Blokira jedan tocak i posle vise razradjivanja.
+8
danijeldokic
ZAC
junior45
USKE
djzecky
YUgisa
Aki91
DEDA Yugisa
12 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Godina : 33
Datum upisa : 07.01.2010
Re: Blokira jedan tocak i posle vise razradjivanja.
junior45 ::namazao sam sa sae 90,nisam imao tavat masti..kad ih budem stavljao onda cu sve opet..
pisalo je da je od floride..icicu kod njih sa kljestima pa ce da vidimo dal imaju za to..a ona za klip pase..
Ocisti to od mineralnog ulja SEA 90, ne koristi ni mineralnu tovatnu mast....ova maziva razjedaju kocione gumice.... znaci oprez!!!!
Kocione gumice se podmazuju sa silikon-teflonskom mascu...uglavnom je bele boje, ali moze biti i crvena (bordo)
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
imam problem sa kocnicama!
kociauto super ali kad naglo zakocim bezi u stranu i blokira zadnji desni i prednji levi tocak. Da li je je to zato sto nemam peti kocioni cilindar ili zbeg neceg drugog.?
kociauto super ali kad naglo zakocim bezi u stranu i blokira zadnji desni i prednji levi tocak. Da li je je to zato sto nemam peti kocioni cilindar ili zbeg neceg drugog.?
Mali_Marko_55- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 23
Godina : 32
Datum upisa : 13.11.2012
Nedostatak regulatora sile zadnjih kocnica tj petog cilindra se manifestuje kao blokada zadnjih tockova pre nego sto blokiraju prednji... Ako je u pitanju snazno i naglo kocenje, normalno je da tockovi blokiraju tako da je problem verovatno u slabom kocenju druga dva tocka a to moze biti od samih kocnica, gumenih creva, kocione tecnosti i mozda vazduha u sistemu...
kocnice su sa punta,sutra idem da vidim u sigurnost dal prave gumice za njih,u katalogu pise da prave..onda cu prebrisati,i podmazati..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Datum upisa : 10.01.2012
nabavio sam gumice,ima u sigurnosti,samo su praskaru dali sa mercedesa 207,a one gore ne znam sa cega su..sve pase original..
Na koji nacin si kontaktirao sigurnost?
otisao licno..sve su mi posebno stavili..danas sam jedne sredio,sutra cu druge..
eh, bar da sam znao, treba meni za zadnja klesta set za reparaciju
http://shop.avala.biz/index.php?manufacturers_id=69
vidi ovde dal ima sta ti treba,msm da moze da se naruci preko neta..
vidi ovde dal ima sta ti treba,msm da moze da se naruci preko neta..
Nema, al ok, nije problem
zar tu ne pase st zastava?
Ne, ima manji cilindar i imas rucnu koja ima svoj prahobran
http://sigurnost.rs/KATALOG-2009-u%20boji.pdf vidi ovde dal prave..pa moze nekako da se sredi da se posalje..
imam problem sa kocnicama!
Imam isti slučaj, pa me zanima kako si rešio problem ili ako neko zna šta se dešava?
Nenad128- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 66
Datum upisa : 28.07.2012
vuce ti u stranu ili ne koci svi?
ako ne koce svi verovatno neravni diskovi/dobosi i lose plocice/pakne
a ako se zanosi moze da bude i do losih delova oslanjanja tipa,amorti,opruge,silen blokovi...
ako ne koce svi verovatno neravni diskovi/dobosi i lose plocice/pakne
a ako se zanosi moze da bude i do losih delova oslanjanja tipa,amorti,opruge,silen blokovi...
Koče, nego mi prednji levi zablokiran stalno.
Treba rasturiti klesta i srediti ako su zapekla a mozda je i kociono crevo propalo pa se nevraca tecnost iz klesta nazad u rezervoar pa zato stalno drzi blokiran levi...
Prvo zamenim creva pošto mi je jedno bilo napuklo pa hajde da zamenim oba, međutim točak je i dalje blokirao.
Zatim rastavim klešta i vidim da mi klip teško ulazi u cilindar malo sam ga šmirglao (mada je neko pisao da se ne šmirgla, prosto nisam mogao odoleti ) i bilo je bolje, no kad sam sve ponovo sklopio ono isto opet blokira. Tu sam možda napravio propust što nisam zamenio radnu gumicu možda bi rešio problem ali mrzelo me ići do radnje i nadao sam se da će proraditi.
Pošto nije proradio krenem po gumice usput se setim da bih mogao naći polovna kleša pa da ih zamenim.
Dođem kući sa kleštima i gumicama, zamenim za početak klešta pošo je na tim što sam nabavio lepo radio klip, i stvarno bilo je bolje, međutim još je malo zapinjalo.
Onda skinem pločice koje sam stavio nove, inače od tada me i muči ovaj problem, vratim stare pločice sastavim ponovo sve i problem rešen. Dobro koči i ništa ne blokira. Odem na tehnički kočnice super.
Sada mi čudno zašto mi je blokirao sa novim pločicama kada na desnoj strani sve radi super? Da li postoji mogućnost da je disk deformisan ili nešto drugo?
Zatim rastavim klešta i vidim da mi klip teško ulazi u cilindar malo sam ga šmirglao (mada je neko pisao da se ne šmirgla, prosto nisam mogao odoleti ) i bilo je bolje, no kad sam sve ponovo sklopio ono isto opet blokira. Tu sam možda napravio propust što nisam zamenio radnu gumicu možda bi rešio problem ali mrzelo me ići do radnje i nadao sam se da će proraditi.
Pošto nije proradio krenem po gumice usput se setim da bih mogao naći polovna kleša pa da ih zamenim.
Dođem kući sa kleštima i gumicama, zamenim za početak klešta pošo je na tim što sam nabavio lepo radio klip, i stvarno bilo je bolje, međutim još je malo zapinjalo.
Onda skinem pločice koje sam stavio nove, inače od tada me i muči ovaj problem, vratim stare pločice sastavim ponovo sve i problem rešen. Dobro koči i ništa ne blokira. Odem na tehnički kočnice super.
Sada mi čudno zašto mi je blokirao sa novim pločicama kada na desnoj strani sve radi super? Da li postoji mogućnost da je disk deformisan ili nešto drugo?
Mislim da je ipak i dalje problem oko klesta, radi sa starim jer je klip vise izguran napolje a sa novim plocicama klesta ulaze vise i onda tu nastane problem...
Koci mi zadnji desni tocak u voznji, cuje se da skripi nekad u voznji i skoro svaki put kad pipnem dobos on je vruc. Sta moze biti problem?
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
Rastavi i pogledaj da li je sve dobro, mozda je pukao osigurac pakne ili zaribao cilindar, ako izgleda sve ok, mozda je problem u gumenom crevu pa ne vraca kocionu tecnost.
rastavi pa vidi..najverovatnije se odlepila feroda
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Mini fudbal - onlajn igrica za vise igraca (moze i vise od dvoje)
» Pistolj za tocenje goriva blokira tokom punjenja - problem
» Zastava 128 ne ide vise od 80-90 km/h,gde je problem
» Blokiran tocak!!
» Pistolj za tocenje goriva blokira tokom punjenja - problem
» Zastava 128 ne ide vise od 80-90 km/h,gde je problem
» Blokiran tocak!!
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|