Curi kiselina iz akumulatora
+3
BlackDog
kokisa82
jankoslav
7 posters
Strana 1 od 1
Curi kiselina iz akumulatora
pozdrav svima
imam problem koji neznam kako da resim.
Curi kiselina iz akumulatora,od gore iz klema i odsuka ,ma svude je ima.
mislio sam da je do akumulatora pa sam zamenuo neki stari sto sam imao dobar,ista stvar,
u cemu je problem?
napon punjenja altenatora je 13,8-14.00v sa upaljenim svetlima.
imam problem koji neznam kako da resim.
Curi kiselina iz akumulatora,od gore iz klema i odsuka ,ma svude je ima.
mislio sam da je do akumulatora pa sam zamenuo neki stari sto sam imao dobar,ista stvar,
u cemu je problem?
napon punjenja altenatora je 13,8-14.00v sa upaljenim svetlima.
Re: Curi kiselina iz akumulatora
Taj problem sam i ja imao i resio sam ga tako sto sam skinuo akumulator,lepo sve oprao toplom vodom,uzeo parce stare unutrasnje gume i rasekao po duzini,stavio na postolje od akumulatora gumu i preko akumulator i zastitio lim da mi ne nagriza kiselina.To ti je jednino resenje a ti sigurno imas Black Horse akumulator,oni uglavnom pustaju kiselinu.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
kokisa82 ::Taj problem sam i ja imao i resio sam ga tako sto sam skinuo akumulator,lepo sve oprao toplom vodom,uzeo parce stare unutrasnje gume i rasekao po duzini,stavio na postolje od akumulatora gumu i preko akumulator i zastitio lim da mi ne nagriza kiselina.To ti je jednino resenje a ti sigurno imas Black Horse akumulator,oni uglavnom pustaju kiselinu.
to sam i ja razmisljao,uzeti napraviti kadicu od limai izolovati kobitom pa na to js gumu.
sve mi iscurelo na nosac motora,na menjac,nove kleme su pobelele,vise + klema.
DA imam white horse onaj plavi sa indikatorom punjenja,dali da ga nosim na reklamaciju? jos je pod garancijom 36 meseci
Kiselina ne bi smela da curi ni pod razno, osim ako akumulator nije pukao..ako na odusku curi to je znak da nesto sa punjenjem nije u redu, tj. da se akumulator prepuni i pocne da kljuca kislina..
Ta kiselina je veoma opasna i otrovna i problem bi trebalo resiti brzo !!
Ta kiselina je veoma opasna i otrovna i problem bi trebalo resiti brzo !!
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
Ako je pod garancijom onda idi u ponedeljak odma' da reklamiraš, ih nov akumulator,ako će da curi kiselina iz njega!
I mogu ti reći da se nešto u poslednje vreme svi žale na Somborske akumulatore!
I mogu ti reći da se nešto u poslednje vreme svi žale na Somborske akumulatore!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Resavaj taj problem sto pre dok ti kiselina nije pojela sav lim.Najbolje ti je da uzmes gumu staru unutrasnju i iseces je po duzini,nemoj lim,lakse ti je gumom da uradis to ali znaj da ti to nije resenje problema,akumulator ce sureti i dalje,idi kod nekog elektricara i ispitaj da li ti puni lepo altenator,tj.da ne puni vise nego sto treba.To moram i ja da uradim ovih dana a sve odlazem da odem.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Proveri punjenje obavezno, ako se desava sa vise akumulatora, onda tu nesto nije u redu...
Pedja ::Proveri punjenje obavezno, ako se desava sa vise akumulatora, onda tu nesto nije u redu...
punjenje je ok.
bio sam u servisu za akumulatore black horse ,dali su mi test bateriju i za sad je ok ne curi nigde.
idem danas da vidim sta je bilo sa akumulatorom a vam javljam.
jankoslav ::Pedja ::Proveri punjenje obavezno, ako se desava sa vise akumulatora, onda tu nesto nije u redu...
punjenje je ok.
bio sam u servisu za akumulatore black horse ,dali su mi test bateriju i za sad je ok ne curi nigde.
idem danas da vidim sta je bilo sa akumulatorom a vam javljam.
ipak je bio regler ,napon na akumulatoru tokom rada je izmeren oko 16,5V,zamenjen je nov regler i sad je ok ce curi nigde, samo mi se greje prekidac za sveta i istopi se plastika u njemu,i to bas se zagreju zice da ih nesmes pipnut, zbog cega se to desava? negde ima spoj ili ?
Pogledaj da li imas releje svetala, jer oni sluze da bi se rasteretili prekidaci. Ako ih imas, onda pogledaj kablove da negde nije izolacija ostecena pa da pravi spoj.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 281
Godina : 58
Datum upisa : 29.01.2012
Louisss ::Pogledaj da li imas releje svetala, jer oni sluze da bi se rasteretili prekidaci. Ako ih imas, onda pogledaj kablove da negde nije izolacija ostecena pa da pravi spoj.
releje imam ,verovatno neka zica pravi spoj.
Pa ako neka žica negde pravi spoj onda bi osigurač crkao da ne bi planula instalacija!
Koje su ti sijalice?
Koje su ti sijalice?
Druže, nemoj citirati post iznad tvoga. Nije prema pravilniku foruma. Petar
bas mi ide na zivce...
ovako : nekad upali ok zavergla,nekad pri paljenu se samo zatamne sijalice na tabli i nista ,moram sarafcigerom direktno na alnaser,pre je crkavao osigurac mislim da je A na osiguracima,nisam imao zmige i unutrasnje svetlo,sad imam zmige ali nemam unutrasnje svetlo i ne pokazuje mi temperaturu motora
u farovima su boshove sijalice 60/55 standard H4,releje imam od prvog dana kad sam uzo auto odmah sam stavio,kontakt brava nova,alnaser ciscen,cetkice nove,masa ismirglana na karoseriju(minus sa akum. na karoseriju),
prekidac svetla se greje na kontaktima i tako sve dok se ne istopi plastika unutra
sta da radim ?
bas mi ide na zivce...
ovako : nekad upali ok zavergla,nekad pri paljenu se samo zatamne sijalice na tabli i nista ,moram sarafcigerom direktno na alnaser,pre je crkavao osigurac mislim da je A na osiguracima,nisam imao zmige i unutrasnje svetlo,sad imam zmige ali nemam unutrasnje svetlo i ne pokazuje mi temperaturu motora
u farovima su boshove sijalice 60/55 standard H4,releje imam od prvog dana kad sam uzo auto odmah sam stavio,kontakt brava nova,alnaser ciscen,cetkice nove,masa ismirglana na karoseriju(minus sa akum. na karoseriju),
prekidac svetla se greje na kontaktima i tako sve dok se ne istopi plastika unutra
sta da radim ?
Valjda će se javiti Miljan,verovatno ima neki preprc!
Ako imaš releje,onda ne bi smelo uopšte da se greje!
Što se tiče da neće da zavergla,a repariorao si anlaser možda je i tu kontakt brava u prekidu,desi se da i ona crkne!
Treba proveriti buksne dal' nisu zarđale i džekove iza table dal' nisu se olabavile!
Ako imaš releje,onda ne bi smelo uopšte da se greje!
Što se tiče da neće da zavergla,a repariorao si anlaser možda je i tu kontakt brava u prekidu,desi se da i ona crkne!
Treba proveriti buksne dal' nisu zarđale i džekove iza table dal' nisu se olabavile!
evo ovako koliko sam pregledao instalaciju. na prekidacu svetla se jako greju bela/crna i crna zica. ostale su ok.
bela /crna ide na relej za kratka svetla broj 30 . i jedna zica na relej za duga svetla isto br 30.
EDIT
Mozda da otkacim te dve zice i prevucen nove pa onda da ih spojim tamo gde su bile stare.?
Koristi opciju EDIT umesto da ređaš postove. Molim te da pročitaš Pravilnik. Petar
bela /crna ide na relej za kratka svetla broj 30 . i jedna zica na relej za duga svetla isto br 30.
EDIT
Mozda da otkacim te dve zice i prevucen nove pa onda da ih spojim tamo gde su bile stare.?
Koristi opciju EDIT umesto da ređaš postove. Molim te da pročitaš Pravilnik. Petar
Na kontakt 86 treba da dolazi plus sa prekidaca, na 85 masa, na 87 izlaz ka svetlima a na 30 dolaz napona sa akumulatora.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
spojio sam sad kao sto je Louiss napisao sad se ne greje prekidac ,nego osigurac ali ne izgara i keramicki je ,tako nece da se istopi ko plasticni.
videcu ovih dana kako se ponasa pa vam javljam.
videcu ovih dana kako se ponasa pa vam javljam.
Onda negde vuce vise nego sto je dozvoljeno cim se greje osigurac.
Koji se Tebi osigurac greje?
Koji se Tebi osigurac greje?
Louisss- OHV 843ccm 34ks
Masa?
Kada si poslednji put (ako si uopste nekada) skinuo i osmirglao glavnu masu sa sasije i sa bloka motora? Kakvi su ti spojevi i dzekovi svih doticnih zica tj, instalacije ,koje se ticu osvetljenja? Pretpostavljem zeleni,zardjali,oksidirali...
Kada si poslednji put (ako si uopste nekada) skinuo i osmirglao glavnu masu sa sasije i sa bloka motora? Kakvi su ti spojevi i dzekovi svih doticnih zica tj, instalacije ,koje se ticu osvetljenja? Pretpostavljem zeleni,zardjali,oksidirali...
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Po slici sto je Louisss stavio meni se greje E (5) levo oboreno svetlo,
sad je sve ok,radi sve,samo se malo greje na tom osiguracu ali ok .
hvala svima na savetima
hvala svima na savetima
Proveri buksne ispod tog osiguraca, mozda su labave. Dalje, proveri da li je osigurac dovoljno stegnut kontaktima, jer hoce da se greje ako je labav. Proveri unimerom da li kabli od farova negde nije ustinut ili ogoljen pa kaci masu i vuce vise struje.
Jel' farovi svetle istim intenzitetom?
Jel' farovi svetle istim intenzitetom?
Louisss- OHV 843ccm 34ks
Similar topics
» Problem sa sijalicom akumulatora na salt tabli
» Punjac akumulatora
» punjac akumulatora
» Punjenje zatvorenog akumulatora?
» Sija lampica od akumulatora??