Povezivanje radija, zice
5 posters
Strana 1 od 1
Povezivanje radija, zice
Pozdrav, pokusavam da povez radio na yuga , pa imam mali problem. Na yugu imam samo 3 zice, belu, plavu i crveno zelenu zici, a na dzeku za radio (pioneer) imam crnu zicu, zutu i crvenu koje su spojene (na zutoj pise +battery a na crvenoj acc) zuto-crnu (pise mute) i plavo belu ( system remote control).
Kako da povezem to, koja zica na koju ide, fali li neka zica?
Hvala unapred
Kako da povezem to, koja zica na koju ide, fali li neka zica?
Hvala unapred
dzoni_bravo- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Godina : 33
Datum upisa : 21.08.2017
Re: Povezivanje radija, zice
obicno sa radija ide zuta i crvena zica koje su na kraju spojene u jednu, i iz radija ide crna zica. crna je obicno minus odnosno spoj na limariju negdje,dok zuta i crvena idu na plus sa akomulatora. nekad ne vrijedi gledati koje su boje zice jer pitanje tko je to i kad spajao i kakve zice je stavio. zato probaj gledati koja zica ida od kuda.
kod mene sam ja sam sproveo jednu zicu od plus sa akomulatora i tu zicu sam spojio sa zutom i crvenom iz radija,dok sam crnu sa radija spojio negdje na masu i to je to,kasnije samo zvucnike spojiti
kod mene sam ja sam sproveo jednu zicu od plus sa akomulatora i tu zicu sam spojio sa zutom i crvenom iz radija,dok sam crnu sa radija spojio negdje na masu i to je to,kasnije samo zvucnike spojiti
ljuti- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 657
Godina : 34
Datum upisa : 11.06.2017
Ukoliko imaš unimer ili glinaricu na 12 volti uzmi pa ispitaj te žice u autu. Žuta žica sa radija ti ide na konstantnih +12v, i ona služi za čuvanje memorije (sat, podešavanja, ekvilajzer, stanice, redosled pesama, izvor itd.). Crvena žica je žica koja pali radio i koja se najčešće spaja sa nekom žicom koja ima +12v kada pališ auto, odnosno kad je u kontaktu. Crna ti je -12v, to je masa, nju spajaš negde na karoseriju ili na već fabričku tačku za masu. Moja preporuka je da razdvojiš žutu i crvenu žicu, mada sve zavisi šta preferiraš. Ukoliko voliš da puštaš muziku iz auta dok je ugašen onda uradi kao što ti je rekao ljuti, i radio će uvek raditi dok ga ti ne isključiš na njegovo dugme. Ukoliko slušaš muziku samo dok voziš onda spoji crvenu žicu na neku od žica koja je "vrela" samo u kontaktu, ne moraš da se cimaš sa paljenjem gašenjem i da eventualno ne zaboraviš da ga ugasiš.
sasalakic99- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 32
Datum upisa : 10.12.2017
Kod svih autoradija ,crna zica je masa,zuta stalan plus ( na zutoj zici bi trebao biti i osigurac) i to je stalno napajanje da radio zadrzi sve sto je memorisano,npr radiostanice (zato su crna i zuta zica deblje od ostalih nadzeku koji je dosao uz radio ,predpostavljam)...a crvena je ako zelis da radio namestis da se pali na kljuc,tj da se izvuce sa nekog osiguraca plus koji nije stalno pod naponom,ta zica sluzi samo za pobudu tako da tu nije velika struja,mislim da moze bilo gde na bilo koji osigurac da se poveze. Plava zica je za napajanje antene,ostale zice su redom: bela/belocrna- prednji levi zvucnik,siva/sivocrna- prednji desni zvucnik,zelena/zelenocrna-zadnji levi zvucnik i ljubicasta/ljubicastocrna-zadnji desni zvucnik. Posebno,zvucnici mogu da se spoje i na cinceve,ako je kod tebe takva instalacija,ali obicno zvucnici dolaze sa kablovima. Vodi racuna o slefecem:kada budes spajao kablice na dzeku sa kablicima od zvucnika,obavezno npr bela od prednjeg levog zvucnika se spaja sa belom od radija,a belocrna sa belocrnom od radija. Tj boja na boju a boja/crna pruga sa bojom/crnom prugom. Ne mere machka na tvora 😂😂😂
Sultan- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7089
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
Similar topics
» Povezivanje struje RADIJA mp3 i slicno
» Od cega su zice?
» Kako povezati radio - samo zice!
» Ugradnja auto radija novog tipa
» Power save mod kod Pioneer auto radija.
» Od cega su zice?
» Kako povezati radio - samo zice!
» Ugradnja auto radija novog tipa
» Power save mod kod Pioneer auto radija.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|