Nizak pritisak ulja
4 posters
Strana 1 od 1
Nizak pritisak ulja
Ukratko.... u pitanju je Zastava101 ,ulje zamenjeno , filter ulja zamenjen, ampzla pritiska ulja zamenjena, uljna pumpa zamenjena, ulja ima mal preko polovine na meracu, ricne na maloj bregastoj raz odniku i uljnoj pumpi dobri a slab pritisak. Kadase hladN auto upali na prikljucenommanometru odmah skoci a oko 2 bara i ooske desetak sekudi krece da padapritisak , vec poske 2 -3 munuta rada bs leru pada islod 1 bar pri 1000 obrtaja, davanjem gasa ne povecava se pritisak. Pritisak postepenopada i posle 5 -6 minutarada pocinje da treperi signalna lampica a nanometar pokazuje oko 0.5 bara takdje davanjem gasa punog gasa poveca se pritisak do 1 bar maksumalno i pooduzinanju gasa idei ispod 0.5 bara signalba sijalica svetlu. Motor relativno tiho radi ne dimi ima dobru kompresiju i ne trosi ulje ! Ima li neko ideju sra bi moglo da bude? Posumljao sam na lezajeve na radilici ali jedan mi mehanicar rece da motor tada ne bi radio tiho vec bi se cuo da lupa!
Miki-Kg- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 102
Datum upisa : 01.01.2020
Re: Nizak pritisak ulja
Koji si filter stavio?
Prvo bi pumpu uradio,mozda je zapuseno sito na pumpi samo ili losa pumpa
Prvo bi pumpu uradio,mozda je zapuseno sito na pumpi samo ili losa pumpa
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Filter za ulje Champion nov zamenjen. Buni me sto je motor tih ne cuje se nikakvo lupanje ni zveckanje. Ne znam samo da nisu lezajevi na radilici?
Miki-Kg- OHV 767ccm 30ks
Problem je resen. Mozda nekome bude od koristi, izgleda da je problem pravio filter za ulje. Posle ponovne zamene filtera za ulje , problem je nestao.
Miki-Kg- OHV 767ccm 30ks
Zato sma i pitao koji je filter,uglavnom se prvo on promeni pa ostalo ako bas ne bude pritiska
Pa jeste, prvo sam zamenio filter za ulje i ulje pa kada je problem i dalje bio prisutan krenuo sam redom, skidanje razvodnika ( pogled na ricne) skidanje i ciscenje kartera uljne pumpe i kada je postalo beznadezno setih se (bio sam klinac) kada je cale celu noc rasturao i vracao menjac od fice jer nije hteo u drugu sa novim sinhronom , kada je stavio drugi kao u sira ( picetak 90tih i male privrede). Zato sam odlucio da kupim jos jedan nov filter i da probam i uspostavilo se da nov filter nije bio dobar!
Miki-Kg- OHV 767ccm 30ks
Pozdrav momci,
juce sam resio da se pozabavim cudnim problemom vezano za pritisak ulja kod kolege.
U pitanju je Punto Mk1,sa 1.1 FIRE motorom. Zali mi se kolega da posle malo duze voznje i to po ovakvoj vrelini pocne da zmirka lapmica za ulje,ali sto je naljludje,kad se aktivira ventilator hladnjaka i (ili) ventiliator za kabinu.
Reko' daj da mi izmerimo pritisak peske,nakacim ja manometar, kako ga startujes odma dize kazaljku i na leru je oko 2 bara dok je 'ladan,kako dize temperaturu pritisak pada do nekih 0.8-0.9 kad je skroz zagrejan i sa gore pomenutim potrosacima. Da li je to dovoljno da ne pali lampicu? Cim pipnes gas odma skoci na 3,nisam smeo da dodam veci gas,ako ga isturiras malo jace odma je 5-6.
juce sam resio da se pozabavim cudnim problemom vezano za pritisak ulja kod kolege.
U pitanju je Punto Mk1,sa 1.1 FIRE motorom. Zali mi se kolega da posle malo duze voznje i to po ovakvoj vrelini pocne da zmirka lapmica za ulje,ali sto je naljludje,kad se aktivira ventilator hladnjaka i (ili) ventiliator za kabinu.
Reko' daj da mi izmerimo pritisak peske,nakacim ja manometar, kako ga startujes odma dize kazaljku i na leru je oko 2 bara dok je 'ladan,kako dize temperaturu pritisak pada do nekih 0.8-0.9 kad je skroz zagrejan i sa gore pomenutim potrosacima. Da li je to dovoljno da ne pali lampicu? Cim pipnes gas odma skoci na 3,nisam smeo da dodam veci gas,ako ga isturiras malo jace odma je 5-6.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Pa sem nekih Ladinih motora ja nisam vidjao ispod 1.5 na leru da preporucuju, e sad pitanje je sta je specificno za taj Fire motor. Mozda je sipao i ulje loseg kvaliteta, mozda je i uljna pumpa malo naceta.
Lampica zavisi od auta do auta, u globalu pale izmedju 0.5 i 2 bara u zavisnosti od auta do auta. Kod Zastave pale tako na oko 0.5 mada i to zavisi od senzora do senzora kako je kalibrisan posto ja sam merio pa variraju tamo vamo.
Lampica zavisi od auta do auta, u globalu pale izmedju 0.5 i 2 bara u zavisnosti od auta do auta. Kod Zastave pale tako na oko 0.5 mada i to zavisi od senzora do senzora kako je kalibrisan posto ja sam merio pa variraju tamo vamo.
Moram da precesljam po netu,nisam nasao podatak koliki je minimalni pritisak ulja za taj motor.
Ulje smo sipali odgovarajuce, Shell 10w-40 koje sipam i ja,pre nekih 3000 km,zamenili smo i davac posle toga.
Na davacu pise 0.2-2,koliko se secam. Nije iskljuceno da je uljna pumpa oslabila,ima on nekih 380000 km.
Verovatno je tih 0.8-0.9 malo ali mene najvise buni to sto lampica zmirka jace kad pojacas ventilator kabine,kad je na 1 zmirka po malo,kad roknes na max onda sija jace.
Ulje smo sipali odgovarajuce, Shell 10w-40 koje sipam i ja,pre nekih 3000 km,zamenili smo i davac posle toga.
Na davacu pise 0.2-2,koliko se secam. Nije iskljuceno da je uljna pumpa oslabila,ima on nekih 380000 km.
Verovatno je tih 0.8-0.9 malo ali mene najvise buni to sto lampica zmirka jace kad pojacas ventilator kabine,kad je na 1 zmirka po malo,kad roknes na max onda sija jace.
Pa vece opterecenje na altenator, a mozda ga i zeza neka masa
I ja sam to posumnjao,zato sam resio da izmerim manometrom. Kazem ti,dok je manometar nakacen ne pada,kad vratim redovno i dam ventilator na max ona zmirka ili cak sija. Posle on meni rece,da taj problem sa zmirkanjem u toj kombinaciji ima odavno,racunam da bi otisli lezajevi na radilici posle 15000 km koliko je auto kod njega.
Pa u lery on nema vwliko opterecenje zato mu je i dosta toliko pritiska,pod gasom se racuna 😂 traktor celi zivot ima 0.5 bari na leru pa kad sam ga otvorio lezaji bili novi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|