menjac grebanje
+11
Gagi Zemunac
ristivoje
MarkoIrmes
charjek
kokisa82
lekac
junior45
Mladen021
misko-GL
YUgisa
dejanrakocevic
15 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: menjac grebanje
digao sam prednji levi tocak i kad je auto u brzini oko 8,5-9 mm imam lufta u krstu poluosovine.Znaci skoro 1cm treba da pokupi luft.
jel to normalno ili je previse?
jel to normalno ili je previse?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Ne sme tamo da ima lufta, fabricki zazor je krajnje zanemarljiv. Ako se dobro secam, postoje dve velicine krsta, nije tebi mozda manji krst stavljen u vecu soljicu...
pa ne znam.Evo sad sam gledao i drugu stranu i tu je isto stanje.Izgleda je to normalno kod mene tako...
Aman, nije ti to luft u krstu..njega mozes videti kad skines manzetnu....to je luft u diferencijalu..i normalan je, ne tripuj se.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
ma ne znam vise ni sam.Nesto mi se cuje pa sada gde god ima luft sumnjam da je to u pitanju...
:-D
:-D
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Normalan je taj luft.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
pisao sam vec.Cuje se kao neko klokotanje.Ono sto znam jeste da ga nema na svim obrtajima,mislim ali nisam 100% siguran da se izgubi kad se stisne kvacilo u voznji,u leru se ne cuje.Bio kod majstora,koji kaze da mi zglob (levi) ima malo lufta pa da se mozda on cuje tako iako se ne cuje nikako u voznji niti drobi niti bilo kakav zvuk da sam cuo od zgloba ili da je nesto u menjacu.Pa mi savetuje da krenemo sa menjanjem,zgloba,pa onda ako nije on menjac da zamenim i tako...
Kaze da menjac niko ne popravlja najjednostavnije polovan staviti,mada bi ja najpre ovaj moj sredio ako je on u pitanju...
Kaze da menjac niko ne popravlja najjednostavnije polovan staviti,mada bi ja najpre ovaj moj sredio ako je on u pitanju...
Pa koliko je presao taj tvoj In...on je bre noviji, kao moj.
nije puno 120000 km. bar mislim da nije to puno
charjek ::
To nije majstor nego zamenjivac delova, bezi od takvog sto dalje.
Sto se tice menjaca, ako se ispostavi da je on, a trebao bi biti (i ja sumnjam da je zglob) stvarno je bolje zameniti ceo nego rasturati stari.
Ja sam za floridu nasao za 40 evra nasao menjac i 3000 dinara kopmletne poluge od menjaca do rucice. Zamena delova na postojecem menjacu ce ti sigurno ispasti skuplje.
Ja mislim da je mozda sinhroni lezaj pri kraju, i kod mene se culo zujanje u 5. brzini pre nego sto nisam mogao vise da ubacim u brzinu
Ja sam za floridu nasao za 40 evra nasao menjac i 3000 dinara kopmletne poluge od menjaca do rucice. Zamena delova na postojecem menjacu ce ti sigurno ispasti skuplje.
Ja mislim da je mozda sinhroni lezaj pri kraju, i kod mene se culo zujanje u 5. brzini pre nego sto nisam mogao vise da ubacim u brzinu
Gagi Zemunac- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.02.2016
A ja definitivno nikada necu da razumem kako ljudi uspeju da uniste menjace koriscenjem. Osim izuzetaka kod onih kod kojih se pokaze da je imao fabricku gresku i jednostavno nisu imali srece.
Meni je opet uvek racionalnije uzeti srediti postojeci nego zameniti za drugi koji opet moze da potraje kratko... Samo sto vecina "majstora" ne zna da popravi menjac.
Slazem se sa izjavom da vecina "majstora" ne zna da popravi menjac Ja verujem prosto da za zastave nije isplativo traziti od majstora da servisira menjac - naplatio bi to sigurno koliko kosta polovni deo.
Gagi Zemunac- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.02.2016
Ali posle znas sta imas, a taj polovan ko zna kakav je.
Ne uspevaju ljudi da uniste menjac nego los kvalitet istih....
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Ljudi unistavaju, losim odrzavanjem pre svega... Redovna zamena ulja i ulivanje do vrha cepa znatno produzi vek trajanja menjaca. Na zalost vecina ljudi ne menja ulje a i kad menjaju sipaju 3l sto nije dovoljno a 4 litre im je puno jer nece sve potrositi... Dosta igra i ulogu istrosene salterice, kobre kao i losi nosaci motora/menjaca.
Vecina stranih strucnjaka preporucuje zamenu ulja u menjacu na svaku drugu zamenu ulja u motoru ili 1:1 ako se koristi na stazi.
Vecina stranih strucnjaka preporucuje zamenu ulja u menjacu na svaku drugu zamenu ulja u motoru ili 1:1 ako se koristi na stazi.
i ja kod mene sumnjam na zglob,jer menjac radi savrseno sto se tice menjanja brzina,a i presao je samo 120000km sto mislim da nije dovoljno da se unisti nov menjac sem ukolilo nisam dobio neki repariran ili sa fabrickom greskom...
@charjek ..Mislim da je 120 000 za Jugov menajc ozbiljna kilometraza...
Ma ako je menjano ulje i koriscen kao treba da nije akan kao sto ih akaju, to nije nista.
Ali nemoguce da par ljudi ja imamo kvalitetne menjace, a svi ostali nikakvog kvaliteta.
Ja kontam da ima nesto u rukovanju, da ne umeju da menjaju brzine, guraju rucicu na silu i slicno,menjaju bez kvacila, drugo mi ne pada na pamet....
Ali nemoguce da par ljudi ja imamo kvalitetne menjace, a svi ostali nikakvog kvaliteta.
Ja kontam da ima nesto u rukovanju, da ne umeju da menjaju brzine, guraju rucicu na silu i slicno,menjaju bez kvacila, drugo mi ne pada na pamet....
Kod mene na satu 125000km ali je za to vreme cetri puta menjano ulje u menjacu i radi savrseno a jednom zamenjeno do sada korpa,lamela i druk lager.Moze to lepo da radi ako se servisira redovno kao i svaki drugi auto.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Koliko ljudi gnjave menjac na kvacilu se najbolje vidi kad das nekome da vozi auto sa sinterom
Zac ja sam bas mislio da je to "mala" kilometraza za menjac.Ulje je redovno menjano,nikad nije bilo problema sa menjanjem brzina,pa cak ni sad nemam problema sa saltanjem iako se nesto cuje... Tako da ne znam...
Ok...nego znajuci kakav je kvalitet zastave...zato sam rekao, posto moj menjac se tesko salta od kako je kupljen, a menjano dva puta ulje...i presao manje od 40 000 ....doduse teze se salta ako poredim sa Loganom...mozda je to i normalno za Juga...ali meni licno se ne svidja jugova preciznost (ne preciznost) menjaca.. .
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu