Prekida pri oduzimanju gasa
5 posters
Strana 1 od 1
Prekida pri oduzimanju gasa
Jugo 55 1988 god. 50kkm. Kao što naslov kaže prekida pri oduzimanju gasa - jednom onako muški prekine i zatrese ceo auto kada oduzimam gas u vožnji, makar i malo, i kada je hladan tj recimo prvih 7-8 km vožnje.
Relativno skoro (pre 6-7kkm) sam reparirao karb sa setom za reparaciju, ali posle čega ovaj problem nije postojao. Tada je majstor na karbu još morao da bušilicom (i odgovarajućom burgijom) ponovo razbuši kanal za provetravanje bloka motora - dakle onaj kanal u koji ulazi malo crevo sa kućišta filtera za vazduh a iz dela kućišta gde ulazi veliko crevo iz bloka sa uljnim parama - iberlauf koji je do tada bio prikačen ali je od tada izbačen. Inače je taj kanal tada bio toliko zapekao od uljanih para da je moralo burgijom a za njega mi majstor reče da ima veze sa radom na leru.
Elem više nisam siguran ima li ovaj problem veze sa benzinom (karbom) ili strujom.
Relativno skoro (pre 6-7kkm) sam reparirao karb sa setom za reparaciju, ali posle čega ovaj problem nije postojao. Tada je majstor na karbu još morao da bušilicom (i odgovarajućom burgijom) ponovo razbuši kanal za provetravanje bloka motora - dakle onaj kanal u koji ulazi malo crevo sa kućišta filtera za vazduh a iz dela kućišta gde ulazi veliko crevo iz bloka sa uljnim parama - iberlauf koji je do tada bio prikačen ali je od tada izbačen. Inače je taj kanal tada bio toliko zapekao od uljanih para da je moralo burgijom a za njega mi majstor reče da ima veze sa radom na leru.
Elem više nisam siguran ima li ovaj problem veze sa benzinom (karbom) ili strujom.
blackb- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 177
Datum upisa : 26.01.2013
Re: Prekida pri oduzimanju gasa
i kod mene je bio zapusen taj kanal pa sam ga ocistio sa zicom..imas lenjog majstora
proveri nosace motora,da se koji nije popustio ili raspao..
proveri nosace motora,da se koji nije popustio ili raspao..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Proveriću, mada mislim da nije do nosača jer bukvalno motor prestane da radi na recimo pola sekunde.
Što se tiče kanala pokušavali smo žicama ali je bilo baš zapeklo - plastificiralo se.
Što se tiče kanala pokušavali smo žicama ali je bilo baš zapeklo - plastificiralo se.
blackb- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 177
Datum upisa : 26.01.2013
licna od sajle sa rucne kocnice i udaris koji put napravis kao mali srafciger i onda moze..
Imam sledeći problem odnedavno.
Kad palim hladan motor, povučem čok, upalim auto,kod stiskanja papučice gasa slabo prima gasa, lagano trokira ako ga pristojno ne stisnem. Kad se auto malo ugrije, i krene normalno da vozi bez čoka, nemam nikakvih problema sa primanjem gasa. Radi sasvim ok.
Dosad nisam imao sličnih problema.
Molim vas, šta bi to moglo da bude?
Kad palim hladan motor, povučem čok, upalim auto,kod stiskanja papučice gasa slabo prima gasa, lagano trokira ako ga pristojno ne stisnem. Kad se auto malo ugrije, i krene normalno da vozi bez čoka, nemam nikakvih problema sa primanjem gasa. Radi sasvim ok.
Dosad nisam imao sličnih problema.
Molim vas, šta bi to moglo da bude?
toni79- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 280
Datum upisa : 15.06.2012
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
da nije menbrana sauha? da li se cok otvara kad se upali auto? da li si gledao? cok treba da otvori vakuum koji motor stvori kad se upali auto..
Nisam gledao, na šta trebam da obratim pažnju?
toni79- OHV 843ccm 34ks
Kada je hladan, povuci sauh i neko drugi neka pali...a ti gledaj da li ce membrana sauha da povuce polugu i odskrine leptir sauha...ako ne, ako ostaje i dalje zatvorena onda ej membrana pukla...pa kroz nju vuce fals vazduh. Zameni membranu ili blokiraj vakum...da ne vuce fals....a sauh ako treba delimicno otvaras rucno...sajlom... na hladan motor.
Kad otvorim sauh do kraja i krenem u startovanje, ona polugica membrane sauha se cimne milimetar napred, milimetar nazad i to je sve.
Kod mene je ipm 32 12 koji nema onu cevčicu iza kučišta membrane. Ona cevčica ispod koja stoji pokraj šrafa za štelovanje smese je blokirana. Vazduh tamo ne ulazi.
Kod mene je ipm 32 12 koji nema onu cevčicu iza kučišta membrane. Ona cevčica ispod koja stoji pokraj šrafa za štelovanje smese je blokirana. Vazduh tamo ne ulazi.
toni79- OHV 843ccm 34ks
nesto oko te poluge ne valja,uzmi promeni to..ona treba da se uvuce unutra dok ne otvori dovoljno leptir
Pa treba da se uvuce ako membrana nije pocepana...mozda je i ona problem..
Kako da se uvuče? Kad potegnem sauh polugica membrane pređe ceo put i ona klapne se zatvori do kraja.
toni79- OHV 843ccm 34ks
Pa kada upalis auto...tada treba da uvuce membranu ako je ispravna...a ako klapna i dalje stoji zatvorena..a membrana se ne uvlaci..znaci da je poc3epana ili je zapusen kanal vakuma..
Mogu li da uvalim ono kolo sa membranom sa 32 MGV 10, difuzor 21 na 32 MGV 12, difuzor 22, iako se ne radi o istim membranama. Može li to uopšte da se namontira?
toni79- OHV 843ccm 34ks
Ne moze, MGV 10 ima kao bombicu i ona dobija vakum sa kucista leptira a MGV 12 dobija iz poklopca karburatora.
Za MGV 12 nije problem naci membranu, mislim da toga jos ima u prodaji. Kontaktiraj Kamil firmu, oni proizvode membrane i dihtunge za maltene sve karburatore.
Za MGV 12 nije problem naci membranu, mislim da toga jos ima u prodaji. Kontaktiraj Kamil firmu, oni proizvode membrane i dihtunge za maltene sve karburatore.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Similar topics
» Ler gas kod auto gasa
» Potrosnja gasa kod Yuga 45
» pucanje iz auspuha preko pola gasa
» Yugo 55 Sajla gasa POMOC
» Karburator, polugica gasa problem
» Potrosnja gasa kod Yuga 45
» pucanje iz auspuha preko pola gasa