Problem sa svetlom u kabini
+9
venoman
YUgisa
Miljan
teslaboj
castiel-87
Mitke
charjek
KoralaC
bukusa
13 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Problem sa svetlom u kabini
Imam ovaj problem, naime tako je bilo od kada sam kupio auto. Kad nije dat ni kontakt ni ništa, znači samo otvorim leva vrata i svetlo se ne pali automatski, a čim otvorim desna vrata svetlo u kabini se automatski aktivira. Meni se to nesviđa i želeo bih da se ne pali automatski, već samo kad ga ja uključim na prekidač. E sad treba mi vaša pomoć, kako i šta da izmenim kod instalacije?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Re: Problem sa svetlom u kabini
Verovatno je izgubilo masu na levom prekidacu vrata Inace samo iskljucis prekidace i nece se paliti kad otvoris vrata i palice se samo na prekidac...
Ali ne radi to tako. Znači leva vrata su mi ok. Hoću samo desna da osposobim da se pali samo na prekidač.
Pa leva vrata su izgubila kontakt tj masu na prekidacu i zato ne radi, kako se tebi svidja... Ali ona ne rade kako bi trebala Ti trebas isto samo da iskljucis prekidac sa desne strane... Mada nisam siguran sta ti to smeta...
Kao sto rece Yugisa,samo odvijes prekidace na vratima,izvuces maknes buksnu i izolujes,i onda ti se pali samo na prekidac.
Ja sam kod mene napravio jos jedan prekidac na instument-tabli,tako da palim oba svetla kad vozim,bez okretanja ka stubu,sto je vrlo korisno(a mozes da ostavis da se pali i kad otvoris vrata ili ne),vrlo prosto samo uzmes sa leve strane strane buksnu sa prekidaca,stavis na prekidac a drugi izvod na prekidacu spojis sa masom
Ja sam kod mene napravio jos jedan prekidac na instument-tabli,tako da palim oba svetla kad vozim,bez okretanja ka stubu,sto je vrlo korisno(a mozes da ostavis da se pali i kad otvoris vrata ili ne),vrlo prosto samo uzmes sa leve strane strane buksnu sa prekidaca,stavis na prekidac a drugi izvod na prekidacu spojis sa masom
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Meni ne radi ni jedno ni drugo tj leva i desna strana. . . Ne dolazi struja do sijalice. . .
KoralaC- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 68
Datum upisa : 02.02.2013
kod mene se pali na otvaranje vrata svetlo,a sledeci polozaj na prekidacu je da svetlo u kabini stalno sija.Vise polozaja nema sem sto mu ja nadjem medjupolozaj kad ne radi svetlo,kad su mi duze vrata otvorena pa da ne rade bezveze.
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Mozes i svetlo samo da skines i odkacis obe zice sto idu od prekidaca i onda ce da svetli samo kad ukljucis...
Poslušao sam čika YUgišu, i otkačio treću žicu koja ide od onog prekidača na vratima do prekidača za svetlo u kabini. I sad je po mom ukusu. Pokušao sam prvo da isključim samo na prekidaču vrata , ali je žica jako kratka tamo pa nisam mogao da je izoliram lepo i zato sam se odlučio da skinem žicu (buksnu) sa nožića na prekidaču svetla u kabini i baš mi je extra.
glupo je sto pitam, ali moram. Zbog cega ti smeta sto se sijalica pali kad otvoris vrata?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Zato što kad nešto radim oko automobila glupo mi da mi non stop svetli sijalica, a dan je napolju i bezveze mi je da mi troši akumulator, jer ja se ponekad zadržim i po 2-3 sata, jer sve volim da radim natenane, polako i da to ispadne kako treba, jeste da možda neće potrošiti akumulator ko zna koliko, ali zašto kad za tim nema potrebe, a mrzi me da uvek sklanjam kleme sa akumulatora da se ne bi palila sijalica. A sad pošto ima dosta sunca i vrućine, a ja volim sa mojom drugaricom da se lepo ispričam, doduše mi pričamo kako ja kažem samo nekoliko trenutaka, ali se to obično pretvori u 3-4 sata razgovora, jer kako kažem vreme uvek radi protiv nas. I onda odem lepo u auto i ispričam se, e sad pošto imam onu aluminijumsku zaštitu koju sam stavio sa unutrašnje strane blatobrana, sunce ne ide direktno u mene, ali ponekad ima suncevih zraka na sedištu vozača, e da me ne bi pržilo dok ja uživam u razgovoru sa drugaricom, ja pređem na mesto suvozača gde nema sunca, ali pošto je ionako toplo znatno je prijatnije da otvorim vrata, e kad otvorim vrata i vidim da se sijalica upalila popizdim. E zbog toga sam hteo ovako da povežem sijalicu, kad meni treba mogu da je uključim, a ovako mi smeta da mi se sama pali.
