Novi tip prekidaci na stari tip instalaciju
+3
Flegma
Sultan
chakla021
7 posters
Strana 1 od 1
Novi tip prekidaci na stari tip instalaciju
Pozdrav. Da li je neko na yugu ugradjivao novi tip prekidace na stari tip instalaciju? Ako jeste da li je voljan da mi pomogne oko toga gde koja zica ide ili da postavi sliku? Hvala unapred.
chakla021- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 24.12.2016
Re: Novi tip prekidaci na stari tip instalaciju
Instrument tabla jeste drugacija,i prekidaci su ubodni,umesto preklopni,ali ako imaju isti broj pinova z buksne,onda ne bi trebalo da bude nekih problema...
Onoliko koliko ja to laicki kapiram.
Jedino sto moras polako da svaki stari prekidac demontiras i pri tom da zapises koja zica je isla na koji pin...i da snopove zica na primer belom izolirkom obelezis i hem olovkom napises kom prekidacu koji snop odgovara.
Dalje,ako su dzekovi za nove prekidace drugaciji a verovatno da jesu,moras nabaviti te dzekove i buksne prepakovati po redosledu dobro vodeci racuna sta gde ide.
Mukotrpan ali izvodljiv posao pretpostavljam...
Naravno da to posle treba sve lepo spakovati ...i tablu i nosace prekidaca i same ubodne prekidace...
Ali najbolje da "starije" kolege potvrde opovrgnu ili poprave
Onoliko koliko ja to laicki kapiram.
Jedino sto moras polako da svaki stari prekidac demontiras i pri tom da zapises koja zica je isla na koji pin...i da snopove zica na primer belom izolirkom obelezis i hem olovkom napises kom prekidacu koji snop odgovara.
Dalje,ako su dzekovi za nove prekidace drugaciji a verovatno da jesu,moras nabaviti te dzekove i buksne prepakovati po redosledu dobro vodeci racuna sta gde ide.
Mukotrpan ali izvodljiv posao pretpostavljam...
Naravno da to posle treba sve lepo spakovati ...i tablu i nosace prekidaca i same ubodne prekidace...
Ali najbolje da "starije" kolege potvrde opovrgnu ili poprave
- Broj poruka : 7089
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
Imam sve što je potrebno, prekidače i faston papučice. Svetla i ventilator sam povezao, ostalo ne umem.
chakla021- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 24.12.2016
jesi li uspio na kraju da povežeš?chakla021 ::Imam sve što je potrebno, prekidače i faston papučice. Svetla i ventilator sam povezao, ostalo ne umem.
Flegma- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 38
Datum upisa : 07.03.2022
Ja jedini problem vidim sa prekidac za sva 4,ostalo se svi lako prevezu
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Pozdrav drugari imam problem imam yuga 55 nabavio sam dig tablu iz in modela 07 08 god i sada me muci kako da povezem prekidace st na nt sta i gde ide ima li neko šemu?
Lazarevic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 17
Datum upisa : 28.01.2023
Ja ne umem da ti pomognem oko toga tehnički, ali mogu da ti rešim taj problem što kažeš da ga imaš. Vrati originalni sat na mesto i problem će nestati🤩
Ako ne možeš da naučiš napamet u kom stepenu, pri kojoj brzini je na koliko obrtaja, kupi Teleoptikov obrtomer i poveži. 40 do 50 evra se kreću cene, ako neko prodaje. Ili onaj kineski sivi ako voliš kič, ako je uopšte tačan taj.
Ako ne možeš da naučiš napamet u kom stepenu, pri kojoj brzini je na koliko obrtaja, kupi Teleoptikov obrtomer i poveži. 40 do 50 evra se kreću cene, ako neko prodaje. Ili onaj kineski sivi ako voliš kič, ako je uopšte tačan taj.
Pavle Filipović- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 401
Godina : 30
Datum upisa : 23.11.2022
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Similar topics
» Stari i novi tip
» Stari i novi sistem hladjenja
» Pacovii pojeli instalaciju
» Kocnice koje pasuju na Zastava automobile