber gasove jer se odatle cevčica kači na kućište. Vakum za razvodnik bi trebalo da se pojačava sa dodavanje gasa i slabi sa oduzimanje, jer vakum uranjuje paljenje.
Poslednji izmenio Crazy128 dana Ned 11 Jan 2015, 21:59, izmenjeno ukupno 1 puta
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Ne znam koliko je debeo zid cevcice..Al ako je spoljasnji precnik npr. 6 mm i nek je debljina zida oko 1,5 mm a ne verujem da je toliko, onda je unutrasnji precnik 3 mm. A ja busim burgijom od 2,5 mm.
Mislim, nije za toliko bitno 0,5 mm razlike nije problem. Nego pitam samo sta bi bilo ako bi busio posle burgije od 2,5 mm sa burgijom kolika mi treba za cevcicu ali do kanala..
Edit: Aha, razumeo sam.. Hvala ZAC
Mislim, nije za toliko bitno 0,5 mm razlike nije problem. Nego pitam samo sta bi bilo ako bi busio posle burgije od 2,5 mm sa burgijom kolika mi treba za cevcicu ali do kanala..
Edit: Aha, razumeo sam.. Hvala ZAC
Pa neznam...fabricki nije razbuseno burgijom do kraja...vec manjom..tak oi ja radim...cisto da en bi menjao parametre vakuma... Tako je kod IPM-a i kod Webera..i drzim se toga.. jbga. ali ti probaj...
Ljudi pomagajte, skalapao mi majstor auto onaj efi izbacio ubacili karburator, ne pitajte sto, duga prica, e sad problem, menjao je i remenicu, kajs sve, stavio platinsko palenje, ja nabavim el. palenje isprvno, auto upali ali u voznji stuca brate mili trza, problem je sto na menjacu postavim reper na 0 (nulu) i remenicu podesim isto gde treba, nema sanse da upali, on mi je rekao da nikako nije mogao tako da podesi, nego je zupcanik okrenuo za koji zub napred, i sredio nekako, ali sve je ko ku*** , kako da sredim ovo smrdljivo palenje sa kojim imam danima muke kako da ga ljudski uradim, p.s. cilj je da sredim sam, da ne teram kod majstora... pomoc help
Pa sto si skido efi,motor place za ubrzgavanjem..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Elektronsko paljenje Florida
» Elektronsko paljenje - da li mogu ovo ugraditi?
» obrtaljka+elektronsko paljenje=ne funkcionise obrtaljka
» Tranzistorsko paljenje vs platinasto paljenje
» Elektronsko paljenje - da li mogu ovo ugraditi?
» obrtaljka+elektronsko paljenje=ne funkcionise obrtaljka
» Tranzistorsko paljenje vs platinasto paljenje
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|