Mjenjac kvar ili ?
+2
BaronNS
AlenTZ
6 posters
Strana 1 od 1
Mjenjac kvar ili ?
Posto ne znam dali je moj problem kvar ili nesto drugom uglavnom kad sam u bilo kojoj brzini mjenjac moze da hoda lijevo desno kako mu volja kao da nije uopste ubacen u brzinu...posto je Yugo 45 prvo auto koje posjedujem neznam bash mnogo oko mehanike i svega toga, i josh jedno pitanje da ne otvaram novu temu kad mi auto na leru ili u brzini kad stojim na semaforu mjenjac se uzasno trese kao i sve u autu a kad pipnem malo gas odma se smiri, sve dok ne popustim gas i sve tako, postojili neko rjesenje? Hvala unaprijed na odgovorima.
AlenTZ- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 111
Godina : 31
Datum upisa : 11.04.2012
Re: Mjenjac kvar ili ?
Luft u šalt hebli je varovatno posledica potrošenih plastičnih elemenata ili zgloba,a motor trese kada su potrošeni gumeni nosači.
BaronNS- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 189
Datum upisa : 18.02.2012
pa mozeli se kako srediti taj luft u toj šalt hebli? a di se na autu nalaze ti gumeni nosaci i mogu li se zamijeniti?
AlenTZ- OHV 767ccm 30ks
BaronNS- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 189
Datum upisa : 18.02.2012
Pa dobro moze, a kako se moze srediti??
AlenTZ- OHV 767ccm 30ks
Hvala Yugisa sljedece bi trebao ici nabavljati neke dijelove/sitnice sto mi trebaju da promjenim pa cu da vidim da pazarim gdje dobru palicu a taj elasticni zglob znam gdje vidio sam, a jeli se on ima negdje kupiti nov ili da trazim polovan?
AlenTZ- OHV 767ccm 30ks
Pa ne znam kako je kod tebe, u Srbiji moze da se nadje novo...
Hmm kad bolje razmislim mislim da je kod mene to vjerovatno nemoguce naci novo tako da mi valja pregledat pa di bude najbolji mjenjac skinuti i palicu i zglob
AlenTZ- OHV 767ccm 30ks
Da li pasuje NT ručice menjača na stari tip zastave 128 i koja je konstrukcijski bolja. Ručicu od starog tipa zovu još i potapajuća.
milinkos- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 60
Datum upisa : 31.01.2012
Koliko ja znam pase, razlika je jedino u tom mehanizmu za potapanje koji meni nije nikad imao nekog smisla
To landaranje ručice menjača sam i ja imao, a ja mislio da je to normalno, išao sam logikom j..... to je Zastava. Zamenio sam ručicu menjača i elastični zglob, a efekat fenomenalan, kao da sam stavio novi menjač.
milinkos- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 60
Datum upisa : 31.01.2012
AlenTZ :: i josh jedno pitanje da ne otvaram novu temu kad mi auto na leru ili u brzini kad stojim na semaforu mjenjac se uzasno trese kao i sve u autu a kad pipnem malo gas odma se smiri, sve dok ne popustim gas i sve tako, postojili neko rjesenje?
Pojacaj malo ler gas na karburatoru i prestace da se trese na leru. Naravno stelovanje ler gasa vrsis samo kada je motor dostigao radnu temperaturu. Do tad ka smirujes preko sauha.
batamare- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 252
Godina : 38
Datum upisa : 18.06.2012
Pod uslovom da je sada nizak ler gas.
Ako je ler dobar, ako nije nizak,nema logike podizati ga jos dodatno, vec treba naci pravi razlog zasto se sve trese u kolima. Najverovatnije nosaci motora,kako je gore vec napisano.
Leci se uzrok a ne posledica
Ako je ler dobar, ako nije nizak,nema logike podizati ga jos dodatno, vec treba naci pravi razlog zasto se sve trese u kolima. Najverovatnije nosaci motora,kako je gore vec napisano.
Leci se uzrok a ne posledica
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|