Player se gasi pri zaustavljanu
+2
slobokv88
Sokol
6 posters
Strana 1 od 1
Player se gasi pri zaustavljanu
Kupio sam mp3 player i nosio kod elektricara da mi to namesti jer nisam imao potrebne zice za to..Rekao mi je da u jugu fabricki nesto ne valjaju instalacije pa mora da radi sve to da ne bi pregoreo player... Pristao sam na to i sada svaki put kada se zaustavim player se iskljuci na 4-5 sekundi pa se onda ponovo ukljuci... Ima li tu negog spoja ili nesto ?
Sokol- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Godina : 28
Datum upisa : 28.06.2014
Re: Player se gasi pri zaustavljanu
Da li pod mp3 plejer mislis na radio cd plejer ? I kakvu je intervenciu radio elekrticar,mozda postavljanje euro dzekova?
Ako ti je na automobilu stari tip instalacije moras provuci nove zice za zvucnike ili ce ti stradati izlazi.
Ako ti je na automobilu stari tip instalacije moras provuci nove zice za zvucnike ili ce ti stradati izlazi.
Poslednji izmenio slobokv88 dana Ned 05 Okt 2014, 21:01, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : ispravka)
slobokv88- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 646
Godina : 36
Datum upisa : 06.04.2014
evo sam kupio http://www.emde-electronics.bg/img_tools.php?img=./prod_images/Avto_radio-DAX-730D.jpg&w=1150&h=1150
A sto se tice intervencije ne znam tacno samo mi je rekao da mora opet sve da povezuje..
A sto se tice intervencije ne znam tacno samo mi je rekao da mora opet sve da povezuje..
Sokol- OHV 663ccm 21ks
Pa moguce je da negde nema dobar spoj neka zica za napajamje plejera.Kako se ugasg kada se zaustavis,mislis kad kocis pa stanes ili kad ugasis auto na kljuc?
Mogao bi za pocetak da upalis plejer i dok radi malo prodrmas zice ili dzekove zavisi kako je povezano i proveris da li ce se ugasiti.
Mogao bi za pocetak da upalis plejer i dok radi malo prodrmas zice ili dzekove zavisi kako je povezano i proveris da li ce se ugasiti.
EDIT: Player se gasi kad kocim...Pri mirovanju nema nikakav problem...Idem ja malo da ga izdrmam pa javljam... msm player izninite na gresci
Poslednji izmenio Sokol dana Pon 06 Okt 2014, 00:56, izmenjeno ukupno 1 puta
Sokol- OHV 663ccm 21ks
YUgisa kako da proveri servo? Jel da upali auto i dok na leru radi stisne kocnicu,pa ako se ugasi do njega je?
A gde se to nalazi ? ja jesam elektrotehnicar ali za racunare i kad ga nadjem servo kocnice,sta da radim sa njima?YUgisa ::Proveri servo kocnice...
Sokol- OHV 663ccm 21ks
Treba da se skine crevo sa serva koji ide na usisinu granu i da se zapusi i onda proba da li ce da se gasi kad stiska kocnicu...
Servo kocnice je ispod rezervnog tocka...
Servo kocnice je ispod rezervnog tocka...
YUgisa, da nisi malo omasio? Coveku se gasi radio a ne auto
Druze pogledaj kuda idu zice, jer elektricari (vecina) jako traljavo sprovode zice, nego nabacaju eto cisto da se ne vide, i moguce da ti neka zica guli oko papucice pa da tu pravi spoj. Recimo ja sam sa pojacalom imao problem, svaki put kad stisnem kvacilo izbije osigurac, na kraju sam rasturio sve i ukapirao da je elektricar postavio kabl tako da ide preko papucice kvacila, i to je gulilo dok nije ogulilo zicu, i onda kad stisnem kvacilo ono dotakne zicu i izgori osigurac. Takodje ono sto mi pada na pamet, da je stalnu struju izveo sa zice oko automata za stop svetla, pa da onda kocnice i plejer povuku previse struje (ne znam iz kog razloga) pa da se plejer zbog toga ugasi.
