Novi tip branika umesto starog tipa? (Jugo)
+3
Milos
YUgisa
YugoKoral55
7 posters
Strana 1 od 1
Novi tip branika umesto starog tipa? (Jugo)
Pozdrav svima,
Trenutno imam ovakav branik, prednju masku ispred hladnjaka i okvire farova napred
pa me interesuje da li moze nekako da se namesti da izgleda ovako
znaci ceo branik i prednja maska da se stave od IN-a na ovaj stari tip (Yugo 55 mi je 1989.godiste)? Da naglasim da nemam pod branik (onaj deo kod veznog lima), ako nesto znaci.
I ako moze koliko bi me to kostalo i da li to mogu da uradim sam?
Hvala u napred,
Trenutno imam ovakav branik, prednju masku ispred hladnjaka i okvire farova napred
pa me interesuje da li moze nekako da se namesti da izgleda ovako
znaci ceo branik i prednja maska da se stave od IN-a na ovaj stari tip (Yugo 55 mi je 1989.godiste)? Da naglasim da nemam pod branik (onaj deo kod veznog lima), ako nesto znaci.
I ako moze koliko bi me to kostalo i da li to mogu da uradim sam?
Hvala u napred,
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
Re: Novi tip branika umesto starog tipa? (Jugo)
Moze da se stavi, treba ti samo metalna konstrukcija kojia ide uz taj branik i da izbacis farove ka napolje jer su kod ST uvuceni, mada treba da znas da ti branici imaju jako veliku manu da se vitopere i da nisu savrseno napravljeni pa se ne prate najbolje karoseriju i cesto zuljaju farbu pa krene da rdja krilo...
Ok, u principu sve je sraf na sraf.
A da nema veze sto su kod mene i krila stari tip?
I kako se povezuju maglenke, posto ih sada fabricki nemam?
A da nema veze sto su kod mene i krila stari tip?
I kako se povezuju maglenke, posto ih sada fabricki nemam?
Krila nisu menjana... Potrazi u instalacijama, trebala bi da ima tema kako se povezuju maglenke...
Ok.
Koliko odprilike sve to skupa kosta (znaci branik, prednja maska i maglenke) i da li moze da se nadje u crvenoj boji?
Koliko odprilike sve to skupa kosta (znaci branik, prednja maska i maglenke) i da li moze da se nadje u crvenoj boji?
Pa crveni Yugici su prilicno cesti tako da postoji verovatnoca da nadjes mada su najcesce po malo ozuljani jer ih najvise skidaju sa sudarenih posto su to ipak noviji pa redje zavrsavaju na otpadu... A cene bas ne pratim, pre neki dan sam slucajno naleteo na neki oglas, mislim da je bilo 75e...
Ok, hvala.
Samo jos jedno pitanje, posto sam imao SUDAR ostecen mi je onaj nosac branika (koji ulazi u motorni prostor), totalno pokrivljen, pa me zanima da li i njega da menjam i da li on stize sa branikom?
Samo jos jedno pitanje, posto sam imao SUDAR ostecen mi je onaj nosac branika (koji ulazi u motorni prostor), totalno pokrivljen, pa me zanima da li i njega da menjam i da li on stize sa branikom?
Pa neko ga prodaje zajedno, neko ne, ali ta metalna konstrukcija nije ista za ST i NT branik pa ti treba od NT taj nosac branika.
O ukusima se ne raspravlja ali moram da dam bar sugestiju. Ako vec planiras da stavis branik sa IN modela, onda vidi da nabavis sve branike, plastike i spojlere kao sto ima Jugo IN jer ti auto nece liciti ni na sta ako stavis prednji branik od IN-a a zadnji ostane ST. To je bar moje misljenje, kao sto rekoh, o ukusima se ne raspravlja.
A sto se tice maglenki, evo teme:
https://zafc.forumsr.com/t2020-povezivanje-maglenki?highlight=maglenki
A sto se tice maglenki, evo teme:
https://zafc.forumsr.com/t2020-povezivanje-maglenki?highlight=maglenki
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Ok, hvala puno.
Samo jedno pitanje Yugisa: Kako da izbacim farove napolje? I da li ce mi biti labavi ako to uradim?YUgisa ::da izbacis farove ka napolje jer su kod ST uvuceni
Znam Milose, ali ne znam kako bih nabudzio zadnji branik, posto imam kuku, a i kako se montira onaj spojler kod zadnjeg brisaca, nigde ne vidim rupe za srafljenje, kao i onaj deo izmedju stop svetala?Milos ::vidi da nabavis sve branike, plastike i spojlere kao sto ima Jugo IN jer ti auto nece liciti ni na sta ako stavis prednji branik od IN-a a zadnji ostane ST.
Pa nema rupa, to mora da se izbusi. Takodje se slazem sa Milosem, NIKAKO samo prednji branik, ili sve u paketu, inace ce mu stojati kao piletu sisa Jeste da se o ukusima ne raspravlja, ali moram da se slozim sa Milosem.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Ok, nema problema.
