Yugo 1.6 16v
2 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 1 od 1
Yugo 1.6 16v
Zdravo svima
Imam u planu da ubacim 1.6 16v iz fiata bravo u juga 45, kupio sam celo auto kako bi uzeo sve sta mi treba, motor kompjuter i tako dalje, rastavio sam sve i juga i bravo, menjac u bravo ne paše na nosac i šalter od juga, nista gledam ja po ovde po forum pa kao paše menjac iz yuga 55 uzeo sam dobar menjac od juga 55 uzeo novi set lamela potisna opet problem ne paše na zamajac od brave, vidim od yuga 55 hvata se zamajac na 1.6 promenim i to sve, stavim alanser isto od juga, i sad došao sam na levi t.e bočni nosac motora on ne paše na juga nikako, a na YouTube vidim taj motor okačen na nosac od juga, jel neko radio tako nesto da kaze kako to ide najlakše
Imam u planu da ubacim 1.6 16v iz fiata bravo u juga 45, kupio sam celo auto kako bi uzeo sve sta mi treba, motor kompjuter i tako dalje, rastavio sam sve i juga i bravo, menjac u bravo ne paše na nosac i šalter od juga, nista gledam ja po ovde po forum pa kao paše menjac iz yuga 55 uzeo sam dobar menjac od juga 55 uzeo novi set lamela potisna opet problem ne paše na zamajac od brave, vidim od yuga 55 hvata se zamajac na 1.6 promenim i to sve, stavim alanser isto od juga, i sad došao sam na levi t.e bočni nosac motora on ne paše na juga nikako, a na YouTube vidim taj motor okačen na nosac od juga, jel neko radio tako nesto da kaze kako to ide najlakše
borcemitev- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 6
Datum upisa : 16.08.2024
Re: Yugo 1.6 16v
Sve se koristi Yugovo (1.1 ili 1.3), zamajac, kvacilo, menjac, anlaser itd.
Za desni nosac motora (levo kad gledas od napred) treba ti od Yuga 1.3, mada moze i od 1.1 da se namesti, u zavisnosti od bloka ima 1 ili 2 rupe koje se poklapaju od 3, ostale moraju da se buse i narezuju navoji, blokovi nemaju izbuseno ali jeste ostavljeno podebljano da se moze to uraditi. Nazalost to ces tesko odraditi poziciju jer nemas SOHC motor sa kojeg bi skinuo dimenzije gde se montira nosac, mada ako imas 2 rupe vec u bloku onda trecu nije problem pogoditi. Takodje u zavisnosti od toga koji je tip spanera bio na motoru sa kojeg skidas nosac, mozda ces morati malo da ga obrusis da moze proci zupcasti.
Za desni nosac motora (levo kad gledas od napred) treba ti od Yuga 1.3, mada moze i od 1.1 da se namesti, u zavisnosti od bloka ima 1 ili 2 rupe koje se poklapaju od 3, ostale moraju da se buse i narezuju navoji, blokovi nemaju izbuseno ali jeste ostavljeno podebljano da se moze to uraditi. Nazalost to ces tesko odraditi poziciju jer nemas SOHC motor sa kojeg bi skinuo dimenzije gde se montira nosac, mada ako imas 2 rupe vec u bloku onda trecu nije problem pogoditi. Takodje u zavisnosti od toga koji je tip spanera bio na motoru sa kojeg skidas nosac, mozda ces morati malo da ga obrusis da moze proci zupcasti.
Taj nosac na menjacu i donji nosac se mogu stelovati tako da trebas prvo da ga fiksiras motor na desnom kosu i onda ove da nastelujes. E sad nekad treba da se slucuju malo nosaci za par mm da bi stalo sve, nisam siguran sta je tacno razlog za to sto kod nekih staje, kod nekih ne.
Ne odgovara nikako, moraću da preradim sve nosače iznova. Ne poznajem dovoljno Zastava automobile, a baš bih želeo da ga sredim. Prethodni vlasnik je hteo da ga da na otpad, a prava je šteta jer ima samo oko 50 hiljada na satu i karoserija je kao nova. Možda sam nešto pogrešno uradio, pa ću morati sve ispočetka da uradim kako treba. Možda nosači menjača i motora nisu isti na karoseriji Yuga 45 i 55, tako da razmišljam da uklonim nosač motora i da ga postavim na drugo mesto kako bih ispravio motor i pomerio ga udesno, jer trenutno bi sigurno kačio u polušasiju.
Pa nosaci motora nisu isti kada ta 2 motora ne dele uopste konstrukciju, 45 je ko iz Fice. Ali ja nisam upoznat da li su mozda menjac malo pomerili ka desno u odnosu na Yuga sa 1.1 i 1.3 motorom, koliko ja znam menjac je na istoj poziciji.
Kod mene je bio taj motor i jedino sto je bilo izmenjeno na nosacima od 1.1 motora i menjaca je to da su bocni nosaci gde se srafe sa ona 2 srafa na profile sto su na karoseriji slicovane rupe i motor je bio pomeren nekih 5mm u levo. I treba remenica pk kaisa na radilici bez klime da bi stalo.
Znaci ovi nosaci su bili slicovani u tim rupama na krajevima da se moze par mm pomeriti motor u levo ka akumulatoru.
I ovaj sjajan deo sto strci, sto sluzi da zategne spaner kod 1.1 i 1.3 motora je morao biti isecen da prodje zupcasti kod 16v uz jos malo metala levo od njega na slici.
Kod mene je bio taj motor i jedino sto je bilo izmenjeno na nosacima od 1.1 motora i menjaca je to da su bocni nosaci gde se srafe sa ona 2 srafa na profile sto su na karoseriji slicovane rupe i motor je bio pomeren nekih 5mm u levo. I treba remenica pk kaisa na radilici bez klime da bi stalo.
Znaci ovi nosaci su bili slicovani u tim rupama na krajevima da se moze par mm pomeriti motor u levo ka akumulatoru.
I ovaj sjajan deo sto strci, sto sluzi da zategne spaner kod 1.1 i 1.3 motora je morao biti isecen da prodje zupcasti kod 16v uz jos malo metala levo od njega na slici.
Motor je namesten uredno nosač motora je prebacen jer jedino tako sam uspeo da ga pricvrstim kako treba, auto je sad kod farbara pa za to vreme bi pripremio delove za trapa e sad pitanje je šta promeniti, balans štangla ne paše mora od yuga 55, ramena mislim da su iste rupa gde se kači na šasiju je 10mm, kako sa poluosovine, jel su iste zglobovi manžetne za 45icu i 55icu. Amortizeri?
Razlika izmedju stangli je u debljini i u krivini za menjac, mada ako auto nije jako spusten ne bi trebalo da igra problem stangla da udara u menjac, ali jeste bolje da se zameni zbog debljine. Ostalo je isto, poluosovinem homokineticki, lezaj i glavcina postoji samo stari i novi tip i veliki i mali krst na kraju poluosovine. Istina ima jos ovaj najnoviji tip sa kraja proizvodnje gde se razlikuje skoro sve sem amortizera, spone i letve ali to sumnjam da imate u Makedoniji.
Kod trapa nije stvar sta je razlicito izmedju 45ice i 55ice, nego stvar da fabricki trap nece preneti toliku snagu
Kod trapa nije stvar sta je razlicito izmedju 45ice i 55ice, nego stvar da fabricki trap nece preneti toliku snagu
Hahahhahaha zivim u Slovenij tako da delove nabavljam iz Slovenije i Srbje samo. Recimo ruke krst na poluosovinama i nove gumice na balans štangli uzecu u Slovenija a ostalo ce biti srbsko
Aha, pisao si da si iz Makedonije pa sam pretpostavio da zivis tamo, ali usustini ako nabavljas delove u Srbiji izbegavaj varijante nakon 2005tog godista. A fabricke gumice na balans stangli jednostavno ne mogu da izdrze takvu snagu, mislim nije da se nece moci voziti sa parcijalnim gasom ali zbog velikih deformacija u trapu start iz mesta i ubrzanje punim gasom ce ili da zavrsi sa brdo proklizavanja ili kad uspe guma da uhvati grip onda ce verovatno da ti se otima volan, svaki put kad das gas ce da povuce na jednu stranu, kad pustis naglo otici ce na drugu stranu, problem je izrazeniji sa sirim gumama. Naravno ne kazem da nekima ne moze i to biti zanimljivo, ali sto ubacivati 100ks da bi se koristilo 70
» Da li menjac za za Yugo Koral 65 odgovara na Yugo Floridu?
» Zamena motora i menjaca iz yugo 55 u yugo 45 ???
» Predstavljanje
» "bad look" yugo
» Predstavljanje
» Zamena motora i menjaca iz yugo 55 u yugo 45 ???
» Predstavljanje
» "bad look" yugo
» Predstavljanje
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|