Yugo nece da upali - ne "baca" gorivo
+2
YUgisa
kremenko
6 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Yugo nece da upali - ne "baca" gorivo
Pa ja verujem da ce da izdrzi
U vezi obecanog pica ja sam od srede u Vukovaru pa ako imate vremena.
napisite samo kad i gdje.
napisite samo kad i gdje.
kremenko- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 23
Godina : 49
Datum upisa : 15.02.2012
Pozdrav ekipi. Imam juga tempa 1.1 efi 2001.g. Radio je normalno sve do ove zime kada je odležao 15 dana nepaljen i neće da kresne. Lampica od (check engine) nije mi radila nikako ni kad dam kontakt ni kad verglam. Releje sam od ECU i pumpe goriva zamjenio i malo provjeravao oigurače, probao paliti i kad sam malo duže verglao lampica (check engine) je trepnila par puta i uhvatio je. Poslije toga sam ga ugasio i upalio je, ostavim ga dva sata i opet neće.Kad dam kontak lampica (check engine) opet negori i neće da pali. Šta da pokušam?
zelja1985- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 17
Datum upisa : 09.04.2012
Vidi da li gura gorivo Skini crevo sto ide na rail (razvodnu cev kod birzigaljki) i stavi u jednu flasu i probaj par puta da zaverglas pa gledaj da li gura gorivo... Ako ne, velika je verovatnoca da se mozda nekim slucajem aktivirao inercijalni prekidac ili da je pumpa zatajila... To je ovako za pocetak najlakse pogledati uz proveru da li baca varnicu na svecicu
Ovaj inercijalni prekidač sam pritisnuo. Gorivo nisam gledao , ali varnice nema. Možda sam postavio temu malo na krivo mijesto ali šta je tu je. Mene zanima na čega upućuje ili neupućuje lapica (chec engine) kad u ovom slučaju negori? Meni je prije kad dam kontakt lapica (check engine) gorila i kad motor upali ona se ugasi, sad se uopće nepali. U gornjem postu sam napisao da kad sam ga duže verglo je upalio ali tad je lampica prilikom verglanja dva tri puta blicnila i upalio je, ali kad sam ga ponovno startovao je bilo sve čudno po radu lampice (chek engine) kad dam kontakt nije radila ali čim zaverglam ona se upali i auto odama kresne i lampica se ugasi, mislio sam da će tako raditi ali nakon dava sata stojanja ništa dam kontakt lampica se nepali nikako i auto opet nepali.
Pa ne znam, lampica bi trebala da gori, trebalo bi proveriti malo instalaciju da nije neki prekid...
Ecu ili kao sto rece YUgisa sama instalacija.
Jesi mozda smirglao i cistio glavne mase na sasiji i bloku? Klemne na akumulatoru u skorije vreme?
Po nekoj logici, kada na kontaktu gori check engine lampica, to znaci da je Ecu ziv, spreman i da javlja da nema signale sa senzora- sto je i normalno jer motor ne radi.
Neka greska u instalaciji same table, nazalost, verovatno otpada posto kazes da nema varnice. Kazem nazalost, jer bi bila bolja situacija da zeza sama lampica ili instalacija table, nego Ecu.
Prilikom verglanja, auto se zatrese, pa mozda onda negde taj kontakt koji te zeza dodje na svoje mesto. Mada je cudno da kada upali, posle radi ok, bez da se ugasi, jer bi od treskanja tokom voznje onda opet nekada prespojio.
Jesi ocitao trep-kodove? Jel prijavljuje nesto?
Jesi mozda smirglao i cistio glavne mase na sasiji i bloku? Klemne na akumulatoru u skorije vreme?
Po nekoj logici, kada na kontaktu gori check engine lampica, to znaci da je Ecu ziv, spreman i da javlja da nema signale sa senzora- sto je i normalno jer motor ne radi.
Neka greska u instalaciji same table, nazalost, verovatno otpada posto kazes da nema varnice. Kazem nazalost, jer bi bila bolja situacija da zeza sama lampica ili instalacija table, nego Ecu.
Prilikom verglanja, auto se zatrese, pa mozda onda negde taj kontakt koji te zeza dodje na svoje mesto. Mada je cudno da kada upali, posle radi ok, bez da se ugasi, jer bi od treskanja tokom voznje onda opet nekada prespojio.
Jesi ocitao trep-kodove? Jel prijavljuje nesto?
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Nisam očitao kodove za dva tri dana ću nešto od navedenog probat napraviti pa javim
Evo ja sam riješio svoj problem nakon pretrage svega i svačega a problem je bila voda u utikaču za provjeru ecu-a u kojeg je dospila prilikom pranja mašine pod tlakom. Poslje pranja ispuho sam kompresorom bobinu kablove i svakakve đžekove ali taj nisam i danas kad sam skinuo zaštitni čep voda je kapala iz đžeka, malo je oksidiralo na jednoj žabici, poslije ispuhivanja odmah je pri davanju kontakta upalio lampicu (chek engine) i sve radi normalno. Hvala svima koji su htijeli pomoći, možda i ovo nekome pomogne.
Super, sada samo
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Yugo nece da upali