Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz)

3 posters

Ići dole

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) Empty Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz)

Počalji od VPetar Čet 28 Feb 2019, 00:15

Pa, hajde da napisem koju da ima Sultan sta da radi na poslu Laughing Cheers

Naime, devojka i ja smo poceli da radimo(neka vrsta placene prakse) za jednog gospodina i u okviru tog posla idemo da obidjemo trasu od nekih 8km koja se prosiruje (pomenuta mesta) u okviru koje postoje 3 mosta koja treba da se prosire/rekonstruisu, sto je nas zadatak. Srecom je covek, iako po godinama star, u dusi i dalje decak, pa smo napravili mini ekskurziju Smile

Ubrzo po polasku pravimo pauzu da uslikamo most u Ljigu u cijem projektovanju je  on ucestvovao pre nepunih 30 godina. Dugi niz godina je radio u Mostogradnji(oni stariji ili iz struke ce znati o kojoj firmi se radi) i ovo mu je najomiljeniji projekat Smile

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 32280002327_aa8d361e6b_c

Nastavljamo dalje fino i bez zurbe, gospodja je osetljiva na voznju i bila je zadovoljna Smile Nema nista narocito interesantno, a i ne volim da vozim magistralom danju Smile Sledeca pauza za rucak, kafana kod Loja Wink

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 40257153903_06c4457167_c

Pecenje bilo toplo i sveze, mlado.. Najbolje kupovno koje sam jeo, ispred MBa u Mladenovcu Smile Ne znam sta cu pre, jagnjetina ili prasetina Very Happy

Ponovio sam se mobilnim telefonom, pa se devojka malo igra kamerom Smile

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 40257150373_89b0889450_c

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 47170061432_580e4c5050_c

Sledece stajanje Mojkovac kod neke rodbine njihove, a auto urnisan.. Blato je pomesano sa bljuzgavicom i nekim jos sranjem, ne izgleda strasno na slici mozda, ali tako je bio strokav da je curelo sa retrovizora blato i bilo mi strokavo da se uhvatim za kvaku.. Isprskala nas kola hitne pomoci pri preticanju toliko da je desna strana auta bila prljava Very Happy

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 32279996577_69947815c5_c

Tu su i mostovi koje je naravno projektovao Miomir..

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 40257146073_b71c093d89_c

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 33346602268_9809d27db1_c

Dok smo slusali pricu kako je tekla tehnologija gradjenja prilazi nam covek cija se kuca nalazi pored mosta i zove nas na kafu.. Plac je kupio pred izgradnju mosta i nema komsije pa kaze da su mu svi koji dodju da gledaju most ustvari komsije Very Happy Inace, ako nekoga interesuje, ceo most je od prethodno fabrikovanih elemenata koji se slazu na licu mesta i betoniraju samo spojevi.. Na mostu je samo ploca pod asfaltom betonirana na licu mesta Smile Nekad je sve moglo, sada je sve problem jer ne mogu svi dovoljno da se ugrade..

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 46498717974_0f03610ca5_c

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 46498708194_a5f0bb4280_c

Za prvi dan nema puno vise, stizemo u Kolasin gde ce nam biti baza. Gospodja Stana ostaje sa sestrom, a nas troje cemo sutradan na teren. Jos samo slika fotografa, imao sam nezgodan telefonski poziv i nismo vise bili narocito raspolozeni za fotografisanje. Ceo grad se inace obilazi peske za 10 minuta, ima 2 trga, iz kamena izvor vode, neka fontana.. Nije lose, malo mesto, dolazimo opet svakako jer postoji skijaliste za koje nismo znali i koje necemo uspeti da obidjemo tokom ove posete.

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 33356116668_45aafee859_c

Sutradan ustajanje, dorucak, stajanje na pumpu za sipanje plina (potrosnja 9.2l plina sa nas 4 i punim gepekom Smile ) i gas za Podgoricu. Ako izuzmemo Bilju koja je navikla muska je ekipa pa vozimo malo brze za Podgoricu. Ne preterujemo i ponekad se nadju i brzi od nas Smile Na narednim slikama se vidi fauve karavan sa aerodinamickim dodacima koji su stvarno interesantni. Zao mi je sto nema slika od napred, ali brzo me je pretekao.. Kad bude jugo gotov onda cu moci i da se vratim ispred da uslikam od nazad Wink Pored njega se vide i policijska kola koja su isto vozila brzo i preticala preko pune linije.. Jurili su neku mecku sa Barskim tablama Smile Moram da priznam da sam u poslednje vreme mnogo vise vozio po Vojvodini i okolini i odvikao sam se od preticanja po vrletima i kanjonima Very Happy Ne volim kamione ispred sebe, ali treba mnogo vise paznje nego kad je pravac ispred xD Very Happy

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 47226252531_45a9cf766c_c

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 47226252611_a8c94a1ab7_c

Po dolasku u Podgoricu idemo u firmu gde koristim priliku da u perionici pored ocistim auto. Mazduljina i ja <3

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 32289803927_d362202028_c

Sa jos jednim inzenjerom idemo na trasu gde se dogovaramo oko nekih detalja, a zatim ostajemo sami da izmerimo potrebne dimenzije koje ce sa geodetskim snimcima upotpuniti projekat izvedenog stanja i pomoci nam da tacnije izvrsimo potrebne staticke proracune Smile Mostovi idu redom po imenima, jedan dva i tri Very Happy

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 46508342974_5645e4cec8_c

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 47231886611_91a4555da4_c

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 47179749672_ae6db3ef5a_c

Nezgodica kod projektovanja u Srbiji je sto treba predvideti da se objekti uopste ne odrzavaju. Kolicina djubreta je nepojmljiva, a da ne pricam da ima okolo i mrtvih zivotinja, pa cak i jagnje koje je neko bacio. Kad naidjem na cizmu koja je u blatu sve se nadam da nije na necijoj nozi -.- Sta pricati o samim objektima..
Bar smo imali drustvo usput Smile

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 40266799293_473eee9e27_c

Po zavrsetku posla se vracamo u Podgoricu na rucak( ubedljivo najbolji cevapi na kajmaku i ustipci koje sam ja probao, restoran se zove Pod Volat), a zatim nastavljamo nazad za Kolasin. Nije lose ici na sluzbeni put.. Jeste da se na terenu ne jede redovno, al sto ume dobro da se pojede Very Happy

Ako ne slikamo most kao da i nismo bili u Podgorici Very Happy

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 40267327443_d0117e7804_c

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 46508873194_3337997e08_c

Usput i jedna fotka buduceg AP Bar - Boljare.. Visina je otprilike nekih 100m i izgleda prilicno impozantno pogled sa "tla". Kinezi su uzurpirali sve okolo, dovode svoje radnike cak. Imaju svoje plastenike, u Voliju im nabavljaju posebnu robu itd..

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 47231888371_0340e31e4b_c

Bice i neki kraci snimak verovatno Smile Mazda slusa sve, sada sedoh da napisem koju dok je u glavi jer kad se vratimo kuci ceka sto obaveza Smile Sutra se vracamo kuci, kaze gospodja jos bolje pecenje u Cacku nego kod Loja.. Ko sam ja da se zalim? Very Happy

P.S. Varljiva je zima jer je padao sneg dan pre nego sto cemo stici u Kolasin, poceo je i dan kad smo stigli, ali sustinski nismo imali ni najmanjih problema sa vremenom.. Krecemo iz Podgorice na 14 stepeni i stizemo u Kolasin oko sat vremena kasnije na 1 stepen iznad nule Smile
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) Empty Re: Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz)

Počalji od VPetar Sub 02 Mar 2019, 10:27

Tako je i bilo Very Happy Ozbiljno dobra prasetina Very Happy Kod Marinkovica na pocetku obilaznice kad se ide ka BGu.. Cene su sledece: kg jagnjetine 1450din, kg prasetine 1000din, a kod Loja jagnjetina 2000din i prasetina 1500din.. Razlike nema nikakve, mozda i bolje u Cacku Very Happy

Sto se samog povratka tice, nikakvih egzibicija.. Malo price sa policijom, ali bez otvaranja novcanika Very Happy

Pred polazak:

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 33379011438_b1358d2ded_c

I na kraju lepo oprana Smile

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 32312733247_ac0e3a624e_c

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) 33379011858_fbea59e90d_c
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz) Empty Re: Sluzbeni put, varljiva zima 2019ta (Danilovgrad - Spuz)

Počalji od Sultan Sub 02 Mar 2019, 13:22

Bogumi,lep putopis,imalo je dva dana sta da se interesantnoga procita. Hvala kolega hvala
naklon naklon
Dakle,Mazda se pokazala kao udobno i ekonomicno " borno vozilo",s obzirom da se trebalo izboriti sa tim vrletima ,serpentinama,usponima,ali i prilicno strmim deonicama puta nizbrdo....tako da je zasluzila predpranje,pranje i ispiranje...sreca,centrifugi je uspela na vreme da umakne...
Sta se koristilo ...Pervol,Silan...ili stari dobri Bohor?...pre ce biti Turthle...
Naughty Love Love sa vosak bre...
Fina potrosnja s obzirom na teret,drum i uslove voznje...
Ma sve je lep onaj Fau-Ve,sav je po celoj karoseriji takav...sa sve tim PVC dodacima...ali Mazdurka je booljaaaa...a i lepsa, meni bar...

