Prelivanje benzina iz rezervoara
+5
junior45
Nikola I.
Petar
YUgisa
darkos
9 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Prelivanje benzina iz rezervoara
Imam problem od kad sam kupio yugo, radi se o tome da kad mu natočim pun rezervoar posle nekog vremena nivo se podigne iz kroz cev za nalivanje goriva istekne neka količina goriva 0.5-1l i sliva se kroz bok u sajtnu, spira zaštitu i miriše benzin. Proverio sam sajlom za provlačenje kablova tanje crevo iz rezervoara do nalivne lule i crevo za odišku od lule do ispod rezervoara i sve je ok, creva su prohodna, šelne stegnute. Znam da će mi neko reći da ne sipam pun rezervoar , ali sam siguran da mi se na starom yugu to nije dešavalo. Zna li neko rešenje, dali se dešavao sličan problerm i Vama i kako ste ga rešili
Pozdrav
Pozdrav
darkos- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Godina : 52
Datum upisa : 27.12.2013
Re: Prelivanje benzina iz rezervoara
Jel si proverio celu cev, mozda je jednostano gore negde napuklo ili busno?
Možda je problem u nekoj krivini cevi i peni, koja se stvara dok se benzin toči... Jesi li probao da zastaneš pred kraj točenja da se malo smiri pena?
Da li se isti problem javlja kada dolivaš gorivo do vrha, ili kada sipaš veću količinu goriva od jednom?
Da li se isti problem javlja kada dolivaš gorivo do vrha, ili kada sipaš veću količinu goriva od jednom?
Venzin preliva kasnije, jednostavno natočim do vrha, pređem 500m, ostavim auto u garaži i ujutro zateknem tragove benzina koji curi iz sajtni a kad odvijem čep goriva iz cevi za nalivanje curi gorivo, znači nema naprsle cevi već kao da se benzin širi i izlazi van na čep
darkos- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Godina : 52
Datum upisa : 27.12.2013
Da nije da se iz sistema vraća benzin nazad? Imaš li filter goriva na višem nivou od rezervoara i da li se možda odatle benzin vrati nazad, pa prelije na čepu?
Ovako, imam jedno pitanje u vezi curenja benzina, neznam tacno gde da postavim pitanje pa se unapred izvinjavam ako nesto nije u skladu sa pravilima...
Da predjem na stvar, pridjem autu kad imam sta da vidim, iza zadnjeg levog tocka vidim baru benzina... Izlazi benzin iz auta u najvece! Sliva se tu negde od cepa, pomerim auto u hlad i rasturim tapacir, mislio sam da je odusak presavijen, ali nije, nije ni zapusen, a koliko sam mogao da vidim creva nisu ispucala i rezervoar je ceo, nije busan. Sutra rasturam sve pa posto neznam sta to moze biti ako vi kolege znate nesto vise svaki savet je dobrodosao.
Da predjem na stvar, pridjem autu kad imam sta da vidim, iza zadnjeg levog tocka vidim baru benzina... Izlazi benzin iz auta u najvece! Sliva se tu negde od cepa, pomerim auto u hlad i rasturim tapacir, mislio sam da je odusak presavijen, ali nije, nije ni zapusen, a koliko sam mogao da vidim creva nisu ispucala i rezervoar je ceo, nije busan. Sutra rasturam sve pa posto neznam sta to moze biti ako vi kolege znate nesto vise svaki savet je dobrodosao.
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Kad rasturis videces tacno,uglavnom zbog prelivnog creva oce da curi,popuca na delu koji je spolja..mada hoce da curi i zbog nalivnog creva,ako pukne..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Hvala junore na savetima, kada krenem da radim ako mi nesto nije jasno pitacu. Sada idem da izvadim ostatak benzina iz rezervoara, za svaki slucaj.
Hmm, a kako ti curi iza zadnjeg levog tocka... kazes ispod cepa...pa gde je tebi naliivno grlo? Na levoj strani?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Zac kod Keca je cep za tocenje na levoj strani. Inace iste simptome sam imao na jednom Jugu skoro, cim se sipa benzin, odmah kaplje napolje i pravi baru. Problem je bilo ono debelo nalivno crevo, svo je ispucalo od starosti i procurelo. Stavio novo, sve ful.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
A kec... mislio sam da vozi Juga...
I meni je curelo...lopurde isekle nalivno crevo pre par godina..
I meni je curelo...lopurde isekle nalivno crevo pre par godina..
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Kec je u pitanju... Jeste, benzin sam sipao uvece oko 10 h, tako da su simpomi skoro isti kao na tom jugu. Sutra ako vreme dozvoli rasturam sve pa cu videdi sta je i kako je.
Ne znam kako je kod Keca, na Jugu se skida zadnji tapacir, selna na ulivnom grlu se otpusti kao i selna na luli rezervoara i samo svuces crevo. Jedini problem je izmanevrisati crevo napolje i ubaciti novo.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Otprilike isto samo sto se radi iz gepeka posto je otvor za tocenje goriva jos nazad u odnosu na juga. Skines onaj "tapacir" sa leve strane u gepeku (ako ga imas) i onda se sve vidi. Ne znam dal se vidi i lula od rezervoara.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Ma skinucu rezrevoar i promenicu sva creva, nadam se da ce posle biti OK. Danas nisam mogao zbog obaveza, ali ovih dana krecem u akciju i onako nisam "pekljao" oko auta nista evo vec tri meseca, samo vreme da posluzi.
da li je neko od vas imao problema sa kljucanjem benzina? naime,kad je auto zagrejan i kad ga ostavim 5 min da stoji a napolju bude 40c kad upalim minut dva oce da stuca..a ugasim ga normalno radi,i posle ta minut dva radi normalno..
Da li imas bakelit izmedju karburatora i grane?
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
trebao bi da ima ako se dobro secam,mada pogledacu..imam rezervni..mislis da se tako pregreva?
Kada sam servisirao karburator, majstor mi je rekao da mora obavezno da stoji taj bakelit posto on sprecava taj ''visak'' toplote da ide gore ka karburatoru i bas kada ga nema, gorivo zna da isparava i vri u loncetu.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
bas cu pogledati,posto bas imam problema sa time kad je jako toplo,jako tesko pali zagrejan,nervira me opasno..kad je hladan pali odlicno i kad malo zahladni napolje..a zagrejan,nema sanse..
Napravi mu hladnjak za gorivo kao sto ja imam
Sad sam gledao nesto,izgleda ce tako i biti
Ne moze, to je tajna Nista posebno, samo jedan stari filter za gorivo (izvadjena unutrasnjost) u kutiji ventilacije:
Mada ja sam se malo nasalio sa juniorom, nisam siguran da ce to njemu pomoci jer to ako i pomaze (nisam nikad merio efikasnost), onda je u voznji, nece puno pomoci dok stoji u mestu, ako nista sansa je i da sunce zagreje to Ja ga pre svega imam jer kako je auto postajao sve brzi, sve vise goriva je trebalo u rezervoaru da se izbegne da pumpa ostane bez goriva, sa negde oko 1/5-1.4, na 1/3 pa na pola A stavio sam ga samo zato sto sam jednom video na nekom trkackom Yugicu pa mi bila zanimljiva ideja
Mada ja sam se malo nasalio sa juniorom, nisam siguran da ce to njemu pomoci jer to ako i pomaze (nisam nikad merio efikasnost), onda je u voznji, nece puno pomoci dok stoji u mestu, ako nista sansa je i da sunce zagreje to Ja ga pre svega imam jer kako je auto postajao sve brzi, sve vise goriva je trebalo u rezervoaru da se izbegne da pumpa ostane bez goriva, sa negde oko 1/5-1.4, na 1/3 pa na pola A stavio sam ga samo zato sto sam jednom video na nekom trkackom Yugicu pa mi bila zanimljiva ideja
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|