Problem sa desnim vratima i unutrasnjim svetlom
+2
YUgisa
YugoKoral55
6 posters
Strana 1 od 1
Problem sa desnim vratima i unutrasnjim svetlom
Pozdrav svim forumasima,
Moj problem je sledeci: Kada otvorim desna vrata, ne pali mi se unutrasnje svetlo, dok kod levih vrata sve funkcionise normalno. Koliko sam video prekidac kod problematicnih vrata je u "jadnom" stanju (slika ispod).
Znaci tu je samo okvir prekidaca (koji je pritom zardjao), dok onog belog prekidaca uopste nema. Samo svetlo u nebu auta nisam otvarao, ali je velika verovatnoca da fali instalacija za desna vrata. Da napomenem auto je uzet polovan i u takvom je stanju dosao (u pitanju je Yugo Koral 55 '89. godiste - znaci stari tip). Kontam da cu morati da kupim nov prekidac i verovatno instalaciju za desna vrata. Treba mi vase strucno misljenje sta ciniti.
Hvala u napred,
Moj problem je sledeci: Kada otvorim desna vrata, ne pali mi se unutrasnje svetlo, dok kod levih vrata sve funkcionise normalno. Koliko sam video prekidac kod problematicnih vrata je u "jadnom" stanju (slika ispod).
Znaci tu je samo okvir prekidaca (koji je pritom zardjao), dok onog belog prekidaca uopste nema. Samo svetlo u nebu auta nisam otvarao, ali je velika verovatnoca da fali instalacija za desna vrata. Da napomenem auto je uzet polovan i u takvom je stanju dosao (u pitanju je Yugo Koral 55 '89. godiste - znaci stari tip). Kontam da cu morati da kupim nov prekidac i verovatno instalaciju za desna vrata. Treba mi vase strucno misljenje sta ciniti.
Hvala u napred,
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
Re: Problem sa desnim vratima i unutrasnjim svetlom
Izvrni taj saraf pa vidi da li ima jedna zica, masa se uzima sa karoserije preko tog sarafa i samo ide zica za plus, tako da ne mora da znaci da je nema, samo je polomljen verovatno prekidac...
Ok, pogledacu jos jednom sutra, ali mislim da sam gledao ranije i da nicega tu nije bilo. Sam prekidac je skorije ispao, ali i pre ispadanja svetlo nije radilo.
Mozda se otkacila zica pa visi tamo negde unutar karoserije...
Mozda, pogledacu sutra, pa javljam..Ako se otkacila, ja cu je prikaciti, ali sumnjam da bi tada opet radilo svetlo s obzirom da nema prekidaca. I sta cu za prekidac? Gde da nadjem novi i koliko on otprilike kosta?
zastavayugo1.1i- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 666
Godina : 39
Datum upisa : 31.10.2011
Vidim, srecom nije nesto skupo, ali je velika verovatnoca da ga nema, APSport nema vecinu delova za Zastavu. Provericu. A jel se uz prekidac dobija i instalacija?
Infernal- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 27
Godina : 29
Datum upisa : 03.05.2013
Ovo ti je unisteno
Ja sam moj prekidac skoro skidao jer od vode korodira, osmirglao malo i zatego i radi kao sat.
Uzmi lepo novi i resis problem
Ja sam moj prekidac skoro skidao jer od vode korodira, osmirglao malo i zatego i radi kao sat.
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Uspesno namesteno uprkos tome sto me je zezala buksna, a prekidac sam nasao na otpadu. Medjutim sad mi se cini da kad otvorim desna vrata (to su ta problematicna) da unutrasnje svetlo sija jace nego kad otvorim leva vrata.
Hvala na savetu teslaboj!teslaboj ::Ovo ti je unisteno
Verovatno je problem do mase na levom prekidacu...
Mh, a sta treba da uradim?YUgisa ::Verovatno je problem do mase na levom prekidacu...
Pre svega nemoj ici na quote kad odgovaras nego na postreply jer nema potrebe da citiras poruku iznad svoje a uzmi skini i levi prekidac, ocisti ga lepo, pogotovo taj deo gde je saraf posto preko njega sa karoserije uzima masu.
Mozes ubaciti i ove fensi diode da svetli belje
Sasho- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 36
Godina : 41
Datum upisa : 24.06.2012