Šeta pokazivač nivoa goriva
2 posters
Strana 1 od 1
Šeta pokazivač nivoa goriva
Dakle kao što naslov kaže pokazivač nivoa goriva šeta od realne vrednosti pa do ispod nule ali sada više stoji ispod nule nego na realnom stanju. Da li je problem do davača/plovka ili do pokazivača na samoj tabli i kako to proveriti?
Inače mi je pokazivač i kada je radio normalno uvek pokazivao za nekih 15-20% manje od realnog stanja. Takođe ponekad imam problem sa smradom benzina u kabini (nebitno koliko je napunjen rezervoar) iako su zamenjena sva creva za benzin u prostoru motora i filter za benzin, karburator je repariran, pumpa za gorivo nova, čak je u međuvremenu i generalna rađena, zatim skidana su zadnja sedišta i desna unutrašnja oplata i creva (veliko i za odušak) su kao nova, čak sam i plovak vadio i sve deluje u redu. Ovo sve u vezi smrada benzina pišem jer ne znam da li sud ova dva problema povezana.
Inače mi je pokazivač i kada je radio normalno uvek pokazivao za nekih 15-20% manje od realnog stanja. Takođe ponekad imam problem sa smradom benzina u kabini (nebitno koliko je napunjen rezervoar) iako su zamenjena sva creva za benzin u prostoru motora i filter za benzin, karburator je repariran, pumpa za gorivo nova, čak je u međuvremenu i generalna rađena, zatim skidana su zadnja sedišta i desna unutrašnja oplata i creva (veliko i za odušak) su kao nova, čak sam i plovak vadio i sve deluje u redu. Ovo sve u vezi smrada benzina pišem jer ne znam da li sud ova dva problema povezana.
blackb- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 177
Datum upisa : 26.01.2013
Re: Šeta pokazivač nivoa goriva
Dali rezervoar ima dobru masu?
Sto se tice benzina u kabini,najverovatnije je prelivno crevo puklo negde,uglavnom posle 15ak godina popusti..a hoce i na gumicu plovka da curka i na cepu..
Sto se tice benzina u kabini,najverovatnije je prelivno crevo puklo negde,uglavnom posle 15ak godina popusti..a hoce i na gumicu plovka da curka i na cepu..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Gde je masa rezervoara?
Jel prelivno crevo ono što ide paralelno sa velikim crevom za točenje pa izlazi kod čepa?
Misliš na čep rezeroara koji se zaključava?
Jel prelivno crevo ono što ide paralelno sa velikim crevom za točenje pa izlazi kod čepa?
Misliš na čep rezeroara koji se zaključava?
blackb- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 177
Datum upisa : 26.01.2013
Masu uzima tamo gde se dodiruje sa sasijom..
To je prelivno crevo
Mislio sam na cep koji dihtuje,ne mora da se zakljucava
To je prelivno crevo
Mislio sam na cep koji dihtuje,ne mora da se zakljucava
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu