Vracanje plastike u mladost ( izbeljivanje)
5 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Vracanje plastike u mladost ( izbeljivanje)
Da izdvojimo temu jer mislim da ima materijala, pa pozivam Sultana i ostale kolege koje su probale da napisu svoja iskustva i dela, naravno..
Mi smo danas probali prvi put i rezultati govore sami za sebe.. Cetkicom nanesena tecnost(stade mi mozak kako se zove, za farbanje kose se koristi, bocica iz Lilija) , obmotano providnom folijom i ostavljeno na suncu.. Gotovo posle sve par sati.. U pitanju je kutija za sivacu masinu, devojka je kao malo dete, i dalje ne veruje kako treba stvarno da izgleda plastika.. Posto je proba uspela, sutra ostatak plastika na tretman
Mi smo danas probali prvi put i rezultati govore sami za sebe.. Cetkicom nanesena tecnost(stade mi mozak kako se zove, za farbanje kose se koristi, bocica iz Lilija) , obmotano providnom folijom i ostavljeno na suncu.. Gotovo posle sve par sati.. U pitanju je kutija za sivacu masinu, devojka je kao malo dete, i dalje ne veruje kako treba stvarno da izgleda plastika.. Posto je proba uspela, sutra ostatak plastika na tretman
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7303
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Re: Vracanje plastike u mladost ( izbeljivanje)
Konacan rezultat:
P. S. sad vidim da je slikano bzvz, sve je belo kao gornji deo na prethodnoj fotografiji
P. S. sad vidim da je slikano bzvz, sve je belo kao gornji deo na prethodnoj fotografiji
Super izgleda, ali za nas koji ne farbamo kosu moras nam saznati kako se tacno zove ta tecnost
Ovo je bas ekstra. Bukvalno kao novo
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/lilly-hidrogen-12-120ml-82
Izvolte Ja farbam i kosu, steta sto ne moze pistoljem 😂
Izvolte Ja farbam i kosu, steta sto ne moze pistoljem 😂
Kad ces probati nesto od Zastavinih plastika?
Kad dodje na red hahhaha
Već sam pisao svoje pozitivno iskustvo izbeljivanja sa hidrogenom samo sa jacim procentom nego sto se moze kupiti u drogerijama. Uspesno je vracena belina pozadini od cajgera koja je bila prakticno zuta. Tako da veliki plus za ovaj postupak
Slobodan Negic- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 452
Godina : 34
Datum upisa : 14.05.2015
Znam, zato sam odvojio temu da bude na jednom mestu.. Ako ti nije tesko napisi gde si kupio itd
Ja sam kao sto znate,probao sa tim istim sredstvom,Hidrogen peroksidom,12%,da sredim blago pozutelu posudu za tecnost za pranje vetrobranskog stakla.
Iskustva su pozitivna iako je sama posuda svega mozda 3-4 h bila izlozena suncu.
Sve pohvale za sredjivanje kutije za sivacu makinu. Ja pretpostavljam da je postolje tj dno kutije najvece promene pretrpelo.
Ali ako je ceo poklopac,tj najveci deo kofera transformisan posle tretmana,onda tek skidam kapu.
Sredstvo se zove Kao sto tekoh ,Hidrogen Peroksid,i u stvari je "ra,vijach" za boju za kosu, a zovu to sredstvo Hidrogen krem,ili emulzija, i ima ga u drogerijama i specijalizovanim dobavljackim firmama/radnjama koje dobavljaju frizerski materijal,a u vecim pakovanjima,tako da mozda izadje malo povoljnije...bude u jacini tipa 6,9,12%...
https://www.svezakucu.rs/www/gomobile/msingleitem_buy.php?id=74368&hidrogen-krem-12
Sam H.Peroxid je odprilike koezistencije kao redji tecni sapun,onako blago kremast,tako da se u sustini moze dobro naneti na plastiku koja treba da se istretira...
Ostatak procesa je,da tretirano mesto uvek bude "premazano" H.P.-om,da ne ostanu linije,pruge strafte neobradjenih delova...da bude umotano u celofansku foliju ili zatvoreno u providnu plasticnu kesu i tretirano UV zracenjem..
Sunce ili UV lampa su najcesci izbor...
Iz prilozenog i oprobanog,proizilazi da nije prevara sa Youtuba...
eto nama metod za obnavljanje plastike u Zastavinim vozilima...
Meni nesto pozuteo enterijer,sad je vec u oker nijansi...
Iskustva su pozitivna iako je sama posuda svega mozda 3-4 h bila izlozena suncu.
Sve pohvale za sredjivanje kutije za sivacu makinu. Ja pretpostavljam da je postolje tj dno kutije najvece promene pretrpelo.
Ali ako je ceo poklopac,tj najveci deo kofera transformisan posle tretmana,onda tek skidam kapu.
Sredstvo se zove Kao sto tekoh ,Hidrogen Peroksid,i u stvari je "ra,vijach" za boju za kosu, a zovu to sredstvo Hidrogen krem,ili emulzija, i ima ga u drogerijama i specijalizovanim dobavljackim firmama/radnjama koje dobavljaju frizerski materijal,a u vecim pakovanjima,tako da mozda izadje malo povoljnije...bude u jacini tipa 6,9,12%...
https://www.svezakucu.rs/www/gomobile/msingleitem_buy.php?id=74368&hidrogen-krem-12
Sam H.Peroxid je odprilike koezistencije kao redji tecni sapun,onako blago kremast,tako da se u sustini moze dobro naneti na plastiku koja treba da se istretira...
Ostatak procesa je,da tretirano mesto uvek bude "premazano" H.P.-om,da ne ostanu linije,pruge strafte neobradjenih delova...da bude umotano u celofansku foliju ili zatvoreno u providnu plasticnu kesu i tretirano UV zracenjem..
Sunce ili UV lampa su najcesci izbor...
Iz prilozenog i oprobanog,proizilazi da nije prevara sa Youtuba...
eto nama metod za obnavljanje plastike u Zastavinim vozilima...
Meni nesto pozuteo enterijer,sad je vec u oker nijansi...
- Broj poruka : 7090
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
Similar topics
» Poliranje plastike(providne)
» Plastike ispod rubova
» Beli plastike az zadnjeg svetla u SUBOTICI!!!
» Kalibracija kilometar sata i vracanje kilometraze na 0
» montiranje tj. vracanje poluosovina u sklop menjaca i pravilno namestanje homokinetickog zgloba na yugu 45
» Plastike ispod rubova
» Beli plastike az zadnjeg svetla u SUBOTICI!!!
» Kalibracija kilometar sata i vracanje kilometraze na 0
» montiranje tj. vracanje poluosovina u sklop menjaca i pravilno namestanje homokinetickog zgloba na yugu 45
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu