Neće da startuje.
+2
Zuty
Mitke
6 posters
Strana 1 od 1
Neće da startuje.
Radi se o zastavi 101 '87. godište koja je prešla 105.000 km.
Pre mesec dana je podešeno paljenje, sređena razvodna kapa, a letos zamenjena AC pumpa i odrađen servis karburatora.
U redovnim uslovima sve radi kako treba.
Iako stoji i po dve do tri nedelje na parkingu, a da je ne vozim, pali iz prve. Znači nema greške. Dignem sauh, nadrukam gas dva do tri puta i okrenem ključ i upalim.
Takođe, kada je lepo zagrejana tj. kada sam prešao bar 10ak kilometara u cugu ili vozio bar pola sata pali iz prve. Bez sauha, stisnem gas do kraja i okrenem ključ (jer tako piše u uputstvu) i upali bez problema. Znači sve po PS-u.
E, ali zato UVEK imam situaciju kada mi dođe da uzmem šibicu i kantu benzina i rešim i sebe i nju muka!!! Kao večeras.
Elem...
Uđem u auto, dignem sauh, nadrukam gas dva do tri puta i upali (iako je stajao na parkingu nedelju dana), pređem 4 kilometra do DISa i ta vožnja traje 5 minuta najviše. Auto se naravno ne zagreje dovoljno...
Obavim pazar u roku od 15 minuta i vratim se u auto.
Tek sada počinje muka.
-Auto se nije dovoljno zagrejao, ali se nije ni dovoljno ohladio... uđem u auto i stisnem gas do kraja i okrenem ključ. Verglam, verglam... ništa.
-Ok, aj da probam ponovo... Dignem sauh, nadrukam dva do tri puta, okrenem ključ i verglam. Ništa...
-Pokušavam naizmenično 5 do 10 minuta jedan i drugi metod i ništa. Čak pokušam i na pola sauha i ništa.
-Utom dolazi čovek u golfa dvojku pored mene i zamolim ga da gurnemo. Žena nema dozvolu, ali je (na njenu žalost) naučila da pali na gurku zbog godina praznih akumulatora.
-Guramo jednom - Ništa, Guramo još jednom - Ništa. Zahvalim mu se i on ode.
-S obzirom da je parking zatvorenog tipa ne mogu da ostanem unutra jer će da zatvore pa odlučim da izguram auto sa parkinga da mi ne ostane unutra pa ću pozvati drugara da me odšlepa kada izađem.
-Dok sam gurao presretne me taxista da mi pomogne (znam da naplaćuju uslugu kablova i svega pa mi nije baš bilo pravo, ali on insistira).
-Pokuša i on da mi pomogne da poguramo i ništa.
-E sad, dešavalo mi se da iako lepo vergla, jednostavno neće da sastavi jer mu fali još bukvalno malo snage (moram da menjam akumulator, znam).
-Ima on kablove (naravno) i rešimo da pokušamo.
-Povežemo sve lepo, on stisne gas na svom autu, ja sačekam malo da (kako on kaže) dopuni moj akumulator, probam sa sauhom, nadrukam gas dva do tri puta, okrenem ključ, verglam, NIŠTA!
-Hajde opet, ali ovaj put bez sauha... gas do kraja, okrenem ključ, verglam... NIŠTA JEBENO!
-I tako, pokušavamo par minuta, a njemu mušterija pozadi. :S Na kraju odustanem ja, ponudim mu 200 dinara za trud, on ispadne stvarno ok i odbije jer, kako kaže: "Dosta je tebi tvoje muke.", i u pravu je. Dođe mi da zaplačem, ali majke mi!
-Ode on, a ja sa ženom naguram auto na parking (malo je nizbrdo tj. uzbrdo kada ga guraš gore) i sednem u auto. Sada sam već ultra nervozan i ujedam, naravno popičim se sa ženom jer joj je bilo preče da kupi nešto drugo umesto da kupim akumulator.
-Onako u besu okrenem ključ dok je auto bio pod sauhom i on sastavi...
Naravno dok se sve ovo dešavalo on se lepo ohladio i sastavio kao da ništa nije ni bilo. Znači....
E sada ja lepo da vas pitam:
Šta mu je koji moj?!
Pre mesec dana je podešeno paljenje, sređena razvodna kapa, a letos zamenjena AC pumpa i odrađen servis karburatora.
U redovnim uslovima sve radi kako treba.
Iako stoji i po dve do tri nedelje na parkingu, a da je ne vozim, pali iz prve. Znači nema greške. Dignem sauh, nadrukam gas dva do tri puta i okrenem ključ i upalim.
Takođe, kada je lepo zagrejana tj. kada sam prešao bar 10ak kilometara u cugu ili vozio bar pola sata pali iz prve. Bez sauha, stisnem gas do kraja i okrenem ključ (jer tako piše u uputstvu) i upali bez problema. Znači sve po PS-u.
E, ali zato UVEK imam situaciju kada mi dođe da uzmem šibicu i kantu benzina i rešim i sebe i nju muka!!! Kao večeras.
Elem...
Uđem u auto, dignem sauh, nadrukam gas dva do tri puta i upali (iako je stajao na parkingu nedelju dana), pređem 4 kilometra do DISa i ta vožnja traje 5 minuta najviše. Auto se naravno ne zagreje dovoljno...
Obavim pazar u roku od 15 minuta i vratim se u auto.
Tek sada počinje muka.
-Auto se nije dovoljno zagrejao, ali se nije ni dovoljno ohladio... uđem u auto i stisnem gas do kraja i okrenem ključ. Verglam, verglam... ništa.
-Ok, aj da probam ponovo... Dignem sauh, nadrukam dva do tri puta, okrenem ključ i verglam. Ništa...
-Pokušavam naizmenično 5 do 10 minuta jedan i drugi metod i ništa. Čak pokušam i na pola sauha i ništa.
-Utom dolazi čovek u golfa dvojku pored mene i zamolim ga da gurnemo. Žena nema dozvolu, ali je (na njenu žalost) naučila da pali na gurku zbog godina praznih akumulatora.
-Guramo jednom - Ništa, Guramo još jednom - Ništa. Zahvalim mu se i on ode.
-S obzirom da je parking zatvorenog tipa ne mogu da ostanem unutra jer će da zatvore pa odlučim da izguram auto sa parkinga da mi ne ostane unutra pa ću pozvati drugara da me odšlepa kada izađem.
-Dok sam gurao presretne me taxista da mi pomogne (znam da naplaćuju uslugu kablova i svega pa mi nije baš bilo pravo, ali on insistira).
-Pokuša i on da mi pomogne da poguramo i ništa.
-E sad, dešavalo mi se da iako lepo vergla, jednostavno neće da sastavi jer mu fali još bukvalno malo snage (moram da menjam akumulator, znam).
-Ima on kablove (naravno) i rešimo da pokušamo.
-Povežemo sve lepo, on stisne gas na svom autu, ja sačekam malo da (kako on kaže) dopuni moj akumulator, probam sa sauhom, nadrukam gas dva do tri puta, okrenem ključ, verglam, NIŠTA!
-Hajde opet, ali ovaj put bez sauha... gas do kraja, okrenem ključ, verglam... NIŠTA JEBENO!
-I tako, pokušavamo par minuta, a njemu mušterija pozadi. :S Na kraju odustanem ja, ponudim mu 200 dinara za trud, on ispadne stvarno ok i odbije jer, kako kaže: "Dosta je tebi tvoje muke.", i u pravu je. Dođe mi da zaplačem, ali majke mi!
-Ode on, a ja sa ženom naguram auto na parking (malo je nizbrdo tj. uzbrdo kada ga guraš gore) i sednem u auto. Sada sam već ultra nervozan i ujedam, naravno popičim se sa ženom jer joj je bilo preče da kupi nešto drugo umesto da kupim akumulator.