Ali kad radi sve kako treba, ti otvoris vrata upali se svetlo. Zatim prekidaca oba stavis u suprotni polozaj i sijalice se ugase, znaci otvorena vrata i ugasene sijalice
Mislim da ti je neko to vec pricao ali nisi razumeo
Mislim da ti je neko to vec pricao ali nisi razumeo
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Tacno tako, kad otvoris vrata, i kad se upali svetlo, jednostavno ga ugasis na prekidac, i vrata mogu da budu otvorena, a svetlo nece da radi.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Nisam mogao da ugasim svetlo na prekidač. Pokušao sam ja to zilion puta, ali nikako ga nisam mogao ugasiti, uvek je radilo svetlo konstantno kad su vrata bila otvorena.
Ne moze da se ugasi na prekidac, svetlo radi na dovod struje koji se postize pritiskom svetla ili na dva tastera kod vrata... Mada opterecenje na akumulator je zanemarljivo, meni je 15ak sati ostalo u gepeku da svetli slucajno i nista se nije desilo...
Sad ste me terali da izlazim da slikam
1. Otvorena vrata
Znaci vrata su otvorena leva/desna i pale se oba svetla
2. I dalje otvorena vrata - prekidac u kontra polozaju
Ukoliko je prekidac u "ukljuceno" polozaju, a prekidac na vratima ne radi, ili zice su oksidirale, svetlo se ne pali!
Ovde sam ugasio samo levu stranu, a desna i dalje radi jer nisam dirao prekidac a vrata su otvorena.
1. Otvorena vrata
Znaci vrata su otvorena leva/desna i pale se oba svetla
2. I dalje otvorena vrata - prekidac u kontra polozaju
Ukoliko je prekidac u "ukljuceno" polozaju, a prekidac na vratima ne radi, ili zice su oksidirale, svetlo se ne pali!
Ovde sam ugasio samo levu stranu, a desna i dalje radi jer nisam dirao prekidac a vrata su otvorena.
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Yugo nema takvo svetlo sem neki u gepeku
Znam da ima sa mekim, ali iskren da budem, da nisam video Yuga od Yugodriverovog caleta pre koju nedelju, ne bih mogao da se setim kad sam poslednji put video Yuga sa mekim krovom... Predpostavio sam da kao IN da u 99% slucajeva ima tvrdo...
In samo 2002 do kraja 2003 ima tvrdo, posle toga sve mekano.
88-91 imaju tvrdo, posle toga jako retko.
88-91 imaju tvrdo, posle toga jako retko.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Pa da, ja samo te najbolje serije vidjam
Kod mene ta svetla u kabini uopste ne rade a nema ni napona na kablovima, da li neko zna sta moze da bude problem i odakle da krenem
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
ako je kao na keca,gledaj dole kod osiguraca...
mozda je otkacena kabla kao kod mene
mozda je otkacena kabla kao kod mene
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Konektor za svetlo kabine kod 101/128 je u motornom prostoru, iza motora brisaca, odatle ulaze kablovi u A stub, a kod Yuga iza zadnjeg levog tapacira, ulaze kablovi u B stub.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
nasao sam konektor,e sad me zanima da li na njemu treba da bude napona i kad, a nasao sam i neke dve zice(crna i bela) sto izlaze iz kablova malo pre nego sto ulaze u levi tapacir i idu ispod sedista u desni tapacirung ali nisu nigde prikljuceni
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Problem sa stop svetlom
» Problem sa desnim vratima i unutrasnjim svetlom
» Problem sa STOP svetlom na vratima gepeka kod Koral In-a
» Problem sa desnim vratima i unutrasnjim svetlom
» Problem sa STOP svetlom na vratima gepeka kod Koral In-a
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma: