Lupkanje u zadnjem trapu Yugo
2 posters
Strana 1 od 1
Lupkanje u zadnjem trapu Yugo
Pozdrav svima,vlasnik sam Yuga 55 2004 godiste vec dve godine,auto je u solidnom stanju ali me od skora pocelo izludjivati lupkanje u zadjnjem delu auta.Lupkanje se cuje i pri kretanju kako na manjim tako i na vecim brzinama,kako na manjim tako i na vecim neravninama na putu,znaci cim krenem cuje se to tupo lupkanje koje vise mi se cini da je blize zadnjem desnom tocku.Neznam sta bi moglo biti,dal je amortizer i dal se tako cuje kad ode,kao i kako bih mogao to da ustanovim?Izvini te na opsirnosti,nov sam na forumu,hvala unpared!
BIBA- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 5
Datum upisa : 28.03.2017
Re: Lupkanje u zadnjem trapu Yugo
Trebalo bi proveriti da li ima lufta u oslanjanju, mozda su caure otisle pa zato lupa.
To je neko lupkanje koje se konstantno cuje pri najmanjim neravninama i odmah po kretanju.Imao sam prilike da budem u blizini yugica kod kojih se isti zvuk cuje taj tup tup ali me nikad nije zanimalo sta bi to moglo biti,evo sad i kod mene isti slucaj.Inace yugo je presao pravih 48000 a prethodni mi je imao jedno 248000 al to me nije zezalo,jos je bio "91 godiste.Imali nesto sto bi jos mogao pogledati,hoceli amortizer tako da lupka kad strada,ili neka gumica?
BIBA- OHV 663ccm 21ks
Amortizer obicno lupa samo kad osciluje, kad ide po ravnom i slicno nema razloga da lupa jer se ne pomera. Moze da se krene i od banalnih stvari da ne lupa nesto u gepeku, posto mi se desilo vec nekoliko puta da "resavam" problem ljudima pa bude problem u gepeku...
Sumnjao sam i na to,vadio sve iz gepeka al' i dalje cuka.Ono sto sam primetio je da se manje ili skoro nikako necuje kad padne kisa,il se to meni cini od sustanja tockova po vodi.
BIBA- OHV 663ccm 21ks
Onda jeste mozda od caura, nakvase se pa ne lupkaju verovatno.
Sad mi palo na pamet dok sam pisao u drugoj temi, mozda lupa gibanj o amortizer jer nije dobro centriran ili je lose podesen trap pa je preuzak.
Ma kao gledao sam i to,nevidim nisto sto bi negde kacilo,udaralo,podignem na dizalicu,vrtim cimam tocak svaku cevcicu drmaj ma jok,nigde nista.Ja samo mislim da je nesto u vezi amortizera,il sam amortizer ili neka gumica ako ima na amortizeru,ne znam imali neka guma izmedju kosa i atortizera,il gumice na oprugama,sad lupetam al nemam drugu ideju.
BIBA- OHV 663ccm 21ks
Mozda je propala greda pa gibanj nalegao na gredu direktno tj upali oni gumeni oslonci, postoji guma izmedju kosa i amortizera, ali to bas nema sta da lupa.
» Opruge na zadnjem trapu
» lupanje i fijukanje na zadnjem delu...
» Yugo Koral IN 55 Lupkanje
» Problem - lupanje u prednjem trapu
» lupanje i fijukanje na zadnjem delu...
» Yugo Koral IN 55 Lupkanje
» Problem - lupanje u prednjem trapu
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|