Crkla nova tabla - svetli lampica za ulje
+3
danijeldokic
Miljan
z101.2008
7 posters
Strana 1 od 1
Crkla nova tabla - svetli lampica za ulje
E, ova tabla je meni, izgleda otkazala pre par dana.
Vozio sam ga par ovih hladnih dana bez problema, mada sam primetio kao da (jedva primetno) "štucne", ali vrlo retko. Pri jednom od tih štucanja sam zapazio da kazaljke (brzina i br. obrtaja) padnu, ali se odmah vrate gore.
Kada sam ga posle jedne vožnje (par minuta nakon gašenja) upalio, upalila se lampica za ulje i STOP na tabli. Proverio sam sve, ulja ima, pritisak je dobar, merač pritiska je dobar i šalje ispravan signal, ali, na tabli i dalje stoji lampica za ulje i znak STOP.
Elektroničar je pregledao tablu ali nije uspeo da nađe oštećenja.
Ima li neko ideju šta to može da bude? I kako da popravim ovo?
Vozio sam ga par ovih hladnih dana bez problema, mada sam primetio kao da (jedva primetno) "štucne", ali vrlo retko. Pri jednom od tih štucanja sam zapazio da kazaljke (brzina i br. obrtaja) padnu, ali se odmah vrate gore.
Kada sam ga posle jedne vožnje (par minuta nakon gašenja) upalio, upalila se lampica za ulje i STOP na tabli. Proverio sam sve, ulja ima, pritisak je dobar, merač pritiska je dobar i šalje ispravan signal, ali, na tabli i dalje stoji lampica za ulje i znak STOP.
Elektroničar je pregledao tablu ali nije uspeo da nađe oštećenja.
Ima li neko ideju šta to može da bude? I kako da popravim ovo?
z101.2008- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 01.02.2012
Re: Crkla nova tabla - svetli lampica za ulje
Greškom sam postavio ovo pitanje u pogrešnom forumu. Miljan je odgovorio:
Verovatno je otisao procesor, drugaru se isto to desilo, i da ne bi kupovao novu tablu, rasturio je, i iznutra prelepio foliju preko lampice za ulje i STOP da se ne vidi (spolja se ne vidi nista samo sto ne svetle ti simboli), a spolja izveo diodu za pritisak ulja na jednoj od onih praznih kockica kod prekidaca.
Sad se mnogo povoljnije mogu naci ove table, tad kad je njemu crkao, ispod 200e je bilo tesko naci, pa je zato ovo uradio.
http://www.kupindo.com/Autoelektrika/9924160_kilometar-sat-za-novog-juga
Ovo je extra cena, uzimaj ako imas para.
http://www.kupindo.com/Autoelektrika/9924160_kilometar-sat-za-novog-juga
Ovo je extra cena, uzimaj ako imas para.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Dvoumim se oko kupovine, video sam na ovoj mojoj da je kvalitet izrade nula.
7k dinara je odlicna cena za trajno resavanje problema. Medjutim, imajuci u vidu kvalitet izrade, razmisljam da li ima smisla dati taj novac ako ce i ta tabla da otkaze za godinu-dve.
7k dinara je odlicna cena za trajno resavanje problema. Medjutim, imajuci u vidu kvalitet izrade, razmisljam da li ima smisla dati taj novac ako ce i ta tabla da otkaze za godinu-dve.
Nema pravila, neke rade bez greske, a neke zezaju, povoljnije od ovog tesko da ces naci, tako da bi ja uzeo ovo.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Imaš i polovnu na fejsbuku,u grupi "OPEL BERZA DELOVA RIS",mislim da beše cena 40 evra,nemoj me držati za reč!
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
ja imam slican problem na novoj tabli, stalno svetli lampica za ulje i treperi stop,nekad kad upalim auto i kad je na niskim obrtajima se ugasi stop ali cim dodam gas opet krene, mislite da je procesor u pitanju ?
Vojislav- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 92
Datum upisa : 26.05.2013
Citao sam nesto na forumuo o tim novim tablama,problem je najcesce u losim lemovima.
vatreni 45- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 119
Datum upisa : 22.12.2012
Samo da javim da je nazalost crkla tabla imao sam srecom rezervnu pa sam mogao da probam da ne trazim problem gde ga nema. Sta god uradio sa zicom od davaca pritiska ulja na tabli svetli lampica ulja i nema sanse da se iskljuci, pojavljuje se i stop ali se na ispod 800 obrtaja gubi, ko ce ga znati sta je. hvlala svima
Vojislav- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 92
Datum upisa : 26.05.2013
da osvezimo,crkla je i meni,isto ulje i stop.probao sam probnom lampom davac,ugasi se kad upalim auto,ali tabla svetli i svetli....napravio sam vec 7000km tako,ne daje mi se 50e za drugu ili popravku..a ako je neko prostudirao,neka napise sta i kako...
facol- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 360
Godina : 33
Datum upisa : 26.01.2010
Meni ne svetli ni ulje ni stop taj uopće sta moze bit problem jer sam ju sad ugradival sve svijetli osim toga i lampica dugog svjetla
tempo gti- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 155
Datum upisa : 06.12.2011
Similar topics
» nova tabla problem sa kazaljkom temperature
» Zastava svetli ko cirkus!! Upomoc!
» Sijalica migavaca svetli cim se da kontakt.
» Desni far svetli slabije, osigurac se greje
» Zamena stare za novu yugo instrument tablu ?
» Zastava svetli ko cirkus!! Upomoc!
» Sijalica migavaca svetli cim se da kontakt.
» Desni far svetli slabije, osigurac se greje
» Zamena stare za novu yugo instrument tablu ?
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu