pucanje iz auspuha
+5
ZAC
jollyjumper
junior45
YUgisa
nemke999
9 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 1 od 1
pucanje iz auspuha
Mozda ovo nije stranica za ovaj post ako nije naka mi neko kaze gde da okacim. Hteo bih da vas pitam sta da ugadim u moj auto da bi se culo pucanje iz auspuha pri turazi 7000+ rpm verovatno neki auspuh ali se nerazumem u njih .
Na ovom video se vidi kako bi to trebalo izgedati
https://www.youtube.com/watch?v=iEyoUFN4zv0&t=11s
ko zna neka mi pomogne Very Happy
Inace imam fiat grande punto 1.4 16v T-Jet 88 kW; 118 hp
nemke999- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 9
Godina : 25
Datum upisa : 09.10.2015
Re: pucanje iz auspuha
Kad porastes, odustaces od toga
Salu na stranu, to se u normalnim uslovima desava na ozbiljnije modifikovanim motorima bez ikakvog pravljenja, to je samo usputni produkt rada motora.
Da bi to napravio na obicnom motoru, treba protocan izduv i da nadjes modul za launch control koji ce da retardira paljenje na odredjenim obrtajima i da baci zivo gorivo u izduv... Mislim bas kad bi hteo nesto mehanicki ispravno i korisno da uradis, moze da se ugradi antilag sistem... Naravno uvek mozes da unistis nesto nepaznjom jer to nije igracka.
Takodje imas foru sa posebnim rezervoarom i svecicom na kraju auspuha, pa onda baci zivo gorivo ili plin u izduv i onda preko svecice upali to, mada treba biti pazljiv da se ne razleti lonac auspuha i usput jos nesto kao npr branik... Mada je ovo vise samo za plamen, ne za pucanje. Ovo je nesto sto verovatno mozes samostalno uraditi s obzirom na moju pretpostavku o tvom tehnoloskom nivou znanja
Salu na stranu, to se u normalnim uslovima desava na ozbiljnije modifikovanim motorima bez ikakvog pravljenja, to je samo usputni produkt rada motora.
Da bi to napravio na obicnom motoru, treba protocan izduv i da nadjes modul za launch control koji ce da retardira paljenje na odredjenim obrtajima i da baci zivo gorivo u izduv... Mislim bas kad bi hteo nesto mehanicki ispravno i korisno da uradis, moze da se ugradi antilag sistem... Naravno uvek mozes da unistis nesto nepaznjom jer to nije igracka.
Takodje imas foru sa posebnim rezervoarom i svecicom na kraju auspuha, pa onda baci zivo gorivo ili plin u izduv i onda preko svecice upali to, mada treba biti pazljiv da se ne razleti lonac auspuha i usput jos nesto kao npr branik... Mada je ovo vise samo za plamen, ne za pucanje. Ovo je nesto sto verovatno mozes samostalno uraditi s obzirom na moju pretpostavku o tvom tehnoloskom nivou znanja
gledao sam neki video pre neki dan,imao je sekvent menjac i kaze lik,kad menja brzine ne dize gas,nego se prekine varnica i onda vatre bajo koliko hoces znaci ako hoces vatru,treba ti blokada obrtaja koja prekida varnicu,a ne gorivo
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Da nije porse i gosn iz merike koji je testirao sad i deltu?
Stavi ful protocni lonac ili samo cev, a jos bolje skrati cev da bude malo iza izduvne grane i bacace plamen i pucace sve u sest.
YUgisa ::Da nije porse i gosn iz merike koji je testirao sad i deltu?
jeste
YUgisa ::Kad porastes, odustaces od toga
Da bi to napravio na obicnom motoru, treba protocan izduv i da nadjes modul za koji ce da retardira paljenje na odredjenim obrtajima i da baci zivo gorivo u izduv... Mislim bas kad bi hteo nesto mehanicki ispravno i korisno da uradis, moze da se ugradi antilag sistem... Naravno uvek mozes da unistis nesto nepaznjom jer to nije igracka.
ok launch control... jel se to podesava preko racunara ili se ugradjuje i ubacuje imedju svecice i razvodnika ili kako ako neko zna ko se time bavi u srbiji i da li postoje takvi tuning servis u srbiji jer ja nemam ovakav auto i ovakav motor da bi pucalo https://www.youtube.com/watch?v=_bkX5VkZg8U
junior45 ::gledao sam neki video pre neki dan,imao je sekvent menjac i kaze lik,kad menja brzine ne dize gas,nego se prekine varnica i onda vatre bajo koliko hoces znaci ako hoces vatru,treba ti blokada obrtaja koja prekida varnicu,a ne gorivo
Gde mogu da nabavim taj uredjaj, koji ce da mi blokira varnicu ili se to sve regulise na racunaru koji se nalazi u kolima.
Ili ako je to pucanje tesko izvodljivo jel moze da se nadje auspuh koji je na 800 rpm relativno tih ali kada se baci na 3000+ postaje neverovatno glasan
Eto ti jedan redovan snimak
Launch control obicno ide preko racunara, ali postoje i neki moduli koji se ugrade na paljenje pa prekidaju varnicu na podesenim obrtajima... Bio je neki lik koji je to pravio u Srbiji ali to je davno bilo, kakva je sad situacija, nemam pojma... Vidi ti sa nekom firmom koja se bavi cip tuningom pa ti mozda mogu vise pomoci oko toga sta tacno moze preko tog racunara sto je u autu moze da se uradi...
Za auspuh moze da se napravi na ventil da bude tih i kad otvoris ventil da bude glasan...
Mada ne mogu da kazem da smatram celu ovu pricu promasenom investicijom koja ce verovatno da zavrsi sa nekim kvarom zarad pretpostavljam malo decije igrarije...
Ok videcu raspitacu se u nekim radionicama sto se bave tuningom.
Hvala na savetima
Hvala na savetima
nemke999 ::Mozda ovo nije stranica za ovaj post ako nije naka mi neko kaze gde da okacim. Hteo bih da vas pitam sta da ugadim u moj auto da bi se culo pucanje iz auspuha pri turazi 7000+ rpm verovatno neki auspuh ali se nerazumem u njih .
A to ti je bar lako...pomeris paljenje da bude sto kasnije...iam da puca kao lud...i lepo pocepas letece i lezece lezajeve za metar dana... uz malo srece progorece ti i klipovi....ma bices prezadovoljan..
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Sta sve ljudima nece da padne na pamet...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Jedno pitanje u vezi ruke od BMW e21 dali moze da se nasteluje blokada ono tututu na 1.1 motoru??
Srdjan- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 32
Datum upisa : 10.09.2017
Moze. Ali opet, glupost, bespotrebna. Da mu treba blokada stavili bi je u fabrici. A da ga prevrtis u svim brzinama, tesko.
Pa i nije bas, bez blokade mozes da ga unistis kad hoces, sa blokadom nema sanse, to je za ove nebazdarene sto teraju u crveno prava stvar
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Sa ovakvom blokadom mozes da spalis izduvne ventile ako preteras 😅
Miljan ::Pa i nije bas, bez blokade mozes da ga unistis kad hoces, sa blokadom nema sanse, to je za ove nebazdarene sto teraju u crveno prava stvar
Za one kao ja Ja mog cesto teram i do 2000 o/min. a u zadnje vreme sam uhvatio sebe da ga cepam i na 2250 o/min...
Od kad je provozao mog yuga,podivljao 😅
E jeste, Ceda je kriv za moje divljanje, provozao sam njegovog juga ...sad nisam siguran, ali bar do nekih 2750 o/min...secam se samo da je motor zaurlao isuvise za moj ukus...
Brzina je to,dacija to ne moze 😅
Da...A i bilo mi je dobro prolazno vreme, 30 sekundi ceo parking...
Miljan ::Pa i nije bas, bez blokade mozes da ga unistis kad hoces, sa blokadom nema sanse, to je za ove nebazdarene sto teraju u crveno prava stvar
To je moja greska, racunam da je vecina bazdarenih, ali izgleda da nije.
Dodji da te nebazdareni provoza
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Similar topics
» pucanje iz auspuha preko pola gasa
» Savet u vezi auspuha, kako do dubljeg zvuka, koji lonac odabrati i gde zavrsetak nabaviti?
» Nastavak auspuha
» Curi ulje iz auspuha ???!!!
» Ugradnja EFI auspuha na karb Yugo
» Savet u vezi auspuha, kako do dubljeg zvuka, koji lonac odabrati i gde zavrsetak nabaviti?
» Nastavak auspuha
» Curi ulje iz auspuha ???!!!
» Ugradnja EFI auspuha na karb Yugo
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu