motor dize temperaturu
+3
Crazy128
junior45
bane90
7 posters
Strana 1 od 1
motor dize temperaturu
mnogo brzo mi motor dostigne temperaturu, i stalno ukljucuje ventilator.Ulje menjano pre 1000km, filter takodje, nivo rashladne tecnosti je normalan, ima ga i u onoj posudi sa strane podosta...
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
Re: motor dize temperaturu
Jel dodje do radne temperature pa naglo padne?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
dodje do paljenja ventilatora, to je oko 90C, i prvo kratko pali ventilator, posle ga vrti sve duze, sto pretpostavljam da znaci da temperatura ide i dalje na gore...nije mi originalan sat, pa zato ne mogu da tvrdim da se penje temp. jos, ali posto vozim recimo devojku ujutru na posao nekih 6km u oba smera, za to vreme mi upali vent, a pre nije bilo tako...a i mala je to relacija koliko god da je vrucina...
bane90- OHV 903ccm 45ks
jel imas termostat,ispravan cep,jel duva creva?
Evo da iznesem jedno svoje vidjenje stvari. Jel se to pocelo desava posle zamene ulja? Evo ovako, moj je drzao uvek temperaturu ispod polovine, tacno na trecinu skale. Kad su mi uvalili fals od ulja, motor se vrlo brzo zagrevao, verovatno je trenje vece i to je to. Kad sam kupio originalno i sipao, sve je ok, temperatura kao i pre. Zato ti toplo preporucujem da ga zamenis. dzaba dobar rashladni sistem ako ulje ne valja. Uvek ce da zagreva brzo.
juniore, termostat je super, radi sve ko sat, cak sam stavio onaj raniji termoprekidac za ventilator...sto kaze crazy, najverovatnije fals ulje, izvukao sam sipku meraca, ono kaplje kao voda, nema nikakvu gustinu, a motor je ohladjen...pricao sam sa komsijom, i on se opekao kod tog prodavca...znaci ulje.
bane90- OHV 903ccm 45ks
ako je raniji termoprekidac,oce i zbog njega kad je toplo da cesto pali ventilator..
bane90 ::juniore, termostat je super, radi sve ko sat, cak sam stavio onaj raniji termoprekidac za ventilator...sto kaze crazy, najverovatnije fals ulje, izvukao sam sipku meraca, ono kaplje kao voda, nema nikakvu gustinu, a motor je ohladjen...pricao sam sa komsijom, i on se opekao kod tog prodavca...znaci ulje.
Menjaj sto pre i uzivaj. Toplo ti preporucujem total 10/40 ili Castrol 15/40. Ali obavezno gledaj da na pakovanje ima vodeni zig i onaj IR kod. Na falsevi iz Stare Pazove nema ir koda. Cisto da znas ako se za Castrol odlucis.
Zovem se Dobrica Manojlović iz Velike Plane, G. Principa 2. Vozim YUGA 65 1300. Molim brz odgovor za svoj problem:
Treba mi hitan odgovor na sledeći problem kod YUGA 65 1300:
Izbacuje mi rashladnu tečnost kroz poklopac hladnjaka pri čemu pravi mehuriće. Moj majstor je sumnjao na glavu motora i dihtung, obradio je glavu i stavio novi dihtung, ali se to ponavlja. Majstor sada kaže da može biti u pitanju neravnina na bloku motora i neispravnost dihtunga i da se i to mora obraditi. Pošto sve to stvara nove troškove, a opet se radi o pretpostavci, molim za hitan savet.
Još jedna napomena: Tečnost ne izbacuje neprestano nego povremeno i naročito posle duže vožnje kad ugasim motor, a pri tome uključuje ventilator hladnjaka iako skala pokazuje da je temperatura motora u normali.
Unapred zahvalan
Treba mi hitan odgovor na sledeći problem kod YUGA 65 1300:
Izbacuje mi rashladnu tečnost kroz poklopac hladnjaka pri čemu pravi mehuriće. Moj majstor je sumnjao na glavu motora i dihtung, obradio je glavu i stavio novi dihtung, ali se to ponavlja. Majstor sada kaže da može biti u pitanju neravnina na bloku motora i neispravnost dihtunga i da se i to mora obraditi. Pošto sve to stvara nove troškove, a opet se radi o pretpostavci, molim za hitan savet.
Još jedna napomena: Tečnost ne izbacuje neprestano nego povremeno i naročito posle duže vožnje kad ugasim motor, a pri tome uključuje ventilator hladnjaka iako skala pokazuje da je temperatura motora u normali.
Unapred zahvalan
dobrica- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 16.09.2016
Ne, ali je majstor pregledao sva creva i merio njihovu temperaturu.
dobrica- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 16.09.2016
pumpa,hladnjak ili termostat,al najverovatnije hladnjak zapusen..
Zapusen ili ako nije odzracen onda negde ima vazdusni cep i ne cirkulise tecnost.
jedno pitanje povremeno mi se kazaljka od temperature pomeri sa radne ka crvenom,medjutim dodje donekle, tu bude malo i vrati se na radnu.E sad to je povremeno i nema veze sa spoljasnjom temperaturom.U pitanju je ona korejska tabla.Da li to brljavi termostat pa nekad zaglavi ili ...?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
to se i meni desavalo kad je motor duvao kompresiju u vodu,dok se ne zagreje i otvori termostat napravi vazdusni cep u glavi
te table, koliko sam cuo su sklone kvarovima, pogotovo skazaljke za temp i za gorivo, tako da je moguce da te samo tabla zeza, a da je sve ustvari ok sa temperaturom...
bane90- OHV 903ccm 45ks
temperatura sama od sebe skoci i onda sam primetio da gasenjem kratkog svetla kazaljka padne na normalu.Isto i kad upalim grejac zadnjeg stakla temperatura pocne da raste...
to je onda tabla
do cega bi to moglo biti ili je do same ins. table....
Do kineskih procesora
Ne mora da znaci da je do kineskih procesora, ISTO se desavalo i meni, standardna teleoptik tabla, a ona nema kineske procesore
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Datum upisa : 25.03.2011
kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti, kontakti...
prva stvar koja se gleda na Zastavama cim nesto brljavi, vise milion puta napisano.
prva stvar koja se gleda na Zastavama cim nesto brljavi, vise milion puta napisano.
Similar topics
» Yugo sa 1.3T motor iz Una, vratiti ubrizgavanje i turbo ili ga staviti u trenutnom stanju kao karburatorski motor?
» pao motor :)
» Povezivanje satica
» Povezivanje sata za temperaturu od specijala
» pao motor :)
» Povezivanje satica
» Povezivanje sata za temperaturu od specijala
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu