Ugradnja servo kocnice na Y45
+2
djzecky
junior45
6 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Kocnice
Strana 1 od 1
Ugradnja servo kocnice na Y45
sta tacno treba da se menja kad bi hteo da stavim servo za kocnice??odakle bi mogao da izvucem vakum za servo,ako uopste moze da se uradi..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Re: Ugradnja servo kocnice na Y45
Moze da se uradi.
Vakum uzmes sa usisne grane. Ako nema vec rupa i onaj cep zasrafljen ,onda busis,urezes navoj i kupis onu lulicu koju tu usrafis da bi na nju stavio crevo za vakum serva.
Da li tvoj tip glavnog kocionog pase (90% sam siguran da moze) na stari tip serva ili i njega trebas da menjas i da li cevi mogu da dohvate ili moras da nastavis malo cevi, to neka kaze neko ko je radio ovo na 45-ici.
Ako si u mogucnosti sa lovom, zameni sve ovo + diskove sa klestima za novi tip kocnica 240mm. Ima da se preporodis.
Ja sam sve to na otpadu skinuo sa Floride i platio 40eur i razlika je osetna a ja sam vec imao stari tip kocnica sa servom na Ritmu.
U svakom slucaju ako kupujes posebno ,obrati paznju na navoje cevi,creva,cilindra posto ima 2 tipa navoja.
Uzmi ako imas neko staro koc. crevo i sta god kupujes nosi sa sobom i prvo probaj da uvrnes,navrnes na taj deo koji kupujes.
Vakum uzmes sa usisne grane. Ako nema vec rupa i onaj cep zasrafljen ,onda busis,urezes navoj i kupis onu lulicu koju tu usrafis da bi na nju stavio crevo za vakum serva.
Da li tvoj tip glavnog kocionog pase (90% sam siguran da moze) na stari tip serva ili i njega trebas da menjas i da li cevi mogu da dohvate ili moras da nastavis malo cevi, to neka kaze neko ko je radio ovo na 45-ici.
Ako si u mogucnosti sa lovom, zameni sve ovo + diskove sa klestima za novi tip kocnica 240mm. Ima da se preporodis.
Ja sam sve to na otpadu skinuo sa Floride i platio 40eur i razlika je osetna a ja sam vec imao stari tip kocnica sa servom na Ritmu.
U svakom slucaju ako kupujes posebno ,obrati paznju na navoje cevi,creva,cilindra posto ima 2 tipa navoja.
Uzmi ako imas neko staro koc. crevo i sta god kupujes nosi sa sobom i prvo probaj da uvrnes,navrnes na taj deo koji kupujes.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
za sad me zanima samo servo..razmisljao sam za kocnice,al sad mi je limarija na prvom mestu..koci i on ovako dobro,samo mora malo jace da se stisne,a kad vozim par dana sestrin pezo,ko da nemam kocnice na juga..raspitacu se kod majstora ovde kod nas..hvala
@ djzecky, hoces reci da je sam servo isti..ali da je razlika u gl. kocionom ?
Sta je razlika izmedju starog i novog tipa serva ?
Odkud znam da gl. kocioni podrzava servo..?
hvala !
Sta je razlika izmedju starog i novog tipa serva ?
Odkud znam da gl. kocioni podrzava servo..?
hvala !
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
Napisao sam da je gl.kocioni na y45 (bez serva) verovatno isti kao st.tip gl,kocionog y55 koji ima servo.
Znaci da na 45-icu moze da se montira postojeci gl.kocioni na servo sa nosacem ST
Sto se tice Novi tip - stari tip, razlikujuse i servo i gl.kocioni.
Novi tip serva je veci i skroz drugacije ulazi u njega gl.kocioni, koji je takodje drugaciji.
Ne mozes ih kombinovati posebno.
NOVI TIP
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/images/detailed/0/233016.jpg
Stari tip
http://shop.avala.biz/product_info.php?products_id=1984
Znaci da na 45-icu moze da se montira postojeci gl.kocioni na servo sa nosacem ST
Sto se tice Novi tip - stari tip, razlikujuse i servo i gl.kocioni.
Novi tip serva je veci i skroz drugacije ulazi u njega gl.kocioni, koji je takodje drugaciji.
Ne mozes ih kombinovati posebno.
NOVI TIP
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/images/detailed/0/233016.jpg
Stari tip
http://shop.avala.biz/product_info.php?products_id=1984
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
po slikama bi rekao da je isto..samo servo da se nadje..
Evo konkretnog primera sa slikama. Ipak moraju da se produze malo bak.cevi na 45-ici sa spojnicama da bi mogle da se uvrnu,kada se montira servo.
Sve je to vec MIljan negde lepo objasnio,kako je on radio,potrazi u njegovoj temi
Sve je to vec MIljan negde lepo objasnio,kako je on radio,potrazi u njegovoj temi
Servo st,nosac serva,tri kratke cevi i tri spojnice i bacaj se na posaojunior45 ::po slikama bi rekao da je isto..samo servo da se nadje..
ja imam kontra pitanje od onog na vrhu srane,imam juga 45 a ubacuhem motor od 1100,pa me inter.da li ce motor ok da radi bez serva jer je poznato da ako je servo u kvaru ili pukne crevo motor ne radi dobro,trokira,brljavi i to?bar je tako bilo drugu na 128ci.
bojan bor- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Godina : 40
Datum upisa : 30.12.2011
ja imam kontra pitanje od onog na vrhu srane,imam juga 45 a ubacuhem motor od 1100,pa me inter.da li ce motor ok da radi bez serva jer je poznato da ako je servo u kvaru ili pukne crevo motor ne radi dobro,trokira,brljavi i to?bar je tako bilo drugu na 128ci.
radice ok ako ne bude imao fals vazduh..
pa na grani bi zapusio ripu za crevo... ali opet ne znam...
Neradi dobro kad je pokvaren servo jer tuda vuce fals vazduh... Ako zapusis rupu na usisnoj grani onda ce raditi normalno.
thanks...
Similar topics
» Servo kocnice Yugo 45
» Ugradnja servo volana u fiat 131 mirafjori
» Kocnice: Koji diskovi,paknovi,plocice i vece kocnice napred
» Servo...
» Ugradnja servo volana u fiat 131 mirafjori
» Kocnice: Koji diskovi,paknovi,plocice i vece kocnice napred