Avanture jednog juga :)
5 posters
Zastava Forum :: Start :: Putopisi
Strana 1 od 1
Avanture jednog juga :)
Okacio sam par fotografija sa razlicitih ''ekspedicija'' po Srbiji i Balkanu
Nije nista specijalno radjeno na njemu.Jedino sto ima el.paljenje.Klirens nije diran i ugradjene su sanke.
Sa njim sam proputovao pola balkana evo par fotki sa nekoliko turneja.
Cim dodje prolece organizvacu jedan overland vikend dogadjaj (pozeljno je da vozila ne budu spustena,samo fabricki klirens ili veci.Voleo bih da vidim koliko ima clanova ovog foruma koji vole voznju po prirodi.
Nije nista specijalno radjeno na njemu.Jedino sto ima el.paljenje.Klirens nije diran i ugradjene su sanke.
Sa njim sam proputovao pola balkana evo par fotki sa nekoliko turneja.
Cim dodje prolece organizvacu jedan overland vikend dogadjaj (pozeljno je da vozila ne budu spustena,samo fabricki klirens ili veci.Voleo bih da vidim koliko ima clanova ovog foruma koji vole voznju po prirodi.
strelok89- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 426
Datum upisa : 24.02.2018
Re: Avanture jednog juga :)
Gde si pesak slikao?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Slikao kod Majdanpeka.Bukvalno pustinja
Slobodno kaci jos slika, super su!
Edit: I da, bilo bi jos bolje da srocis koju recenicu uz sliku
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Cim uhvatim.vremena pisem uz svaku sliku sazet dogadjajVPetar ::Slobodno kaci jos slika, super su!
Uglavnom ga ostavljas pored neke litice Extra su slike,ne moras nista posebno da piskaras,mogao bi da dodas lokaciju uz sliku.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Dakle ovo su par forografija gore koje sam izbacio sa razlicitih expedicija
Uglavnom su sa homolja,ona jedna gde su planine pod snegom sto podseca na svajcarsku je slikano u podno prokletija na granici izmedju CG i AL.
E ta turneja u pogranicnoj zoni na 1900m nadmorske visine,po planinskim putevima je bila jako interesantna, svi sa terencima a ja sa jugom.
Auto koliko je sposoban to je jedno cudo....ali mi je bilo potrebno malo treninga za sticanje samopouzdanja posebno sto se tice kartera da ne zakacim negde.Kada vozim i vidim neku prepreku pomislim ma nema sanse da predjem preko nje...medjutim kad izadjem iz auta i procenim situaciju shvatim da mogu opusteno da predjem preko prepreke.
Takavu jednu expediciju napravicu s pocetkom proleca, najavicu je na vreme pa ko ima fabricki ili veci klirens moze da mi se pridruzi
Uglavnom su sa homolja,ona jedna gde su planine pod snegom sto podseca na svajcarsku je slikano u podno prokletija na granici izmedju CG i AL.
E ta turneja u pogranicnoj zoni na 1900m nadmorske visine,po planinskim putevima je bila jako interesantna, svi sa terencima a ja sa jugom.
Auto koliko je sposoban to je jedno cudo....ali mi je bilo potrebno malo treninga za sticanje samopouzdanja posebno sto se tice kartera da ne zakacim negde.Kada vozim i vidim neku prepreku pomislim ma nema sanse da predjem preko nje...medjutim kad izadjem iz auta i procenim situaciju shvatim da mogu opusteno da predjem preko prepreke.
Takavu jednu expediciju napravicu s pocetkom proleca, najavicu je na vreme pa ko ima fabricki ili veci klirens moze da mi se pridruzi
Inace nisam jos rekao, da uvek za sobom nosim lance.Cupali su me iz blata iz snega....jako zahvalna stvar.
Razmisljam i o malom vitlu samo da ga zakacim negde a da ne pokida auto
Razmisljam i o malom vitlu samo da ga zakacim negde a da ne pokida auto
Razmisli o susplehu ispod kartera za svaki slucaj. Ako pogresno procenis u takvim krajevima vrlo brzo zabava postaje veliki problem
Edit: Mozda bi ti i rucno vitlo zavrsilo posao, ne koristis cesto, a ne treba ti posebno mesto za montiranje
Edit: Mozda bi ti i rucno vitlo zavrsilo posao, ne koristis cesto, a ne treba ti posebno mesto za montiranje
Suspleh...da dobra ideja...ne znam koju bi mogao da stavim debljinu celika? samo da ne bude preteskoVPetar ::Razmisli o susplehu ispod kartera za svaki slucaj. Ako pogresno procenis u takvim krajevima vrlo brzo zabava postaje veliki problem
Verovatno bi bilo ok da se stavi 3mm aluminijum. Bice dosta lakse a nebi trebalo da se lako probusi pri tim manjim brzinama kad se ide po bespucu Celik bi trebao barem 2mm.
A u sta se bojis da ne udaris,neki kamen ili u zemlju neku ili nesto?
U kamen, samo kamen....nista drugojunior45 ::A u sta se bojis da ne udaris,neki kamen ili u zemlju neku ili nesto?
Ja sam ga roknuo par puta u kamen.Srecom drugi put kad je udarac bio zesci karter je izdrzao pa se samo udubio ali srecom nije gde je pumpa za ulje.
Sa prednjim pogonom i otvorenim diferencijalom nekad je "speed and power" jedini nacin da se prodje
Yugo sa fabrickim vesanjem bas svuda moze proci..meni 2mm lim deluje tanko za suspleh,bolje odma 3 stavi
Pa to kazem kao neki minimum, posto verovatno bi bilo ok za zemlju i to kad se probija kroz blato, dok kroz kamenjar verovatno nije toliko kriticno da ide vecom brzinom pa manji udari ne bi bili kriticni. Mrzi me sad da trazim, ali mislim da bi 3mm celik bio barem 20kg tezak ako bi ono napravio bas od veznog lima pa skroz do ramena.
Koliki je to komad oprilike?
Sad sam nosio 2mm 60x50 nije mi delovalo toliko tesko,al dobro ovo je jos za trecinu teze..
Pa i vise jer je i veca po povrsini i jos 50% po debljini
» Yugo - Sastavljanje jednog Yuga od tri.
» Prebacivanje plinskog uredjaja iz jednog u drugi auto ?
» Rep za juga
» Max brzina Juga 1.1 (55)
» felme za juga
» Prebacivanje plinskog uredjaja iz jednog u drugi auto ?
» Rep za juga
» Max brzina Juga 1.1 (55)
» felme za juga
Zastava Forum :: Start :: Putopisi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|