Alternatori - opšte
+59
nenad_jj
d.stole
VPetar
vukiclab
MilosL
MARKO.M
vladica178
nikola031
gici
ricpe
baki001
ristivoje
tomicko
Sima21
fox_87
jollyjumper
Alex
dimmu
Nikola I.
jugi
miloskojic85
banebg81
Cyber Coorayber
Štirba
nikolagrbiccc
Vojislav
darkos
Petar
toni79
novmaher
nebojsas
dragan77
micas90
Zuty
miljanxXx
Crazy128
M@RKO
Avram '90
Mitke
darko-san
zastava 128
danijeldokic
NikolaBoss
tomapn95
Predrag B.
castiel-87
charjek
junior45
YugoM55
ZAC
kokisa82
YUgisa
dragance.griska
bukusa
Aki91
Vladimir-1985
Miljan
zastava101b
Pedja
63 posters
Strana 12 od 35
Strana 12 od 35 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 23 ... 35
Re: Alternatori - opšte
charjek ::desava mi se kad je auto u leru (bez potrosaca-u mom slucaju bez svetla) da mi se paljka sijalica alternatora kao da slabo puni,na instrument tabli pokazuje 14,4 i cim upalim poziciju gasi si se lampica alternatora.Sta to moze biti?
Ako imaš kao moju instrument tablu - ovu digitalnu Korejsku ona laže kad na ekranu proveriš koliko puni. Zato kao što kaže YugoM55, unimer u ruke i proveri direktno na akumulatoru koliko puni.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
poslednji put kad sam merio pokazivao je ne bas isto ali priblizne cifre.Sad mi cudno na njemu 14,4 a paljka mi lampicu od alternatora.Nista videcu danas da premerim unimerom,da vidim sta on kaze sada.
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
opet ja muku mucim sa altenatorom naime odlucio sam da stavim diodu dole na regler gde i treba al neskida mi se tocak korpa zastitna i zastitni lim od altenatora,pa sam pokusao odozgo i nemogu da skontam kako da prikopcam ovu diodu na koju zicu jel na ovu zutu presecem i stavim diodu ? ova crna je od onog kondezatora
zastava 128- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 561
Godina : 32
Datum upisa : 04.12.2012
Da, na tu zutu ide koliko ja znam, samo sto kod iskre ne mozes da je skines, nego moras da demontiras regler i onda mozes da zvuces stopicu zute zice sa reglera i stavis kondenzator na stopice i sastavis nazad tako sto ide zica, stopica, kondenzator, stopica parce zice i stopica na regler... Samo sto ti imas iskru, bolje pogledaj sta joj fali, evo moja puni 14.45, stavio novi kolektor i "iskra" (sad je neka N elektrika valjda naziv) regler...
Bolje nek proveri prvo koliko puni sa i bez potrosaca, pa onda nek montira diodu. Nije da nesto idem u kontru ali ima mnogo faktora oko instalacije koji mogu da dovedu do pada napona (tipa korodirali spojevi, ostecene zice itd) Mozda alternator puni ko zmaj i ako stavi diodu onda ce prepunjuje akumulator a to znaci akumulator kaput. Prvo proveri napon na kleme, pa onda ubacuj
skinuo sam yugisa bio regler i sve namontirao upalim auto a ono nepuni nikako dioda ima na sebi siv prsten njega sam okrenuo ka regleru mozda sam je kontra okrenuo probacu da je montiram da prsten bude od reglera dok nenaletim na iskrin regler novi tip a stari imam ako nekom treba ,a puni slabije zbog jebenog reglera ELMOS
ma crazy opet mi lampica pocela da tinja pod potrosacima zato reko da stavim tu diodu sad sam iz garaze idem ponovo tamo pisem kasnije
ma crazy opet mi lampica pocela da tinja pod potrosacima zato reko da stavim tu diodu sad sam iz garaze idem ponovo tamo pisem kasnije
Paljenje lampice moze da se desi i iz nekog drugog razloga. Poslusaj me, to te nista ne kosta premeri napon sa i bez potrosaca pa onda ubacuj diodu. Tri put meri, jednom seci
Moguce je da ti je crkla neka pobudna dioda, mozda je kolektor istrosen, svasta moze da bude.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
zastava 128 ::skinuo sam yugisa bio regler i sve namontirao upalim auto a ono nepuni nikako dioda ima na sebi siv prsten njega sam okrenuo ka regleru mozda sam je kontra okrenuo probacu da je montiram da prsten bude od reglera dok nenaletim na iskrin regler novi tip a stari imam ako nekom treba ,a puni slabije zbog jebenog reglera ELMOS
Što ne kupiš od Ap Sporta Iskrin regler?
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=30864
ma kupio bi ja brate nego postarina bi me jos toliko izasla... nmg da verujem odlomila se cetkica na pola,e sad nzm da nije ispala gde unutar altenatora,i dal bi mogla napraviti stetu ?
postarina je 250din,a ako je upala verovatno se smrvila..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
dal ima negde u Sarajevu da se kupi ja sam trazio i nisam mogao da nadjem iskrin regler.. juniore pretpostavio sam da je se smrvila sutra cu skinuti altenator napolje da vidim uzrok sto je odvalio cetkicu..
ja sam "iskrin" kupio za skoro 500din(NOV)
pa sam ga posle jednog paljenja odma vratio
sredio moj stari i evo puni
pa sam ga posle jednog paljenja odma vratio
sredio moj stari i evo puni
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
junior45 ::postarina je 250din,a ako je upala verovatno se smrvila..
Ali on je iz Sarajeva. Pitanje je da li bi mu poslali i kolika bi poštarina bila?
on je iz Srbije,samo je trenutno u Sarajevu
Aham. E to vidis nisam znao.
U martu sam kupio i sredio Iskra alternator, kupio nov regler i danas vidim da je prestao totalno da puni... Proverio sam odmah da li ima pobudu, doveo direktan plus i nema razlike i dalje ne puni. Sta moze biti problem? Regler ili diode? Ne verujem da su se cetkice istrosile
EDIT: U nedelju je poslednji put vozen i bilo je ekstra toplo, da se mozda odlemio kolektor? Mada ja po povratku kuci niti juce i danas dok sam pomerao auto sa sunca nisam primerio taj problem do predvece...
EDIT: U nedelju je poslednji put vozen i bilo je ekstra toplo, da se mozda odlemio kolektor? Mada ja po povratku kuci niti juce i danas dok sam pomerao auto sa sunca nisam primerio taj problem do predvece...
Poslednji izmenio YUgisa dana Uto 30 Jul 2013, 20:27, izmenjeno ukupno 1 puta
jel pali lampicu kad das kontakt?
Nema lampicu, to je GSI tabla, pricali smo o tome u martu U svakom slucaju ne puni nista i pokazuje pad napona...
jbg znam kad meni nije sijala lampica da su cetkice bile istrosene i da nije bilo kontakta izmedju cetkica i kolektora..ako si menjao kolektor mozda ti se jedna zica odlemila
moras rasturiti i videti..
Moram A taman sam krenuo da cackam motor...
pocni od altenatora
Strana 12 od 35 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 23 ... 35
Strana 12 od 35
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu