Promena uloska brave na vratima?
+10
marex
ristivoje
junior45
Mitke
Miljan
Zuty
Pedja
YUgisa
ralec85
yugodriver
14 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Promena uloska brave na vratima?
e moze da objasni neko kako to ide,jer jos nisam radio ali sad vreme je
yugodriver- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1508
Godina : 44
Datum upisa : 27.10.2008
nek neko odgovori
i ja imam isti ili slican problem ... jel ne mozes da zakljucas? i ako si resio molim te mi javi kako si uspeo.
ralec85- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 2
Datum upisa : 16.04.2010
Re: Promena uloska brave na vratima?
E ne znam kako vise da ti pomognem al najlakse skines bravu (odvrnes matice sto je drza za karoseriju) pa ce ti se samo pokazati sta i kako treba Davno sam vec ceprkao po tome pa se ni nesecam kako izgleda i u cemu je fazon
Ja mislim da moze i bez skidanja brave, a nije ni komplikovano, ima jedan "osigurac" sto drzi ulozak, skine se on, ima i opruga sto vraca ulozak brave (pazite da je ne izgubite, bez nje se ulozak ne vraca u pocetni polozaj sam, to zna da nervira), izvadi se stari ulozak, ubaci novi, vrati onaj metalni "osigurac" (ne znam kako se to zove), vrati polugica i eto.
Jel pametno ovo raditi ili zameniti brave?
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Ja sam se njakao sa tim nedavno i zivce pogubio.Prvi put sam to radio mozda zato,kupio sam prvo ulozak brave,skinuo komplet bravu sa vrata stavio ulozak vratio bravu i nije radilo kako treba.....Na kraju sam otisao i kupio drugu komplet bravu za 500,600 dinara(neka mala privreda ali sve funkcionise).
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Usrecio si se sa tom od 500-600 din
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
I zakljucak? BOlje druge kupiti znaci?
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Zameni uloske bre
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
nije neki posao da zamenis uloske,jedino ako te ne mrzi
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Javljam kad zamenim
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Lako se menja
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Jel celu bravu skidam ili?
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Nikola,kako si izvukao cilindar iz brave? Meni je doduše riknula i ona opruga što ga vraća u nulti položaj,teško da bi je našap negde. Ja sam kupio neku kindžu za 700 kinti
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Jok bre, ne moras da skidas celu bravu, sve se iznutra radi. Imas oprugicu i osiguras suplji koji ide kroz ulozak brave, taj osigurac iglom iscukas napolje i oslobodio si ulozak. Uglavnom kad skines tapacir sve ce ti se samo kasti
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
'bem li ga,ja kad sam skinuo bravu nije mogao da se izgura taj šuplji osigurač,tj.ne vidi se sa druge strane. Bar je tako bilo kod mene,zato sam zamenio sve komplet.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Miljan ::Usrecio si se sa tom od 500-600 din
Nisam Ali radi
Rstivoje,pojma nemam,kod mene se izgleda pola delova pogubilo a ja nisam imao zivaca sa tim i otisao kupio celu promenio i ajd zdravo
budak- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 54
Datum upisa : 03.09.2009
Da li si probao da podesis rucno dugme za zakljucavanje iznutra, posto je slicovana rupa, pa ako je postavljen jako nisko, onda on neda od tapacirunga da se poluga spusti nize i zakljuca.
baki001- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 102
Godina : 49
Datum upisa : 28.10.2012
meni je neko otvorio auto bez ikakvog ostecenja brave,predpostavljam da je imao neki kljuc ili sta vec,pa me zanima kako moze da se unapredi da ne moze svaki klinac da tek tako otvori vrata,je l moze da se stavi sa drugog vozila brava cilindar ili nesto trece i kakve su prepravke u tom slucaju ?
marex- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 87
Datum upisa : 06.01.2014
Ljudi obicno otkace brave i stave centralnu bravu... Moze da se stavi i kvaka zadnjih vrata sa Z101 tako da ni nema cilindra...
Pa skinuo sam tapacirung (vidi se na slici), tako da mu ništa ne smeta, jednostavno ne dozvoljava mehanizmu da se spusti u krajnji donji položaj. Dakle, pošto izvadim pomenutu kratku polugu, vrata se zaključavaju ali samo iznutra, ručno, ali da bi radila spolja, preko ključa, mora da se postavi ta kratka poluga. A onda ne može da se zaključa, ne može da se spusti duža poluga mehanizma u krajnji donji položaj..baki001 ::Da li si probao da podesis rucno dugme za zakljucavanje iznutra, posto je slicovana rupa, pa ako je postavljen jako nisko, onda on neda od tapacirunga da se poluga spusti nize i zakljuca.
Malo sam zakomplikovao..hm?
budak- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 54
Datum upisa : 03.09.2009
Ja kad sam menjao bravu i kad sam na kraju sastavio sve jako tesko se zakljucavao sa kljucem.Ta polugica sto ti kazes da je kratka,nabi je malo jace kad je zakacinjes,onako da skljocne i probaj da je povuces malo na gore.Meni je to pomoglo i evo i sad lepo radi
Budak, to je sve meni jasno, ali ja sam pricao o dugmetu, tasteru, nazovi ga kako hoces, kojim zakljucavas vrata iznutra.
baki001- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 102
Godina : 49
Datum upisa : 28.10.2012
Imam problem sa vozacevom stranom tj. uloskom na toj strani. Radi on, otkljucava i zakljucava ali i kada samo vrh kljuca stavim u ulozak mogu da okrenem ceo ulozak i da otkljucam auto - u prevodu moze uci bilo ko iako je auto navodno zakljucan.
Malo pre sam proveo sat vremena skidajuci tapacirung i zvucnik da bih dosao do bravi i video u cemu je problem. Nista skontao nisam, sem da je jedna opruga olabavljena, tj. jedna strana stoji u rupici a druga landara.Nigde drugu rupicu nisam nasao, a mozda i jesam, uglavnom nisam uspeo drugi kraj opruge ubaciti u tu rupicu (ako je to bila rupica ). Dalje, cilindar bravice i spoj mehanizma za otkljucavanje/zakljucavanje ima nekako lufta..I gore/dole i napred/nazad. E sad, Mitke je gore pisao da ima osiguracic neki, ali ga ja ne nadjoh. S koje strane je ako neko zna, da iscupam ceo ulozak pa da vidim o cemu se radi.
Edit: Sad nadjoh i sliku na netu, pa evo da je okacim uz malo objasnjenje
Malo pre sam proveo sat vremena skidajuci tapacirung i zvucnik da bih dosao do bravi i video u cemu je problem. Nista skontao nisam, sem da je jedna opruga olabavljena, tj. jedna strana stoji u rupici a druga landara.Nigde drugu rupicu nisam nasao, a mozda i jesam, uglavnom nisam uspeo drugi kraj opruge ubaciti u tu rupicu (ako je to bila rupica ). Dalje, cilindar bravice i spoj mehanizma za otkljucavanje/zakljucavanje ima nekako lufta..I gore/dole i napred/nazad. E sad, Mitke je gore pisao da ima osiguracic neki, ali ga ja ne nadjoh. S koje strane je ako neko zna, da iscupam ceo ulozak pa da vidim o cemu se radi.
Edit: Sad nadjoh i sliku na netu, pa evo da je okacim uz malo objasnjenje
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Problem sa vratima
» Rupe od ogledala na vratima
» Promena sajla haube
» Problem sa vratima i dihtung gumom
» promena karika