Prepravka akumulatorske busilice-srafilice na akumulator auta.
3 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Prepravka akumulatorske busilice-srafilice na akumulator auta.
Imam jednu akumulatorsku busilicu-srafilicu, Black&Dacker koja ima dve baterije. Na zalost od starosi su propale..a reparacija istih prevazilazi vrednost nove...koju imam.
Da je ne bih bacio prepravio sam je za rad na automobilski akumulator. Mnogo puta mi je trebala busilica oko kola...pa sam u nedostatku struje morao ici po raznim garazama ili dvoristima mojih prijatelja....sa ovim sam resio taj problem.
Bateriju sam ostavio da bi pravila teziste busilici, samo sam je iskljucio sa konektora a na konektor doveo dva kabla + i - ....kabal od starog usisivaca, duzine 5 m. ce biti dovoljan da se pridje bilo kom mestu na autu.
Evo i slicica kako sam to odradio...

Da je ne bih bacio prepravio sam je za rad na automobilski akumulator. Mnogo puta mi je trebala busilica oko kola...pa sam u nedostatku struje morao ici po raznim garazama ili dvoristima mojih prijatelja....sa ovim sam resio taj problem.
Bateriju sam ostavio da bi pravila teziste busilici, samo sam je iskljucio sa konektora a na konektor doveo dva kabla + i - ....kabal od starog usisivaca, duzine 5 m. ce biti dovoljan da se pridje bilo kom mestu na autu.
Evo i slicica kako sam to odradio...

ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14368
Godina : 49
Datum upisa : 16.06.2012
Re: Prepravka akumulatorske busilice-srafilice na akumulator auta.
A na koju voltazu radi busilica,18 ili 12v?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 34570
Godina : 32
Datum upisa : 10.01.2012
Ona fabricki radi na 14.4 V Ali baterije su joj riknule pre 7-8 godina..i max se napune oko 11 V...i na tu voltazu je radila ok. ali kratko...posto je kapacitet baterije los....
Sad na 12V i na automo0bilski aku...radi kao sat..ne mozes je rukom zaustaviti...
Sad na 12V i na automo0bilski aku...radi kao sat..ne mozes je rukom zaustaviti...

ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14368
Godina : 49
Datum upisa : 16.06.2012
Tako sam ja jednu preuredio prije par godina nakon sto su crkle baterije.
Ja je imam spojenu na bateriju iz UPS-a, i kao sto kaze ZAC ne mozes je drzati rukom.
Ja je imam spojenu na bateriju iz UPS-a, i kao sto kaze ZAC ne mozes je drzati rukom.
acer- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 194
Godina : 48
Datum upisa : 05.03.2008

» Prepravka zastavinih farova.
» Stop svetla prepravka
» prepravka sauha weber 7y 2m-ra elektronac
» Prepravka solje amortizeraZ101/128 na lezajeve
» Stop svetla prepravka
» prepravka sauha weber 7y 2m-ra elektronac
» Prepravka solje amortizeraZ101/128 na lezajeve
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY