Volan Koral In 1.1 škripi
4 posters
Strana 1 od 1
Volan Koral In 1.1 škripi
Primetio sam da volan kod mog Juga Koral In 1.1 ponekad škripi kad se mota, kao da ispod samog volana neka guma ili plastika zapinje. To se dešava samo kad je velika vrućina napolju. Takođe i pedala kočnice zna da škripi kad je vruće. Interesuje me da li neko zna zašto škripi to u volanu? Inače auto je 2007. godište. Hvala.
gilic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 67
Datum upisa : 26.06.2017
Re: Volan Koral In 1.1 škripi
Ako mislimo na isti zvuk verovatno su u pitanju gume kod nosaca letve volana.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Probaj naspricati gumu sa WD ili nesto slicno na PP zidu gde prolazi letva volana, a pedala kocnice verovatno skripi na osovini oko koje rotira ili mozda poluga serva na spoju sa pedalom.
Meni negde krcka na prednjem trapu kada prelazim neravnine tipa ležeći policajac. Naprskao sam više puta sa WD40 sve što mrda (gumice balans štangle, gumice na ramenima, opruge gde naležu na amortizere... ) ali zvuk je i dalje tu i zavisi od spoljne temperature. Nekad se uopšte ne čuje, a po vrućini se čuje uvek. Nikako da provalim odakle dolazi. Čuje se i kad zaljuljam prednji deo auta.
Što se tiče škripanja pedala, tu je WD pomogao i redovno ga po malo prsnem na osovinu gde se drže pedale, onda malo ubrizgam u sajlu kvčila, malo ispog poluge kvačila na zvonu i na osovinicu šipke koja gura servo kočnice. E tu već ima drastičnog efekta. Sve radi glatko, tiho i meko. Baš je super osećaj na pedalama.
Takođe Koral In 2007. sa nepunih 81000km
Što se tiče škripanja pedala, tu je WD pomogao i redovno ga po malo prsnem na osovinu gde se drže pedale, onda malo ubrizgam u sajlu kvčila, malo ispog poluge kvačila na zvonu i na osovinicu šipke koja gura servo kočnice. E tu već ima drastičnog efekta. Sve radi glatko, tiho i meko. Baš je super osećaj na pedalama.
Takođe Koral In 2007. sa nepunih 81000km
Dare4x4- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 164
Datum upisa : 20.07.2018
Hvala na savetima.
gilic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 67
Datum upisa : 26.06.2017
https://vimeo.com/841445427YUgisa ::Probaj da snimis zvuk iz trapa
Dare4x4- OHV 843ccm 34ks
Jel si menjao nekad nosace i te gumice na trapu?
Nikad ali nema lufta nigde. Jednom sam menjao desno rame (možda nije ni bilo za zamenu) i levu sponu. To je to.
Ovo se čuje sa leve strane. Prskao sam WD40 svuda gde nešto mrda ali bez efekta. Jedino ne mogu da podmažem kuglu u ramenu. Gumica je kao nova. Mislim se jedino da uzmem špric sa iglom, bocnem kroz gumu i ubrizgam malo ulja. Ne znam gde drugo još može da krcka ovako. Mnogo je iritantno.
Ovo se čuje sa leve strane. Prskao sam WD40 svuda gde nešto mrda ali bez efekta. Jedino ne mogu da podmažem kuglu u ramenu. Gumica je kao nova. Mislim se jedino da uzmem špric sa iglom, bocnem kroz gumu i ubrizgam malo ulja. Ne znam gde drugo još može da krcka ovako. Mnogo je iritantno.
Dare4x4- OHV 843ccm 34ks
Nemaju lufta ali se stvrdnula guma pa skripi. Probaj popustiti samo rame na spoju sa balans stanglom i razdvojiti malo te gumice pa podmazi i onda stegni. A probaj i popusti rame na spoju sa karoserijom pa tamo naspricati.
Misliš da ne može kugla da škripi ovako?
Dare4x4- OHV 843ccm 34ks
Pa meni zvuci kao guma sto sam vec vidjao na nekim autima (menjao sam set nosaca sa gumicama na spoju sa ramenima sto je resilo problem), jedino jos nisam video nikad ovog inteziteta da je pa me malo buni sta bi moglo biti. Ako mislis da su kugle, probaj istiskati manzetnicu na njoj da se mast utapka u kuglu umesto da je u manzetni. Naravno za probu, ali nisam jos doziveo da skripi kugla ako je manzetna ok. Ako je manzetna ok onda ne rdja pa ne skripi nego jednostavno se potrosi dok ne dobije lufta i pocne da lupa.
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu