Prekidac svetla
+15
Nikola I.
Baggiolinho
Nikola NS
Zuty
Miljan
Milos
denis007
YUgisa
joey5
venoman
djzecky
Louisss
Avram '90
Petar
BlackDog
19 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Prekidac svetla
YUgisa ::Ako je ovaj novi tip prekidaca, resenje je da se uspirca WD u njega i onda ide lakse i nece zaglaviti, tako je i meni zaglavio.
Bilo bi lepo da nije podlegao pritisku i pukao ...sada dok nadjem drugi.Upravo bio na NBGD buvljaku i nemaju ni na jednoj tezgi.Da vidim po nekim radnjama ili da trazim po netu nesto polovno...
Baggiolinho- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 143
Godina : 38
Datum upisa : 16.07.2014
Ajd kad nadjes napisi koliko si platio.I kod mene je to puklo a jos nisam nabavio drugi prekidac.
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Ja sam platio nesto tipa 150-250din kad sam uzimao, ja sam zamenio za ventilator jer je isto zaglavio i posle par nedelja zaglavi i taj za svetla i onda se uzjebao i uspricao WD i resio problem, posle uzeo uspricao i u taj za ventilator i taj isto proradio Pa sam uspricao i u nov
Cekaj jel se menja samo taj deo gde se pale gase svetla,mislim na taj mehanizam ili se menja sve komplet? Ja nisam ni gledao
Nikola NS ::Cekaj jel se menja samo taj deo gde se pale gase svetla,mislim na taj mehanizam ili se menja sve komplet? Ja nisam ni gledao
Menjas prekidac kojim palis i gasis svetla,ostalo ne pipas
Ljudi nigde u BGD ne mogu naci prekidac makar i polovni,ima li ko da me posavetuje gde potraziti...Naisao sam na jednu radnju i tamo je 800din a realno garant moze se naci za dosta manje novca...
Tesko da moze za manje, ti original prekidaci se jako tesko nalaze i skupi su.
Za manje mozes naci turski koji izgleda ko da su ga deca pravila za rucni radi i traje do prvog ukljucivanja.
Za manje mozes naci turski koji izgleda ko da su ga deca pravila za rucni radi i traje do prvog ukljucivanja.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Tako je, ti turski su djubre nevidjeno.
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Ja sam imao turski i krepao je brzo,original RC sam platio 740 din,tako da je to ok cena,uzmi ga.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Ok je cena za prekidac,ja menjao pre par godina 3 turska i na kraju kupim original koji dan danas traje..i pukao 1300 din umesto samo 700..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Louisss ::Zato Ti i crkava prekidac. Trebace Ti dva releja, kucista za njih (konektori) i malo kabla. Mislim da je ovo Miljan dao objasnjenje na drugom forumu, ja ga kopirao i sacuvao pa povezao isto tako:
Nadjes zicu koja dovodi struju do osiguraca E i F, znaci 5. i 6. od strane kabine
(jedna zica dovodi struju do oba osiguraca kad se upali oboreno svetlo),
izvadis tu zicu iz kutije osiguraca i ubodes je na kontakt 85 releja.
Uzmes parce zice, stavis buksne na oba kraja, jedan kraj ubodes na kutiju osiguraca odakle si izvukao prethodnu zicu,
a drugi kraj na kontakt 87 releja.
Sa osiguraca I ili J, znaci 9. ili 10. strane kabine, tj. pretposlednji ili poslednji uzmes struju i povezes na kontakt 30 releja.
Ne vadis nijednu zicu, vec pored postojecih spajas i ovu koja dovodi struju na relej. To je stalni + iz glavne racve sa akumulatora.
Kontakt 86 releja povezes na masu.
To je bilo to, sad idemo na duga svetla:
Nadjes zicu koja dovodi struju do osiguraca C i D, znaci 3. i 4. od strane kabine
(jedna zica dovodi struju do oba osiguraca kad se upali dugo svetlo),
izvadis tu zicu iz kutije osiguraca i ubodes je na kontakt 85 releja.
Uzmes parce zice, stavis buksne na oba kraja, jedan kraj ubodes na kutiju osiguraca odakle si izvukao prethodnu zicu,
a drugi kraj na kontakt 87 releja.
Sa osiguraca I ili J, znaci 9. ili 10. strane kabine, tj. pretposlednji ili poslednji uzmes struju i povezes na kontakt 30 releja.
Ne vadis nijednu zicu, vec pored postojecih spajas i ovu koja dovodi struju na relej. To je stalni + iz glavne racve sa akumulatora.
Kontakt 86 releja povezes na masu.
Uradim ti ja to danas, ali samo kratka svetla, i masu releja povezem tamo kod fara gde je masa (verovatno to nisam smeo) i ukljucim ti ja kontakt, pogledam napolje ono se dimi masa, ja brzo ugasio i skinuo klemnu, i pipnem masu ona topla. Hvala Bogu sve dobro radi, sve je zivo i citavo, sem releja. Ali sam primetio da mi ablender kada upalim duga, i vratim na kratka nekad se pale nekad ne, moram da mrdnem malo rucicu gore i onda prorade, pa bi sad da skinem ablender tj da skinem to da pregledam te zice i to da sredim. Skinuo sam volan, ali ne znam gde se jos drzi ne vidim od one plastike, ako moze pomoc? Pa kad to vidim onda c uda povezem releje Al samo mi treba dobro mesto za masu.
Radusinko- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 63
Datum upisa : 18.06.2015
imas selnicu metalnu kljuc 8 ili 10 ne znam sad tacno
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
A gde mi je nsjbolje uzeti masu za relej?
Radusinko- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 63
Datum upisa : 18.06.2015
Jel moze neko da mi kaze koji je redosled zica kad se povezuje na ovaj novi tip prekidaca?Mislim da sam i pitao vec negde ali ne mogu nikako da nadjem.Imam tamo plavu,zelenu,braon i krem zicu...
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Yugo prekidac za svetla kako povezati?
» Svetla se ne pale kad se ukljuci prekidac (a ni preko ablendera)
» Intervalni prekidac za zadnji brisac
» Prekidac grejanja zadnjeg stakla
» Svetla
» Svetla se ne pale kad se ukljuci prekidac (a ni preko ablendera)
» Intervalni prekidac za zadnji brisac
» Prekidac grejanja zadnjeg stakla
» Svetla
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|