Ubrizgavanje yugo 45
+3
YUgisa
MARKO.M
SavaKG01
7 posters
Strana 1 od 1
Ubrizgavanje yugo 45
Pozdrav svima, da li ima neko iskustva sa single point ubrizgavanjem, koje su vrline i mane samog sistema, koliko je sam sistem kompatabilan sa plinom. Da li neko zna nešto više o samoj ugradnji ovog sistema i kako se sam 903ccm motor ponaša sa ovim ubrizgavanjem. Unapred hvala, svaki post je dobrodošao.
SavaKG01- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 10
Godina : 23
Datum upisa : 17.01.2018
Re: Ubrizgavanje yugo 45
Ja sam hteo to raditi dok samo vozio 45,al mogu ti podeliti iskustvo sto se tice 1.3 motora,posto sam odradio sa dvogrlog na efi, i mogu ti reci,totalno drugi auto..
Kod 45ice jedino ne znam kako bi se resio senzor polozaja motora,ne znam gde je na fiatu,ali je verovatno uliven u neku deklu ili mozda u razvodnik.
Ostalo je verovatno sve da se zasrafi.
Kod 45ice jedino ne znam kako bi se resio senzor polozaja motora,ne znam gde je na fiatu,ali je verovatno uliven u neku deklu ili mozda u razvodnik.
Ostalo je verovatno sve da se zasrafi.
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Pa po fabrickim podacima ima 40 umesto 45ks koliko ima sa karburatorom. Ne mogu da pricam iz iskustva, ali koliko vidim na Fiatovom forumu, vecina ljudi kad ima neki problem, prilicno je fantomski, da ne znaju ni majstori da poprave (mada se manje vise moze isto reci i za ostale tipova ubrizgavanja ali barem za Zastavina ubrizgavanja ima detaljno upustvo na nasem jeziku), a posto je skoro sve integrisano u jedan sklop, zbog banalnog kvara ces mozda morati menjati ceo sklop pa sa strane odrzavanja nije bas sjajno. Mislim samo ulganja u 45icu je prilicno neisplativo sem iz sentimentalnih razloga posto sklone tome da jedan trenutak idu a sledeci da ode dihtung ili pukne radilica.
Da je papirologija manje smaranje, stavljanje 1.1EFI ili 1.3EFI je mnogo prakticnije za ugradnju posto sem sto su konstruktivno bolji motori, dodatnih ~20ks je i vise nego osetno uz kombinaciju puno modernijeg ubrizgavanja, pogotovo sa 4.6 sistemom.
Inace niam video previse dobra iskustva sa plinom, mada isto vazi i za mnoge karburatore kao i EFIje Nazalost mislim da ce ti malo ko moci dati licno iskustvo o njima, posto nisu bili nesto preterano popularni u Fiatovoj gami, a sto se tice Zastave, u poslednjih 15 godina ja sam video samo jednu 45icu sa tim ubrizgavanjem i jednog Ficu. Naravno ne kazem da ih nema vise, ali sigurno nisu cesti
Da je papirologija manje smaranje, stavljanje 1.1EFI ili 1.3EFI je mnogo prakticnije za ugradnju posto sem sto su konstruktivno bolji motori, dodatnih ~20ks je i vise nego osetno uz kombinaciju puno modernijeg ubrizgavanja, pogotovo sa 4.6 sistemom.
Inace niam video previse dobra iskustva sa plinom, mada isto vazi i za mnoge karburatore kao i EFIje Nazalost mislim da ce ti malo ko moci dati licno iskustvo o njima, posto nisu bili nesto preterano popularni u Fiatovoj gami, a sto se tice Zastave, u poslednjih 15 godina ja sam video samo jednu 45icu sa tim ubrizgavanjem i jednog Ficu. Naravno ne kazem da ih nema vise, ali sigurno nisu cesti
Meni je to bila zelja odraditi,al tada nedostatak finansija i nestrucnost u ono vreme 😁
Jel neko mozda uporedjivao potrosnju sa karburatorom i sa EFI ubrizgavanjem dali je velika razlika ili je u sustini isto??
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 284
Godina : 32
Datum upisa : 15.11.2019
Nije prevelika razlika ako je karburator u jako dobrom stanju i dobro je nastelovan.. A efi ako je ispravan, onda potrosnja dosta manje varira nego sa karbom, a mislim da bolje ide
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Potrosnja je relativna stvar. Po fabrickim podacima su razlike manje od 0.5l u globalu. Iz mogu iskustva EFI ima konstantniju potrosnju, nema toga da li je nastelovan, temperatura nema nekih vecih uticaja na potrosnju (naravno pod uslovom da ne preferiras da zimi stoji duze vreme u mestu da se zagreje), kad se agresivno vozi nije toliko drasticno povecana potrosnja i ide malo bolje. Ali u normalnoj voznji "savrsen" karburator moze da trosi slicno kao EFI.
Ja ne znam nikoga licno da je vozio 1 karb 10 godina i da nije menjao karb zbog raznih problema ili da nije imao nekoliko puta fantomskih problema sa potrosnjom, dok EFIja ako je propisano odrzavan, ljudi imaju prilicno konstantnu potrosnju. Naravno, moze da crkne nesto kao sto i ne kazem da karb mora da ide 10 godina bez remonta, samo sto kod karburatora znam brdo primera i kad je uradjeno najsavrsenije sto moze i dalje nije to to.
Prestigao me Petar
Ja ne znam nikoga licno da je vozio 1 karb 10 godina i da nije menjao karb zbog raznih problema ili da nije imao nekoliko puta fantomskih problema sa potrosnjom, dok EFIja ako je propisano odrzavan, ljudi imaju prilicno konstantnu potrosnju. Naravno, moze da crkne nesto kao sto i ne kazem da karb mora da ide 10 godina bez remonta, samo sto kod karburatora znam brdo primera i kad je uradjeno najsavrsenije sto moze i dalje nije to to.
Prestigao me Petar
Poslednji izmenio YUgisa dana Sub 04 Jan 2020, 23:16, izmenjeno ukupno 1 puta
Ja sam bio ubedjen da EFI trosi dosta manje... znaci ipak u praksi je drugacije...
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 284
Godina : 32
Datum upisa : 15.11.2019
Savrsen EFI i savrsen karb na radnoj temperaturi u optimalnim uslovima normalne voznje trose slicno. Sve ostalo je na strani EFIja Ako cemo da izuzmemo pricu o ispravnosti, u zimskim uslovima moze biti razlika i 1-3l, a pri agresivnijoj voznji/stazi i po 3-5l
Nije drugacije 😁 meni efi na vrh gasa na ibarskoj jednom prilikom trosio ispod 5l, a kad je bio nov moji su jednom izmerili 4.2l kad su isli na more..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Ja sam vozio isti auto na karb i na efi,fabricki efi kad je sve fabricko trosi manje,ali to je manji problem,vise je ono sto svaki put pali isto,nebitno koliko stoji upali odma..mom je radjena glava i cuda,laki zamajac usis sirok..zimi zna da trosi i 9 ali ja to vozim ko manijak,sad u 3 brzine slajfuje 😂 svaka modifilacija mu je povecala malo potrosnju,al ko vozi normalno do 3000 nema problema..iz bosne mi je trosio 5.5l ibarska cela peta na vrh gasa a posle sve 120..ide dobro,al i zna da potrosi..
Burazer je imao,ili jos uvek ima Cinquecento sa 903ccm motorizacijom. Bas cu da pogledam kako je to reseno kod njega,ako ga se nije otarasio. Senzor radilice je predpostaljam negde kod remenice radilice. Koliko se secam nije imao nekih problema sa njime osim sto ga korozija izela.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Slikaj,bas me interesuje..dal je na razvodnik iki na remenicu
Kod mene je monopoint ali bez razvodnika a to cudo nisam video kako izgleda.
Mozda mu je senzor umesto razvodnika..
@ Junior
Iskopah na brzaka ovu sa Wikipedije,koliko vidim nigde nema razvodnika.
Iskopah na brzaka ovu sa Wikipedije,koliko vidim nigde nema razvodnika.
Imam ja druga koji ne pusta svoju 45-icu; hteli smo kod njega da uradimo ubrizgavanje ali smo na kraju zakljucili da se ne bi isplatilo. Elektronsko paljenje, triger, 4-2-1 grana i dobar (manji) dvogrli karburator mogu na tom motoru da rade sjajno, naravno ako neces konstantno da ga gazis maksimalno. Ima onaj Weber sa 18/20 difuzorima, taj je savrsen za taj mali motor. Mislim da trenutno radimo 19/23 za njegov 45, ali smo u potrazi za tim 18/20 jer on dosta vozi taj auto pa mu je vazna i potrosnja.
E sad ono sto ima sa Fiat motora sto mozda moze da se prepakuje to je klavijatura sa podizacima, to bi mu verovatno dalo malo "cistiji, finiji, mirniji" rad. Koliko se secam, ne moze da stane taj sistem pod deklu od 45, ali nismo dotle stigli jos sa njegovim motorom.
E sad ono sto ima sa Fiat motora sto mozda moze da se prepakuje to je klavijatura sa podizacima, to bi mu verovatno dalo malo "cistiji, finiji, mirniji" rad. Koliko se secam, ne moze da stane taj sistem pod deklu od 45, ali nismo dotle stigli jos sa njegovim motorom.
vukiclab- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 555
Godina : 31
Datum upisa : 05.03.2008
Kad su solje i sve ispravno sa trigerom radi savrseno..
Senzor jr onfa na zamajcu ili remenici
Senzor jr onfa na zamajcu ili remenici
Similar topics
» Yugo sa 1.3T motor iz Una, vratiti ubrizgavanje i turbo ili ga staviti u trenutnom stanju kao karburatorski motor?
» Da li menjac za za Yugo Koral 65 odgovara na Yugo Floridu?
» Zamena motora i menjaca iz yugo 55 u yugo 45 ???
» Predstavljanje
» "bad look" yugo
» Da li menjac za za Yugo Koral 65 odgovara na Yugo Floridu?
» Zamena motora i menjaca iz yugo 55 u yugo 45 ???
» Predstavljanje
» "bad look" yugo
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu