Šumovi u menjaču
+7
YUgisa
slobokv88
bane90
charjek
jollyjumper
darkos
ZAC
11 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Šumovi u menjaču
Verovatno su problem o ringovi koji idu na pinjon, imas jedan mali koji ide na sam pinjon i jedan koji ide na onu njegovu metalnu cauru mada koliko vidim, svi imaju taj o ring na cauri pogresno dimenzionisan... Pretanak je.
Kupio sam nov pinjon jer nisu imali posebno onu gumicu sto ide na metalnu cauru,i primetio sam da je malo tanja nego sto treba. Znaci treba da potrazim neku malo deblju gumicu koja ce bolje da zadihtuje.
slobokv88- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 646
Godina : 36
Datum upisa : 06.04.2014
Da, potrazi a jel pinjon ima svoju gumicu, jer ja koje sam nasao u prodavnici, svi su bez nje jer on nije potreban kod verzije sa elektronskim davacem za korejsku tablu...
Na plasticnom delu koji prolazi kroz metalnu cauru nema nikakve gumice.
Nije je bilo ni na starom pinjonu koji sam skinuo sa menjaca. Mislis da i tu treba da pkstoji neka zaptivka?
Nije je bilo ni na starom pinjonu koji sam skinuo sa menjaca. Mislis da i tu treba da pkstoji neka zaptivka?
Da, imas na tom delu gde prolazi kroz metalnu cauru jedan usek gde isto dodje gumica, verovatno ti se istrosila a kao sto kazem, novi ne dolaze sa njom
Pa neznam ostalo bi valjda bar nesto od te gumice .
Verovatno je nije ni bilo tu. Pokusacu i za plasticni deo da nadjem gumicu. Trebalo bi onda da prestane curenje ulja. Nervira me stalno mi barica od ulja ispod kola,i moram po malo da dolivam ulje da ne presusi menjac.
Verovatno je nije ni bilo tu. Pokusacu i za plasticni deo da nadjem gumicu. Trebalo bi onda da prestane curenje ulja. Nervira me stalno mi barica od ulja ispod kola,i moram po malo da dolivam ulje da ne presusi menjac.
Pa nije iskljuceno i da je neko ranije menjao pa isto stavio bez gumice... Kod MarkaIrmes-a nije bila gumica ni na metalnoj cauri Ne znam da li kod sajle moze da se primeni resenje kao kod elektronskog davaca, da se stavi gumica na spoju sa metalnom caurom, onda se nece pohabati kao ta mala na pinjon od stalne rotacije... Guralo bi ulje u sajlu, ali ne znam da li bi curilo onda.
Mislim da bi mogla da se uglavi tanka gumica izmedju onog metalnog dela sajle i plasticnog srafa ako me razumes. Tj na onaj profilisani lim da se navuce gumica koja ce biti izmedju srafa i metalnog dela sajle jer meni tu izbacuje ulje i onda se sliva niz menjac pa na donji nosac motora i tu ispod ostane bara od ulja.
Slobokv ti je reko zasto...
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
evo i ja konacno resio moj problem.Neki dan uhvatim vremena i oteram auto majstoru.Sedne majstor provoza i kaze otisao druk lezaj,mozda cak i lezaj spojnickog vratila al to ne zna dok ne otvori i pita me od kada mi je kvacilo tako mekano,ja reko od kad imam auto tako je... njemu nesto cudno.
ostavim ga majstoru u cetvrtak (nije radio svetac) kaze sutra ce ujutru.Petak oko 11 zove i kaze druk lezaj ti se raspao,pukla korpa ko zna kada nije nova pukotina (nisu pukle pracne vec obod gde se kace pracne i tako su se one izvitoperile) ,a lamela je tu na granici i moze i ne mora da se menja.Lezaj spojnickog vratila se raspao (nedostaje trecina kuglica u njemu).Kaze ja njemu nek sve menja (set kvacila) uzeo je Ruen-4600din jer jedino to ima u SM na lageru ostalo se mora poruciti i lezaj spojnickog vratila koji odgovara za nekog fijata ne znam kog (220 dinara),dve manzetne do menjaca,na zglobovima dobre.Sve u svemu delovi me izasli 5500din i on uzeo 20€ za ruke.Ja prezadovoljan i cenom i vise se nista ne cuje :-D
Ako nekog interesuje mogu ubaciti slike svih zamenutih delova da se vidi koliko su se raspali...
ostavim ga majstoru u cetvrtak (nije radio svetac) kaze sutra ce ujutru.Petak oko 11 zove i kaze druk lezaj ti se raspao,pukla korpa ko zna kada nije nova pukotina (nisu pukle pracne vec obod gde se kace pracne i tako su se one izvitoperile) ,a lamela je tu na granici i moze i ne mora da se menja.Lezaj spojnickog vratila se raspao (nedostaje trecina kuglica u njemu).Kaze ja njemu nek sve menja (set kvacila) uzeo je Ruen-4600din jer jedino to ima u SM na lageru ostalo se mora poruciti i lezaj spojnickog vratila koji odgovara za nekog fijata ne znam kog (220 dinara),dve manzetne do menjaca,na zglobovima dobre.Sve u svemu delovi me izasli 5500din i on uzeo 20€ za ruke.Ja prezadovoljan i cenom i vise se nista ne cuje :-D
Ako nekog interesuje mogu ubaciti slike svih zamenutih delova da se vidi koliko su se raspali...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
20e za skidanje menjača i sređivanje svega toga? Bez 50e u Subotici ne bi prošao ni u jednom servisu...
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Godina : 31
Datum upisa : 02.09.2015
Ubaci slike.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Bez 50 e ti ni dobar dan ne bi rekli. Ja sam sebi to ne bih radio za 20 e SUper si prosao
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
tu se venac raspao,jel ste ocistili menjac dobro?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu