Problem sa zadnjom signalizacijom i pregorevanjem osiguraca??
5 posters
Strana 1 od 1
Problem sa zadnjom signalizacijom i pregorevanjem osiguraca??
Pozdrav svima, imam dva problema koja su po mojoj pretpostavci povezana. Pa ajmo redom .. Dva puta za kratko vreme mi je pregoreo isti osigurac kada sam bio upalio grejac zadnjeg stakla (culo se neko pucketanje pozadi i pregoreo je prvi osigurac gledajuci ka bobini, odnosno motornom prostoru, da napomenem da je grejac i prvi i drugi put radio normalno par minuta, pa je tek onda pregoreo osigurac) i tom prilikom mi nije radio radio, ventilator kabine, sva cetiri pokazivaca pravca i grejac zadnjeg stakla kao i cela zadnja signalizacija ne racunajuci pojedinacno migavce (kad se pale preko amblendera), koliko sam primetio..osigurac sam zamenio, ali evo veceras sam primetio jednu nelogicnost, naime..pozicija pozadi radi normalno, ali kad stisnem radnu kocnicu ugasi se pozicija pozadi a upali se svetlo kocnice, a kad pustim kocnicu normalno ugasi se njeno svetlo, a pozicija se upali. Zar ne bi trebalo da pozicija i kocnica sijaju zajedno, a ne da se gasi pozicija kad se stisne kocnica? I zasto mi je dva puta za kratko vreme pregoreo isti osigurac zbog grejaca zadnjeg stakla?
Hvala u napred,
Hvala u napred,
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
Re: Problem sa zadnjom signalizacijom i pregorevanjem osiguraca??
Ako se culo pucketanje, verovatno zica negde dodiruje neku drugu zicu ili karoseriju pa se stvara kratak spoj. Proveri da nije ostecena izolacije zice koja dolazi na grejac zadnjeg stakla sa leve strane, to je napon 12v.
To ''igranje'' pozicionog svetla i stop svetla je najverovatnije zbog lose mase, proveri i po potrebi zategni sve mase u gepeku.
To ''igranje'' pozicionog svetla i stop svetla je najverovatnije zbog lose mase, proveri i po potrebi zategni sve mase u gepeku.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Upravo sve ovo što je i Miloš naveo. Proveri sve izolacije kablova koji napajaju uređaje, koji su u problemu. Prvo počni od grejača.
Obično se ta igranka na zadnjim svetlima vezuje za problem oguljenih kablova.
Obično se ta igranka na zadnjim svetlima vezuje za problem oguljenih kablova.
Pogledacu ovih dana pa javljam.
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
Pozdrav,da ne otvaram novu temu al i nenadjoh odgovor na svoj problem,koji je sledeci.ne rade zadnja poziciona svetla.prednja sva rade,pozadi migavci rade,stop svetlo radi rikverc radi.na kojim mestima se sve nalaze mase za zadnja svetla ili u cemu je problem?ne rade obe pozicije pozadi
seljak- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 50
Godina : 50
Datum upisa : 23.08.2014
Problem resen.hvala na predlozima
seljak- OHV 767ccm 30ks
Mogao bi da napises resenje za neke buduce clanove koji budu imali slican problem.
Neverovatno,verovali ili ne na oba mesta gde dolazi sijalica u grlu su oksidirala u isto vreme.malo smirgle i reseno
seljak- OHV 767ccm 30ks
Similar topics
» Problem sa zadnjom brizgaljkom na gepeku
» Problem na instalaciji yugo 55 ucestano pregorevanje osiguraca
» pregrevanje osiguraca
» Pregorevanje releja i kucista osiguraca
» Problem sa lerom
» Problem na instalaciji yugo 55 ucestano pregorevanje osiguraca
» pregrevanje osiguraca