Napajanje EFI-ja gorivom - pumpa, rezervoar...
+7
VPetar
sune
TUTITURUMTU
Miljan
Pedja
YUgisa
yugodriver
11 posters
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Napajanje EFI-ja gorivom - pumpa, rezervoar...
ne sumnjam li jos jedno pitanje,da li koristili istu pumpu za 1,1 i 1,3 motore?Pedja ::Zar sumnjas u Miljana?
yugodriver- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1508
Godina : 44
Datum upisa : 27.10.2008
E pa to vec stvarno nebi trebala da bude razlika posto je sve isto i kod 1.1 i 1.3 motora, pa cak i ECU
Ista je i za 1,1 i 1,3.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Podelio sam ovo od Blic pitanja, da bude preglednije.
Pozdrav svima, predstavio sam se u delu koji je predviđen za to...ali ajd da ponovim opet... ivica iz kragujevca, 75 god... vozim floridu 1.3 efi 93.god.
imam jedno pitanje ... sta se desava kad se na sistem 3.1 stavi regulator pritiska od 3 bara umesto od 2.5 bara?
imam jedno pitanje ... sta se desava kad se na sistem 3.1 stavi regulator pritiska od 3 bara umesto od 2.5 bara?
TUTITURUMTU- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 3
Datum upisa : 14.09.2010
Poveca se malo potrosnja i trebalo bi da se poveca malo snaga Tj poveca se vise na nizim obrtajima jer obogacuje rezim gde inace motor radi u siromasnom rezimu, a na vecim obrtajima bi se manje osetio dobitak snage... I zbog povecanog pritisak, benzin bi se bolje rasprsavao tj mesao sa vazduhom...
YUgisa ::Poveca se malo potrosnja i trebalo bi da se poveca malo snaga Tj poveca se vise na nizim obrtajima jer obogacuje rezim gde inace motor radi u siromasnom rezimu, a na vecim obrtajima bi se manje osetio dobitak snage... I zbog povecanog pritisak, benzin bi se bolje rasprsavao tj mesao sa vazduhom...
Yugisa, hvala na brzom odgovoru ...
prosle godine sam menjao regulator, jer je otkazao, dao za polovan 40 jevreja ... a sad mi se opet desavaju isti simptomi... ne vuce na benzinu, tesko pali ... kad predjem na plin kao da sam ukljucio nitro... ovde u kragujevcu u "kim"-u mi traze 6.700 za nov (2.5 bara) a nasao u bg (kit komerc) univerzalni regulator od 3 bara za 2.700... malo li je na ovu krizu... paše li sa nekih stranaca regulator, sa fiat tipa recimo. i da, jos jedno pitanje, zvao sam tipa koji rastura polovnjake, nudi mi za 10 evra regulator skinut sa karburatorskog 1.4 motora floride, a tu me je zbunio , mislio sam da karburatorska verzija nema regulator.
P.S izvinjavam se zbog pominjanja imena ovih prodavaca... ako smetaju , da brišem?
TUTITURUMTU- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 3
Datum upisa : 14.09.2010
Nije problem sto spominjes imena... Ja mislim da ti je najbolje da kupis originalni i da dalje ne mislis, mada mi je jasno da ti je cena verovatno veliki problem... Za ovaj univerzalni ne znam kako izgleda i koliko bi ga bilo problem ugraditi... Trenutno ne mogu da nadjem nigde sifru za regulator pritiska, pa ti ne mogu reci ni u koja strana vozila tacno ide, ali ako se ja nevaram, ide na neke starije BMWe i Pezoe... Posto i oni koriste 3.1 sistem kao i tvoja florida. A sto se tice karburatorske verzije, ja tako nesto zaista nisam cuo...
Evo moj sledeci problem, crkla je pumpa za gorivo potapajuca u rezervoaru (3.1 motronic) , izvadim, pertlovana, izvucem je , potrosene cetkice, iste zamenim na jedvite jade vratim - radi pumpa na aku van rezervoara. Da li je neko to radio, jer ljudi kroz pumpu od dole prolazi benzin ka gornjem otvoru u pumpi. Od dole, u rezervoaru se nalaze stopice, + i -, dakle sve je u visokozapaljivom benzinu, cetkice iskre prilikom rada na rotoru, preko kojih prelazi benzin.......Nova pumpa nema da se kupi a koristena je macka u dzaku.... Razmisljam o mogucnosti da montiram spoljnu, ima li neko ideju ili iskustvo. Moja po izgledu nije kao Bosch 0 580 453 903, kao sto kazete da je to kat broj.
sune- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 43
Datum upisa : 17.02.2014
Nisam sad siguran sta je konretno problem ako si je uspeo sanirati? Sto je ne bi nastavio koristiti?
Koliko sam ja shvatio covek se boji da se ne zapali...?
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Pa ako je sanirao kao fabricku, nema straha od tako neceg
Jednom kad se raspertluje pumpa više nema ništa od nje. Prodire gorivo pored četkica i bum. Lako može da se zapali. Najbezbolnija je zamena sa zamensku. 2.500din No name. Kakva god da je, tera po 50.000km.
Gorivo je uvek pored cetkica, potopljene su u njemu.
cetkice su ti potopljene u gorivu
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
Ne gori gorivo kao tecnost,nego njegova isparenja..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ma lepo sam ja tu zamenu cetkica odradio(nova zaptivna gumica plus teflon traka), to pertlovanje sluzi zajedno sa zaptivnom gumicom da ne duva sa strane odnosno da kroz predvidjeni otvor tera benzin 3 bara. Ono sa prolaskom benzina preko cetkica koje su ustvari skroz uronjene u gorivo verovatno je bezbedno dok ne dodje kiseonik. Gde ima ta zamenska od 2500? Zar niko nije pokusao sa nekom spoljasnjom pumpom.(60m/h i 3 bara) ako znate dajte predlog ? Koja? Recimo od kadeta gsi on ima motronic 3.1 ......
sune- OHV 663ccm 21ks
Gsi ima k-jetronic. Spoljna pumpa može što da ne, ali potapajuća je tiša. Ima u auto delovima, ja sam stavio zamensku korejsku za opel korsu, gura 5,5bara max, 2.550din plaćena. Šljaka super već 10.000km. Vek im je negde oko 50.000, mada može i duže ako se ne tera ispod rezerve. Po pravilu, trebalo bi da ima oko 8l u rezervoaru da bi bila zaštićena od pregrevanja.
Imam problem nakon skidanja i cinovanja / krpljenja rezervoara (uspesno), kada sam bio na pumpi , nije se mogao sipati benzin punim protokom iz creva, nego samo polako, odnosno vracalo se gorivo. Gde je odusak odnosno gde je problem
sune- OHV 663ccm 21ks
Odusak je desno kod ulivnog creva,ide izmedju najvislje tacke u rezervoaru sa desne strane u ulivno grlo gore..moguce da crevo nije vraceno kako treba
Ja sam imao taj problem kad je crevo oduska bilo presavijeno, jer sam stavio neko tanko nikakvo crevo, kupljeno navodno kao original, a izgleda ko unutrasnja guma od bicikle.
Takvo smo stavili kod vanje i sve je ok
Ali ja imam neki naizgled zatvoreni sistem, obe cevi idu u dopunski zatvoreni rezervoar za otparivanje, nije kao kod klasicnog yugica, a gde izlazi vazduh kod tocenja ne vidim
sune- OHV 663ccm 21ks
Nama kod karba ide odusak spolja,a tebi ide u motor a sto se ticeoduska nalivnog creva to je isto
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Rezervno napajanje alarma.
» Napajanje lampice na kontrolnoj tabli
» Rezervoar Yugo Skala 55
» Skidanje Rezervoar za gorivo
» rezervoar goriva, problem sraf
» Napajanje lampice na kontrolnoj tabli