-Onako u besu okrenem ključ dok je auto bio pod sauhom i on sastavi...
Naravno dok se sve ovo dešavalo on se lepo ohladio i sastavio kao da ništa nije ni bilo. Znači....
E sada ja lepo da vas pitam:
Šta mu je koji moj?!
Yoxa- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 38
Datum upisa : 09.01.2013
Re: Neće da startuje.
Komutator moze da bude.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
A ja mislim da moze biti i pumpa goriva, koja kad se zagreje malo nece da radi, nzm da li to moze ali komsija je tako imao problema, sledeci put, nesto malo goriva u flasici i ako nece, probaj da otvoris poklopac karburatora i sipnes koju kap benzina i gas malo i verglaj, ako upali na sekundu, onda je ovo o cemu je pricam, ako ne nzm sta vec drugi ce dodati.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Još jedna stvar...
Ovo mi pravi jako velike probleme kada idem da sipam gorivo. Posle sipanja goriva na pumpi ne mogu da upalim auto da krenem sa pumpe. :S
Ovo mi pravi jako velike probleme kada idem da sipam gorivo. Posle sipanja goriva na pumpi ne mogu da upalim auto da krenem sa pumpe. :S
Yoxa- OHV 663ccm 21ks
Da, da kao sto rece zuty, pumpa goriva je vrlo moguce da zeza, to su ti simptomi, nego meni nije odmah palo na pamet.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Ja bi pre rekao da ne valja plovak pa se prelije benzinom za to malo sto stoji..da je stavljen previse visoko..pumpa se lako proveri,skines povratno crevo i vidis dali gura gorivo
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Proveri kabal od komutatora do razvodnika ovde u konektoru kod razvodnika...Meni tako isto...onda kad sam pomerio razvodnik on je upalio mislio sam da je do razvodnika dok nisam video da je kabal malo otkinut...pa kad sam ga okrenuo dobio je spoj pa je dao varnicu....sad sam ih zalemio tako da ne moze da korozira...Trebao si proveriti svecice jel su bile masne od benzina kad nije hteo da upali da vidis dal ima bezina u cilindru....Meni kad nece da upali iz druge-trece odmah dizem haubu i proveravam od kablova do svecica pa do pumpe jer samo ga njakas i onda jos ti akumulator ode od verglanja i onda ostanes negde sred nedodjije...
Wlayo- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 49
Godina : 32
Datum upisa : 20.11.2013
Meni se tako desava na plinu ako malo predjem posle prvog paljenja ujutru, zato sto presisa. Posto imam rucni prekidac za plin-benzin, onda stavim na nulti polozaj, verglam 2-3 sekunde i onda sastavi, i u tom trenutku prebacim na plin i sve ok, a ako pokusam da upalim normalno nema teoretske sanse da sastavi, tako sam i par puta izverglao aku sve dok mi neko nije rekao za ovu foru. Od tada sam je bez greske upotrebio na desetine puta.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Na kraju sam našao problem. Razvodna kapa je bila skroz labava. Odrašeno je štelovanje paljenja i sve je ok sada. To je bio i uzročnik velike potrošnje goriva.
Doduše i dalje me zeza posle jedno 2 nedelje nepaljenja.
Jako dugo vergla, kao da uvlači gorivo u sistem. Ja verujem da mi je neko crevo naprslo i da nema više vakuuma.
Doduše i dalje me zeza posle jedno 2 nedelje nepaljenja.
Jako dugo vergla, kao da uvlači gorivo u sistem. Ja verujem da mi je neko crevo naprslo i da nema više vakuuma.
Yoxa- OHV 663ccm 21ks
Similar topics
» Pomoc,pomoc!! Motor nece da startuje.
» Problem sa funkcionisanjem motora, nece da startuje i radi "na 3 cilindra"
» Problem sa funkcionisanjem motora, nece da startuje i radi "na 3 cilindra"
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu