Troši RT i čuje se čudan zvuk pri stiskanju papučice gasa... Šta bi moglo da bude?
+2
YUgisa
MarkoIrmes
6 posters
Strana 1 od 1
Troši RT i čuje se čudan zvuk pri stiskanju papučice gasa... Šta bi moglo da bude?
Kao što naslov kaže, juče sam primetio da mi je nivo RT opao na minimum, a uvek je bio na sredini posude. Tačnije, do nedavno je curila RT iz jedne ili dve T račve, to je zamenjeno, i od onda nije curilo do nedavno. Hladnjak je novi tip, RT je crveni Wurth G12+, odnos destilovane vode i antifriza je 1:1...
Takođe pre jedno nedelju dve mi se počeo čuti čudan zvuk kada dodajem gas, na leru se ne čuje. Ne mogu da snimim jer se od buke motora ne čuje, ali zvuči slično kao ventili i detonacije, ali nekako tiše, i malo je drugačiji zvuk, nije tako "metalni"... Ventili tj detonacije mi se čuju na benzinu, ovo nije takav zvuk. Neka onomatopeja zvuka bi bila "trrrrrrrr" Zvuk je kao da se neki deo otkačio, ali mi je čudno što se javlja samo pri pritiskanju papučice, da se zaista otkačio neki deo, čuo bi se uvek.. I nema veze da li je papučica pritisnuta malo ili do kraja.. Kada pustim papučicu, na bilo kom broju obrtaja, taj zvuk nestane.. Da li bi ipak mogli raštelovani ventili da budu? Ali na leru se ne čuje taj zvuk, kao ni kada pustim papučicu...
Nije zbog svećica, jer sam isprobao i sa YUgišinim Bosch sa 4 kraka hladnijim, i sa mojim NGK BP6ES jednokrakim.. Vozim na plin, ako je bitno..
Ne znam šta bi moglo da bude, ni da li su ova dva događaja povezana (pojava tog zvuka i potrošnja rashladne tečnosti)...
Takođe pre jedno nedelju dve mi se počeo čuti čudan zvuk kada dodajem gas, na leru se ne čuje. Ne mogu da snimim jer se od buke motora ne čuje, ali zvuči slično kao ventili i detonacije, ali nekako tiše, i malo je drugačiji zvuk, nije tako "metalni"... Ventili tj detonacije mi se čuju na benzinu, ovo nije takav zvuk. Neka onomatopeja zvuka bi bila "trrrrrrrr" Zvuk je kao da se neki deo otkačio, ali mi je čudno što se javlja samo pri pritiskanju papučice, da se zaista otkačio neki deo, čuo bi se uvek.. I nema veze da li je papučica pritisnuta malo ili do kraja.. Kada pustim papučicu, na bilo kom broju obrtaja, taj zvuk nestane.. Da li bi ipak mogli raštelovani ventili da budu? Ali na leru se ne čuje taj zvuk, kao ni kada pustim papučicu...
Nije zbog svećica, jer sam isprobao i sa YUgišinim Bosch sa 4 kraka hladnijim, i sa mojim NGK BP6ES jednokrakim.. Vozim na plin, ako je bitno..
Ne znam šta bi moglo da bude, ni da li su ova dva događaja povezana (pojava tog zvuka i potrošnja rashladne tečnosti)...
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Godina : 31
Datum upisa : 02.09.2015
Re: Troši RT i čuje se čudan zvuk pri stiskanju papučice gasa... Šta bi moglo da bude?
Po svecicama nemas tragova da je sagoreva a ako ne podize nivo ulja, onda rashladna tecnost jedino da curi u izduv ko sto je meni ili negde drugde nevezano za motor
Pa nadam se da je tako, videću kakvo je stanje sa uljem kasnije danas, pre vožnje, znam kako je bilo pre ovih problema, pa javljam
Re: Troši RT i čuje se čudan zvuk pri stiskanju papučice gasa... Šta bi moglo da bude?
Ako tesko vergla pri hladnom startu,onda je skoro sigurno dihtung..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ulje je na istom mestu gde je i pre bilo na skali šipke... Tako da to nije
Junior45, ne vergla hladan teško ni na minusu, pali iz prvog puta, osim ako ga ne palim 2-3 dana, onda se malo pomuči, i to samo na većem minusu, inače nemam problema, ali to je zato što mi non stop stoji napolju, nemam ni nadstrešnicu za njega, ni garažu..
Junior45, ne vergla hladan teško ni na minusu, pali iz prvog puta, osim ako ga ne palim 2-3 dana, onda se malo pomuči, i to samo na većem minusu, inače nemam problema, ali to je zato što mi non stop stoji napolju, nemam ni nadstrešnicu za njega, ni garažu..
I to jer pali sve na plin Ja sam ti rekao da ako negde curi, verovatno nije u motor, nego samo neki spoljni spoj...
Ok to, moram sva creva proveriti, nego mene zanima da li je moguće da je to povezano sa ovim čudnim zvukom za koji niko ništa ne kaže?
Ma tebi se cine stvari koje ne postoje
A da ne curi mozda na vodenoj pumpi i da i ona daje takav zvuk..
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Ne znam, moraću proveriti, bilo kakvi saveti šta tačno da proveravam su dobrodošli
Pogledaj posudu za rashladnu tecnost hoce ona da pusta kad nabije pritisak.
ricpe- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 441
Datum upisa : 23.09.2014
Kada sam posle zamene vodene pumpe koja je pisala, video da mi i dalje gubi tecnost poludeo sam.
Ispostavilo se da je majstor ispomerao plinksu instalaciju pa se otpustile selne na isparivacu.
Provozaj da nabije temperaturu, stani na beton i vidi gde kaplje, proveri selne, creva, hladnjak, vodenu pumpu, posudu , moze da gubi na 100 mesta
U svakom slucaju ako ne sagoreva, a i dalje ne znas gde gubi, upotrebi stop leak, meni je pomogao ranije, oko 300din je
Ispostavilo se da je majstor ispomerao plinksu instalaciju pa se otpustile selne na isparivacu.
Provozaj da nabije temperaturu, stani na beton i vidi gde kaplje, proveri selne, creva, hladnjak, vodenu pumpu, posudu , moze da gubi na 100 mesta
U svakom slucaju ako ne sagoreva, a i dalje ne znas gde gubi, upotrebi stop leak, meni je pomogao ranije, oko 300din je
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 634
Godina : 37
Datum upisa : 28.02.2013
Sipas stop leak i auto automatski prestaje da greje..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
Similar topics
» Prekida pri oduzimanju gasa
» Da li filter goriva treba (mora) da bude ceo pun benzina ? - PHOTO/VIDEO -
» Cudan zvuk
» Da li filter goriva treba (mora) da bude ceo pun benzina ? - PHOTO/VIDEO -
» Cudan zvuk
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma: