Prekidac svetla
+15
Nikola I.
Baggiolinho
Nikola NS
Zuty
Miljan
Milos
denis007
YUgisa
joey5
venoman
djzecky
Louisss
Avram '90
Petar
BlackDog
19 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Prekidac svetla
Pre neki dan krenem po mraku i odjednom pocne da mi se pali i gasi prednje svetlo oboreno...prebacim na duga isto..primetio sam ako kucnem prekidac
svetlo se upali i kontao sam da je neka greska u prekidacu..Medjutim juce sam izvadio prekidac i imam sta da vidim, on se delom otopio a i zice na dva
kontakta.., nego ono sto me je zbunilo da; kad upalim svetla /oborena/ cuje se "klik"..i isto i za duga..Jer ima postavljen fabricki relej ili je to nesto
drugo ??? Da Vas cujem ?
pozzz.
svetlo se upali i kontao sam da je neka greska u prekidacu..Medjutim juce sam izvadio prekidac i imam sta da vidim, on se delom otopio a i zice na dva
kontakta.., nego ono sto me je zbunilo da; kad upalim svetla /oborena/ cuje se "klik"..i isto i za duga..Jer ima postavljen fabricki relej ili je to nesto
drugo ??? Da Vas cujem ?
pozzz.
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
Re: Prekidac svetla
Treba da je relej. Sijalica od 100W na 12V povuče pristojnih 8.33A, za koje nam neminovno treba kontaktor.
Slazem se, ali danas sam kupio drugi prekidac i radi sve ok, ali se zice greju..da ima relej ne bi smelo to da radi....
Naravno greju se onako mlako ne puse se...
Naravno greju se onako mlako ne puse se...
Moj otac je još pre 15 godina izbacio balonke i ubacio h4 sijalice 55-60w i nije stavljao releje uopšte,dan danas ja vozim isto sa h4 bez releja i sve radi normalno i prekidač i ablender za dugo svetlo!
Ali ako su ti sijalice one od 100w,onda treba relej sigurno!
Ali ako su ti sijalice one od 100w,onda treba relej sigurno!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Proveri da negde slucajno nema spoj kablova od kutije osiguraca i releja do prekidaca, jer sa relejima ne bi trebalo da se greju kablovi.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 281
Godina : 58
Datum upisa : 29.01.2012
Skini, ocisti i presmirglaj sve buksne,mase i kontakte vezane za svetla i sto ti je rekao Louisss,dobro proprati i proveri kablove,da negde nije skinta izolacija ili sl.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Moracu da proverim, ali danas sam gledao i imam h4..55/60w...ali me jos uvek zbunjuje taj "klik" ne mogu da vidim relej..a jasno cujem skljocanje kad upalim svetla...
Jel se čuje unutra u kabini ili spolja?
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
U kabini i imam utisak da je kao iza onog snopa kablova iza prekidaca..ali se ne vidi...
Pogledaj pored kutije osiguraca, treba da stoje tri releja. Jedan za grejac zadnjeg stakla, jedan za kratko i jedan za dugo svetlo.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
Izvadi ta tri releja kod osiguraca i probaj da upalis svetla.
Ako ne reaguje,znaci da je jedan od ta tri,ako i dalje klikce i pali svetla, prati zice od prekidaca tamo ispod table...nema druge.
Ako ne reaguje,znaci da je jedan od ta tri,ako i dalje klikce i pali svetla, prati zice od prekidaca tamo ispod table...nema druge.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Hehehe...ja u haubi imam samo jedan rele....a sta sad hahahaha ?
Zato Ti i crkava prekidac. Trebace Ti dva releja, kucista za njih (konektori) i malo kabla. Mislim da je ovo Miljan dao objasnjenje na drugom forumu, ja ga kopirao i sacuvao pa povezao isto tako:
Nadjes zicu koja dovodi struju do osiguraca E i F, znaci 5. i 6. od strane kabine
(jedna zica dovodi struju do oba osiguraca kad se upali oboreno svetlo),
izvadis tu zicu iz kutije osiguraca i ubodes je na kontakt 85 releja.
Uzmes parce zice, stavis buksne na oba kraja, jedan kraj ubodes na kutiju osiguraca odakle si izvukao prethodnu zicu,
a drugi kraj na kontakt 87 releja.
Sa osiguraca I ili J, znaci 9. ili 10. strane kabine, tj. pretposlednji ili poslednji uzmes struju i povezes na kontakt 30 releja.
Ne vadis nijednu zicu, vec pored postojecih spajas i ovu koja dovodi struju na relej. To je stalni + iz glavne racve sa akumulatora.
Kontakt 86 releja povezes na masu.
To je bilo to, sad idemo na duga svetla:
Nadjes zicu koja dovodi struju do osiguraca C i D, znaci 3. i 4. od strane kabine
(jedna zica dovodi struju do oba osiguraca kad se upali dugo svetlo),
Uzmes parce zice, stavis buksne na oba kraja, jedan kraj ubodes na kutiju osiguraca odakle si izvukao prethodnu zicu,
Sa osiguraca I ili J, znaci 9. ili 10. strane kabine, tj. pretposlednji ili poslednji uzmes struju i povezes na kontakt 30 releja.
Ne vadis nijednu zicu, vec pored postojecih spajas i ovu koja dovodi struju na relej. To je stalni + iz glavne racve sa akumulatora.
Nadjes zicu koja dovodi struju do osiguraca E i F, znaci 5. i 6. od strane kabine
(jedna zica dovodi struju do oba osiguraca kad se upali oboreno svetlo),
To je bilo to, sad idemo na duga svetla:
Nadjes zicu koja dovodi struju do osiguraca C i D, znaci 3. i 4. od strane kabine
(jedna zica dovodi struju do oba osiguraca kad se upali dugo svetlo),
Louisss- OHV 843ccm 34ks
Hvala..moracu svakako da odradim...
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
Jel mozda 'ko zna di se nalazi prekidac rikverc svjetla(radi se o Z101 gtl55)...
..hvala !!
..hvala !!
joey5- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 42
Datum upisa : 17.11.2013
Nalazi se na kucistu menjaca sa prednje strane odmah pored mesta za ulivanje ulja u menjac
pozdrav,rekoh da se umetnem ovde.imam z128,88 god.zanima me da li umesto balon sijalica smem da stavim h4?da li će da instalacija trpi?
denis007- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 80
Datum upisa : 19.11.2013
Mozes da stavis ali obavezno dodaj releje.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
da li ovi modeli 88 imaju fabričke releje?
sijalice su h4-55/60w.da li je obavezan relej?čuo sam za one od 100w da treba al za za ove ne.imam iza instrument table 2 ili 3male kockice,da nisu to releji svetla?
Obavezan je relej, inace ce ti pregoreti ablender, pa ce te onda i zezati prekidac svetla i tako to, a te 2-3 male kockice po opisu tvom lice na releje, e sad da li su za svetla to proveri, pridji uhom do te releje(kockice) i nekoliko puta pali gasi svetlo, kratko dugo, i ako nesto zvecka, kako tik-tak onda su za svetla.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Pitanje,da ne bih otvarao novu temu...
Desilo mi se da mi je prekidac za svetla zaglavio u OFF položaj...ima tri položaja inače.Ja malo jače zapeo i puče .Izvadio sam ga,i prespojio žicom kontakte da bih imao svetla upaljena dok vozim.Da li je samo do prekidača,tj njegovog (ne)kvaliteta,ili je možda neki drugi fazon u pitanju što je tako zaglavio,npr struja nešto itd...?koliko sam skontao releji lepo rade,čuje se klik kako treba kada se pale svetla,sa prespojenom žicom sve radi...
Desilo mi se da mi je prekidac za svetla zaglavio u OFF položaj...ima tri položaja inače.Ja malo jače zapeo i puče .Izvadio sam ga,i prespojio žicom kontakte da bih imao svetla upaljena dok vozim.Da li je samo do prekidača,tj njegovog (ne)kvaliteta,ili je možda neki drugi fazon u pitanju što je tako zaglavio,npr struja nešto itd...?koliko sam skontao releji lepo rade,čuje se klik kako treba kada se pale svetla,sa prespojenom žicom sve radi...
Baggiolinho- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 143
Godina : 38
Datum upisa : 16.07.2014
Ako je ovaj novi tip prekidaca, resenje je da se uspirca WD u njega i onda ide lakse i nece zaglaviti, tako je i meni zaglavio.
Similar topics
» Yugo prekidac za svetla kako povezati?
» Svetla se ne pale kad se ukljuci prekidac (a ni preko ablendera)
» Intervalni prekidac za zadnji brisac
» Prekidac grejanja zadnjeg stakla
» Svetla
» Svetla se ne pale kad se ukljuci prekidac (a ni preko ablendera)
» Intervalni prekidac za zadnji brisac
» Prekidac grejanja zadnjeg stakla
» Svetla
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|