lupa u donjem delu motora
5 posters
Strana 1 od 1
lupa u donjem delu motora
to se desava samo kada je motor hladan, tj, sad na ovim minusima, i kada se bas zagreje....na oko 3000 obrtaja se cuje lupanje u predelu one remenice, koja je skroz dole ispod alternatora i pumpe za vodu....cuje se na leru, i u voznji kada se oduzima gas onako bas lagano(postignuta je zeljena brzina i nema potrebe za dodavanjem gasa)....sta to moze da bude?
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
Re: lupa u donjem delu motora
jos uvek niko?!
bane90- OHV 903ccm 45ks
Iskreno, mislim da ces dobiti tesko odgovor posto tamo meni iskreno ne pada na pamet sta bi moglo da lupa... Probaj malo oslusnuti, uzmi metalnu cevi i prisloni na razne delove motora a drugi kraj stavi na uvo pa oslusni, tako ces preciznije utvrditi gde lupa...
lupanje dolazi iz predela donje remenice, koja je na radilici, i pri dodavanju gasa klinasti kais se zatrese...jel tu ima neki lezaj, gde se kaci ta remenica, jer mi ona deluje kao da je kriva, trese se i ona i pocinje ceo motor da vibrira...a zvuk je kao kad prolupa bregasta, ali samo takav brrrrrrrr zvuk dopire odozdo....lezajevi na radilici su menjani pre 2k, i pumpa za ulje, sve premereno i nastelovano...to se culo i pre zamene...jedan majstor mi je rekao da kada je radjena generalna, (nekad)stavljene su nove karike u stari klip, i da je zazor na klipu veci od karike, i da zato lupa...ali kao nista ne smeta, mozes s njim na hawaje...
bane90- OHV 903ccm 45ks
Hmmm.. nesto tu ne valja ...jel ti navrtka remenice stegnuta? i da li je bacala i ranije, pre zamene lezajeva?
Koje lezajeve si stavio? Ko ti je vrsio merenje rukavca radilice?
Koje lezajeve si stavio? Ko ti je vrsio merenje rukavca radilice?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
mislim da je stegnuta, ne znam jel bacala ranije,ali se lupanje cuje vec godinu dana... mislio sam da ce se to zamenom lezaja srediti...merenje je vrsio majstor koji je menjao lezajeve, inace je mehanicar u mercedesovom servisu, ima nemacku licencu...merio je sigurno, jer sam trazio da mi kaze da li je sve stock, ili radjene specijale, jer je motor inace radjen pre nego sto je stigao kod mene...
bane90- OHV 903ccm 45ks
mislim da su lezajevi bili federal mogul...kao neki made in usa, a sad se razmisljam da li je mozda pumpa za vodu riknula, posto sam nju menjao prosle godine, a prethodna je toliko brundala kao da ce motor da mi izleti kroz haubu...
bane90- OHV 903ccm 45ks
Najverovatnije leteci lezajevi radilice su u pitanju, ako to brujanje dolazi iz donje dela radilice tj kod remenice :
dreka89- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 112
Godina : 35
Datum upisa : 16.11.2012
Pa valjda je menjao i letece lezajeve, kada je vec vadio radilicu iz motora?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
gledao sam i ja taj klip, dok sam trazio kako da vam opisem lupnjavu, ali nije bas tako....ako sutra bude bolje vreme i zagrejem auto, probacu da snimim zvuk, pa da okacim...
bane90- OHV 903ccm 45ks
dijagnoza je sledeca>manjak ulja u menjacu, i slomljeno peraje na korpi, pa se vibracije prenose preko poluosovine na drugu stranu motora....
bane90- OHV 903ccm 45ks
Pa ovako nesto mislim da bi tesko neko sa foruma zakljucio Nije "hucio" menjac od manjka ulja i pravio probleme pri menjanju brzina?
pa sve preko 3000 obrtaja je kao da imam vrsalicu u kabini...nije ni meni padalo na pamet, ali je majstor slusao motor nekom sondom koja se ukljucuje u slusalice, i skapirao je da sva buka dolazi iz menjaca...a sto se tice menjanja brzina, menjao sam sajlu skoro, pa sam morao da gazim kvacilo skroz do patosa i ni milimetar manje da bi presaltao, ali sam mislio da sam lose nastelovao sajlu, medjutim, sajla je dobro nastelovana...
bane90- OHV 903ccm 45ks
E pa to je dokaz da nesto ne valja sa kvacilom, zato sam i rekao da uzmes neku cevi i osluskujes jer se tako bolje centralizuje odakle potice zvuk
» lupanje i fijukanje na zadnjem delu...
» U delu menjaca nesto udara..
» Brujanje u prednjem delu skala 55
» Skidanje motora
» Doradjivanje 1.3 motora
» U delu menjaca nesto udara..
» Brujanje u prednjem delu skala 55
» Skidanje motora
» Doradjivanje 1.3 motora
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|