Nase mostove stvarno niko ne odrzava valjano,a od konstantnih vibracija znaju da se dobrano ostete,a tu su i vremenski uslovi koji takodje konstantno narusavaju njihov integritet,tako da sam i ja zacudjen kako to ipak dobro stoji...
Mislim da je most od prefabrikovanih elemenata najintetesantniji od svih...takodje mi se cini da su spojevi prefabrikata od prednapregnutog betona ali moze biti da nisam u pravu...
Mada su i kameni mostovi takodje impozantni,nekako su cak mozda i ljupkiji od ovih golih betonskih...
E sad sto se tu moze naci i po koja gumena cizma,neka pricvrscena "za" a neka i ne,to je vec druga prica....ostale "modele prirodnog djubriva" ne bih ni da pominjem...to je sve slika (ne)uredjenosti drzave...baca ko sta stigne i gde stigne...
Ali moram skinuti kapu za buduci AP,i most i bracu Kineze...ja sam imao pozitivno iskustvo sa njima dok sam sa firmom bio u Kostolcu na terenu,nesto smo raduckali u TE Kostolac-2...
ali o tome da kazemo u zasebnom putopisu,mozda nekome bude interesantan...

Cene pecenja su izgleda svuda iste,hajde da kazemo slicne,jedino malko se mozda kvalitet razlikuje,ali to ke od domacina do domacina ko je kako svinju/ovcu postio/tovio...
Ali zato je kupus sa ovcetinom mozda jos jedna stvar koju ne treba zaobici,na muci se poznadu muzjaci....
Naughty Naughty Naughty
Da pozdravimo profesionalnu fotografkinju,jer koliko vidim 80% fotki je njenih ruku delo,naravno fino uslikano sve...
Moja rodjena sestra je takodje zaljubljenik u fotografiju,pa je nabavila profi aparat,stativ....iiii.....eto hobby-ja za odmor prednapregnutih zivaca...

Cekamo zeljno nastavak,da se ima sta bistriti i sledece radne sedmice...
Cheers

Balkan nije geografski pojam vec mentalni pravac u psihologiji
Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7089
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VPetar Sub 02 Mar 2019, 13:45

Pranje je bilo brzinsko, ali sam zadovoljan kako je ispalo s obzirom da sam promenio perionicu.. Pogotovo je dobar vosak, kao sto se i vidi na slici Smile

Sto se mostova tice, da, u pravu si.. Prvo je napeta skela na koju su se slagali elementi koji su napregnuti i od tada skela sluzi samo za svaki slucaj.. Onda dobetonirane "stope" za vertikalne elemente i onda dalje vec redom.. I stoji tako golisav beton vec 40 godina Very Happy Dobro on i izgleda Very Happy Samo su preko puta (na slici) uredili malo obalu i to je to za sve ove godine Smile

A jbg, nije 500din malo Very Happy

P. S. Sto se tice kineza imam neutralno misljenje.. Za neke stvari svaka cast dok su za neke dibidus operisani.. Firma gde radi cale je radila na deonici oko Uba, Obrenovca i kazu nikad vise.. Placaju nesto sa zadrskom, sustinski moras da radis lupam 6 meseci sa svojim parama dok oni ne plate.. Onda projekti su losi i da naplatis naknadne radove je posebna muka.. A da ne pricam o samom projektu(ne znam ko je radio projektovanje za taj AP), AP na pescanom nasipu na mocvarnom tlu, to ima samo kod nas Very Happy
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ristivoje Sub 02 Mar 2019, 15:42

Cheers Cheers Hvala za info gde je dobra jagnjetina Smile Meni je mnogo lep onaj kameni,kod Mojkovca,mislio sam da je malo starijeg datuma gradnje.
ristivoje
ristivoje
SOHC 1290ccm 60ks

Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VPetar Sub 02 Mar 2019, 16:04

E pa i jeste, godine su bile namenjene onom pored, od betona Smile
Kameni je pusten prvi put 1934-te, a srusen u II svetskom ratu i onda obnovljen 1950te godine Smile Tako bar internet kaze, nemam info za njega Very Happy
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VPetar Uto 05 Mar 2019, 08:03

Evo ga i video dokaz Smile Cheers

VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Uto 05 Mar 2019, 08:17

Bogami ide Mazda dobro,jos malo pa kao Koenigsegg...
Naughty ... Mig a to je ubrzanoooo....
Sha ga 'vako ubrza...no mogu reci cist snimak,pozdravljam kamermana snimatelja,i muzicku temu ...pozadinsku...

Tuneli,tuneli...tuneli...meni interesantan put za Sofer ...

Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VPetar Uto 05 Mar 2019, 08:20

Original traje preko sat vremena i cak je i meni dosadno da ga gledam Very Happy A inace gubim dobar deo svog zivota na takve snimke xD Mozda okacim veceras i original Wink
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Uto 05 Mar 2019, 08:37

Pa samo link ovde,ko zeli,uz kaficu....klasican kvalitetan Intermezzo...
Naughty oduvao si i RTS...

Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu