Problem sa sijalicom akumulatora na salt tabli
4 posters
Strana 1 od 1
Problem sa sijalicom akumulatora na salt tabli
Sijalica na salt tabli pali se i gasi bez veze punenje dobro proverio 14V ja sumnjam na regler u alternatoru . Neki savet ili ideja?
Inace imao sam neki sasavi poljski alternator zbog njega sam bacio orginal zastavin akumulator pa pre 3 god. nabavio repariran od 101 i radi 10000000000000000 puta bolje ali sad eto ovo nije strasno ali nervira narocito kad vozim neko i mi kaze da sveti mi crvena sijalica, jedna corava baba iz komsiluka prelila casu juce
Inace imao sam neki sasavi poljski alternator zbog njega sam bacio orginal zastavin akumulator pa pre 3 god. nabavio repariran od 101 i radi 10000000000000000 puta bolje ali sad eto ovo nije strasno ali nervira narocito kad vozim neko i mi kaze da sveti mi crvena sijalica, jedna corava baba iz komsiluka prelila casu juce
Vladimir-1985- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 102
Datum upisa : 19.07.2011
Re: Problem sa sijalicom akumulatora na salt tabli
Ta sijalca ne moze da svetlio "bez veze" jer je serijski spojena na vod koji daje pobudu alternatoru, znaci nije moguce da se ona upali a da alternator i dalje dobija pobudu koja mu je potreba da bi normalno radio. Verovatno je vod +12V koji dolazi sa kontakta do te sijlacije u problematicnom spoju negde pa se povremeno pali, ne verujem da je regler ili diodni most u alternatoru problem.
na pocetku palila se "random" ali sada u zadnje vreme sveti skoro non stop, kad pojacam turazu gubi na intenzitet (skoro i ne sveti) ali samo dok "gazim" kad pustim gas onda opet sveti.
Probaj da ocistis kontakte zica sto se kaze na alternatoru... Ja sam imao slican problem da se ponekad upali pa sam ocistio i nema sad problema
To se i meni desilo,pojela se četkica jedna valjda i onda kad ga gariš na velikim obrtajima ona se smanji,čim pustiš obrtaje ona sija u oči,ali ti kažeš da radi dobro i da puni,tako da je tu problem u nekom kontaktu,mozda je malo uhvatila korozija buksnu,nešto....
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Videcu ovih dana da ocistim te kontakte pogledao sam danas ima dosta korozije, mada bice malo zeznuto jer nemam kanal pa moracu da skinem tocak i da puzim ispod ali sta je tu je
Similar topics
» Problem kod lampica na instrument tabli
» punjac akumulatora
» Punjac akumulatora
» Sija lampica od akumulatora??
» punjac akumulatora
» Punjac akumulatora
» Sija lampica od akumulatora??
Strana 1 od 1