Druze pogledaj kuda idu zice, jer elektricari (vecina) jako traljavo sprovode zice, nego nabacaju eto cisto da se ne vide, i moguce da ti neka zica guli oko papucice pa da tu pravi spoj. Recimo ja sam sa pojacalom imao problem, svaki put kad stisnem kvacilo izbije osigurac, na kraju sam rasturio sve i ukapirao da je elektricar postavio kabl tako da ide preko papucice kvacila, i to je gulilo dok nije ogulilo zicu, i onda kad stisnem kvacilo ono dotakne zicu i izgori osigurac. Takodje ono sto mi pada na pamet, da je stalnu struju izveo sa zice oko automata za stop svetla, pa da onda kocnice i plejer povuku previse struje (ne znam iz kog razloga) pa da se plejer zbog toga ugasi.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Kaze gore auto se gasi kad kocim... Sad ako je to greska pa je mislio da se samo radio gasi, ne i auto tj motor onda je moja greska
dax je inace sklon kvarovima..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35140
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Izvedi nove zice za napajanje plejera, +mozes uzeti sa upaljaca, ili kontakt brave ,a - imas na upaljacu ili nakaci negde na masu. Ako posle toga budes imao problema onda je definitivno problem u plejeru.
Imas ispod volana predvidjeno mesto za masu
Jel resen problem cuvenog "elektricara"?
Da je problem do plejera, on bi se verovatno gasio na svaki pad napona, kada ukljucis ventilator u kabini da duva na najjace recimo.
Kao sto ti rekose, treba da se provuku nove zice za napajanje plejera. Ocigledno sada, gde god da su spojene, nije dobro, jer ti i pad napona koji se desi kada se upale stop svetla, gasi plejer.
Da nije uzeta mozda masa za plejer sa prekidaca stop svetla, ispod papucice? Nebulozno, ali ko zna.
Inace, ako ti je elektricar stavio euro dzek
gornji je za napajanje plejera a donji za zvucnike.
Na gornjem dzeku, crvenu i zutu zicu zajedno vezes na plus a crnu na masu. Plava i narandzasta ti ne trebaju, njih izoluj,da ne dodiruju nista. To je sva mudrost sto se tice napajanja samog plejera.
Na donjem dzeku su ti zice sa crnom linijom minusi za zvucnik a jednobojne plusevi. Sive i bele su prednji zvucnici a zelene i ljubicaste zadnji zvucnici.
To pod uslovom da je Euro/iso dzek pravilno povezan sa samim plejerom.
Sreca pa ti elektricar nije spojio plejer da radi samo kada je rucna povucena
Onako usput, mogao bi i kontakte mase za stop svetla da ocistis i presmirglas malo, jer ti ni stopovi ne sijaju onako kako bi mogli, garant.
Da je problem do plejera, on bi se verovatno gasio na svaki pad napona, kada ukljucis ventilator u kabini da duva na najjace recimo.
Kao sto ti rekose, treba da se provuku nove zice za napajanje plejera. Ocigledno sada, gde god da su spojene, nije dobro, jer ti i pad napona koji se desi kada se upale stop svetla, gasi plejer.
Da nije uzeta mozda masa za plejer sa prekidaca stop svetla, ispod papucice? Nebulozno, ali ko zna.
Inace, ako ti je elektricar stavio euro dzek
gornji je za napajanje plejera a donji za zvucnike.
Na gornjem dzeku, crvenu i zutu zicu zajedno vezes na plus a crnu na masu. Plava i narandzasta ti ne trebaju, njih izoluj,da ne dodiruju nista. To je sva mudrost sto se tice napajanja samog plejera.
Na donjem dzeku su ti zice sa crnom linijom minusi za zvucnik a jednobojne plusevi. Sive i bele su prednji zvucnici a zelene i ljubicaste zadnji zvucnici.
To pod uslovom da je Euro/iso dzek pravilno povezan sa samim plejerom.
Sreca pa ti elektricar nije spojio plejer da radi samo kada je rucna povucena
Onako usput, mogao bi i kontakte mase za stop svetla da ocistis i presmirglas malo, jer ti ni stopovi ne sijaju onako kako bi mogli, garant.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
izvinite zbog manjak postova ali imam posla preko glave tako da mi je player najmanja briga sada...ali svraticu ja do elektricara i videcu sta je radio i kako,a sto se tice dzeka nije euro dzek nego neki beli koji je povezan sa zicama...javljam vam za 3-4 dana ako sve ide po planu..
ahah pa stvarnodjzecky ::Sreca pa ti elektricar nije spojio plejer da radi samo kada je rucna povucena
Sokol- OHV 663ccm 21ks
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu