Modifikacija glave motora, sta uraditi?
+2
Miljan
Yugo cabrio
6 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 1 od 1
Modifikacija glave motora, sta uraditi?
Dakle obrada glave motora, gde i koliko para...? Koju drugu glavu staviti na 1.1 motor...? Svi kazu da stvari postaju ozbiljnije tek kad cacnes glavu...
Gost- Gost
Re: Modifikacija glave motora, sta uraditi?
Glava je prvo i osnovno kad se krece ozbiljnijim tuningom....Mikoson radi kompletno glavu...znaci obradi je skroz velntili..spustanje..sve komplet...i mislim da je 200e a dobijes 10-15ks
Yugo cabrio- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 329
Godina : 35
Datum upisa : 07.03.2008
Moze 1,4 glava, ali nemas izvod za radijator kabine, pa moras da uzmes i povratnu cev pumpe za vodu sa tim izvodom.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
@Cabrio
200 jevra, a? Pa vredi za 10-15ks... Jel to ta cena, ili ima i jeftinije...? Samo bolje kvalitet pa nek je i 500e, nego da ti neko isfuserise to i sjebes kola...
@Miljan
Aha, kapiram... Veci su ventili u 1.4?
200 jevra, a? Pa vredi za 10-15ks... Jel to ta cena, ili ima i jeftinije...? Samo bolje kvalitet pa nek je i 500e, nego da ti neko isfuserise to i sjebes kola...
@Miljan
Aha, kapiram... Veci su ventili u 1.4?
Gost- Gost
Da, 1,1/1,3 imaju 36/31, a 1,4 ima 37,5/31.
Ti uvek mozes da prosiris kanale i stavis vece ventile.
Ti uvek mozes da prosiris kanale i stavis vece ventile.
Aaaa, do koliko mogu da se prosire, a da ne bude skandal...?
Gost- Gost
Ja mislim oko 33mm kanali, a ventili mogu 40/34.
pa pazi koliko ja znam mikison je na dobrom glasu......
pa realno nije lako dobiti 10-15ks......tako da je to neka realna cena....ali nisam siguran
Miljane jer ovo neka realna cena za ovo?
pa realno nije lako dobiti 10-15ks......tako da je to neka realna cena....ali nisam siguran
Miljane jer ovo neka realna cena za ovo?
Pa ok je cena, ako je vrhunski uradjeno.
pa bar tako kazu ljudi...ne znam da se neko zalio na njegovu obradu glave
Ja kolko sam pronjuskao po drugim 4umima i pricao s ljudima, svi su zadovoljni...
Gost- Gost
Da ne bih otvarao novu temu, pisaću u ovoj. Uzeo sam da premerim ovu novu glavu za 1.1 motor što sam kupio i mere su sledeće:
- usisni kanali u glavi: 24,5 - 25 mm
- izduvni kanali u glavi: 27,5 mm
- osnova sedišta usisnih ventila: 30 mm
- osnova sedišta izduvnih ventila: 26,75 mm
- usisni ventili: 36 mm
- izduvni ventili: 31 mm
- kanali u usisnoj grani: 26 - 26,5 mm
Po meni je sve ok osim usisnih kanala u glavi. Ako bih se odlučio da ih proširim ne bih išao preko 27 mm, a najverovatnije da bih ispratio kanale u usisnoj grani (26,5 mm).
Da li imate iskustvo sa proširivanjem kanala? Pročitao sam negde (i Miljanče mi je rekao) da su ranije usisni kanali bili 27 mm, a da su na novijim glavama smanjeni na 24,5 mm.
Znam da manji presek kanala omogućava veću brzinu strujanja, ali i manji protok.
Ventile neću da diram jer bih širenjem siceva zbog stavljanja većeg ventila dodatno smanjio ionako mali obod sica, a to nikako nije dobro zbog plina. Jedina normalna varijanta bi bila zamena siceva, ali to samo iziskuje nove troškove.
Eventualno ću da zamenim bregastu za neku sa većim liftom ukoliko ova moja nije dobra.
- usisni kanali u glavi: 24,5 - 25 mm
- izduvni kanali u glavi: 27,5 mm
- osnova sedišta usisnih ventila: 30 mm
- osnova sedišta izduvnih ventila: 26,75 mm
- usisni ventili: 36 mm
- izduvni ventili: 31 mm
- kanali u usisnoj grani: 26 - 26,5 mm
Po meni je sve ok osim usisnih kanala u glavi. Ako bih se odlučio da ih proširim ne bih išao preko 27 mm, a najverovatnije da bih ispratio kanale u usisnoj grani (26,5 mm).
Da li imate iskustvo sa proširivanjem kanala? Pročitao sam negde (i Miljanče mi je rekao) da su ranije usisni kanali bili 27 mm, a da su na novijim glavama smanjeni na 24,5 mm.
Znam da manji presek kanala omogućava veću brzinu strujanja, ali i manji protok.
Ventile neću da diram jer bih širenjem siceva zbog stavljanja većeg ventila dodatno smanjio ionako mali obod sica, a to nikako nije dobro zbog plina. Jedina normalna varijanta bi bila zamena siceva, ali to samo iziskuje nove troškove.
Eventualno ću da zamenim bregastu za neku sa većim liftom ukoliko ova moja nije dobra.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Ja sam bio ubedjen da one stare glave gde je kao 8.8:1 stepen kompresije imaju te manje usisne kanale...
Izgleda da nije tako... Koliki su kanali na tvojoj?
Prošireni na 27 mm, ili su fabrički takvi?
Šta je sa izduvnim?
Druga stvar koju sam hteo da pitam je da li bih smeo da zatvorim kanale u glavi kroz koji prolazi rashladna tečnost ka usisnoj grani?
Šta je sa izduvnim?
Druga stvar koju sam hteo da pitam je da li bih smeo da zatvorim kanale u glavi kroz koji prolazi rashladna tečnost ka usisnoj grani?
Fabricki su takvi, isti su svi kanali. Da sam ih ja sirio, sigurno ne bi bili toliki Smes da zatvoris, pa kod EFIja nisu zatvorene ali usisina grana nema nikakve kanale, tako da nema problema.
Moraju se upariti kanali usisne grane sa kanalima na glavi, zanci da se poklapaju.
Drugo treba obrijati granu i naleganje na glavi da se sto vise skrati put goriva do cilindra.
Ja sam to radio do te mere da kad pogledam kroz garanu skoro da vidim ventil, ali to je krvav posao i traje.
Drugo treba obrijati granu i naleganje na glavi da se sto vise skrati put goriva do cilindra.
Ja sam to radio do te mere da kad pogledam kroz garanu skoro da vidim ventil, ali to je krvav posao i traje.
MIXI_BG- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 606
Godina : 56
Datum upisa : 09.01.2013
procitajte malo o ovome, nije vece uvek bolje (i ako se cure s ovim ne bi slozile )
Moto Man high velocity head port
decko stvarno dobro radi svoj posao i ono sto pise ima puno smisla. vise stvari sam isprobao i ispostavile su se i vise nego tacne.
al kako do sada nisam bio zainteresovan za 4T uopste samo za 2T portanje glave nisam isprobao pa ne mogu prenet svoja misljenja.
Moto Man high velocity head port
decko stvarno dobro radi svoj posao i ono sto pise ima puno smisla. vise stvari sam isprobao i ispostavile su se i vise nego tacne.
al kako do sada nisam bio zainteresovan za 4T uopste samo za 2T portanje glave nisam isprobao pa ne mogu prenet svoja misljenja.
MilosB- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 29
Datum upisa : 10.08.2013
Similar topics
» Twin Spark - Modifikacija glave za 2 svecice po cilindru
» Zastava 128, saveti sta uraditi sa trulom karoserijom i po pitanju motora
» Zamena glave motora
» Zaptivac glave motora Y45
» Skidanje glave motora
» Zastava 128, saveti sta uraditi sa trulom karoserijom i po pitanju motora
» Zamena glave motora
» Zaptivac glave motora Y45