Znaci moracu da busim zadnji branik zbog kuke..
A kako da namestim onaj deo plasticni (ili metalni) izmedju stop svetala i sta da radim sa postojecim svetlima za tablice? Jel i tu moram da busim? I kako da povezem novo svetlo za tablice koje stoji skroz dole na inovom braniku?
Znaci moracu da busim zadnji branik zbog kuke..
A kako da namestim onaj deo plasticni (ili metalni) izmedju stop svetala i sta da radim sa postojecim svetlima za tablice? Jel i tu moram da busim? I kako da povezem novo svetlo za tablice koje stoji skroz dole na inovom braniku?
Taj spojler na gepeku ti ja ne preporucujem da stavis, on nije toliko bitan za vizelni efekat, Milos i Mitke su spomenuli pragove i zadnji branik da bi se dobila neka adekvatna linija karoserije jer taj prednji branik je nizi i masivniji pa ce bez pragova i zadnjeg branika izgledati prazno... A takodje nisam siguran ni da li moze da se stavi na normalan brisac ili mora isto bas sa INa, jer zbog tog spojlera treba duza osovina brisaca...
Sto se tice fara, usustini trebaju ti caure i stegnes to srafovima, sad ja ti ovako ne znam objasniti i nemam sliku, ali usustini imas nosac fara koji se srafi na karoseriju, izmedju njega i karoserije treba postaviti caure koje ce izbaciti far napolje. Ako sve lepo stegnes, nema razloga da bude labavo.
Mislim da ces morati da busis rupe da bi namontirao tu masku izmedju stopova a zice od fabricke instalacije samo provuces dole u zadnji branik...
Sto se tice fara, usustini trebaju ti caure i stegnes to srafovima, sad ja ti ovako ne znam objasniti i nemam sliku, ali usustini imas nosac fara koji se srafi na karoseriju, izmedju njega i karoserije treba postaviti caure koje ce izbaciti far napolje. Ako sve lepo stegnes, nema razloga da bude labavo.
Mislim da ces morati da busis rupe da bi namontirao tu masku izmedju stopova a zice od fabricke instalacije samo provuces dole u zadnji branik...
Ok, hvala na informaciji.
A pod pragovima, mislis na sajtne? Najbolje bi bilo da mi das neku sliku da vidim kako izgleda taj prag od IN-a.
A pod pragovima, mislis na sajtne? Najbolje bi bilo da mi das neku sliku da vidim kako izgleda taj prag od IN-a.
A da udjes na google, i kucas jugo in, i izaci ce ti gomila slika kako izgleda jugo in, i tu ces videti pragove
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Da li je to ovo oznaceno crnim na slici?:
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Lepo deluje, samo to ce sigurno biti problem da se nadje da se kupi. Da li je od plastike ili metala i kako se montira, da li ide preko ovog mog trenutnog ili se moj skida pa stavlja ovaj?
P.S.
Trenutno imam standardnu sajtnu, koja je malo otrula.
P.S.
Trenutno imam standardnu sajtnu, koja je malo otrula.
Pa ako kupujes to od IN-a kupis ceo komplet, ima toga da se nadje. Od plastike je, i montira se valjda srafovima i zabicama, uglavnom sigurno je potrebno izbusiti nekoliko rupa na karoseriji za to. lepo izgleda, ali mana toga je da skuplja prasinu, vodu, so, i sve ostalo cemu je automobil izlozen, i moguce da ce ti sajtne propasti vrlo brzo, a posto vec kazes da su ti sajtne vec trule, onda iskreno ne vidim svrhu montaze svih ovih plastika na vec trulkast auto. Uglavnom ne znam koliko je pametno na vec nacete sajtne montirati ove plasticne pragove.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Samo na vozacevoj strani je sajtna malo trula (jedva da se primeti), na suvozacevoj je ok, ali razmislicu jos.
Branik za yuga
Nadam se da nisam pogresio mesto za temu, imam yuga, vidite ga na avataru, treba da menjam branik a i imam ovaj branik, ako moze da se iskoristi, pa me zanima jel moze da legne ovaj da se ne bacam dzabe na posao, i jel treba nekih izmena ili nesto slicno?
Radusinko- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 63
Datum upisa : 18.06.2015
Prodaj taj i kupi odgovarajuci. Moze da se stavi ali treba tu jos nekih stvari usput a nece nikako ni izgledati bez pratecih delova.
Nikako druze taj branik da stavljas na tvoj Yugo. To je branik od In-a, i sto rece YUgisa, nikako to nece izgledati...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Similar topics
» kako znati koje rame, razlike izmedju starog i novog tipa.
» Alternator - zamena starog
» Proba starog motora
» Ugradnja auto radija novog tipa
» Alternator - zamena starog
» Proba starog motora
» Ugradnja auto radija novog tipa
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|