Potrošnja benzina
+9
YUgisa
VPetar
teslaboj
Miljan
Mitke
ZAC
ma4or4e
junior45
Yoxa
13 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Re: Potrošnja benzina
Samo da vam se javim da sam resio potrosnju goriva.
Posle stelovanja paljenja sada mi trosi 10 litara na 100 kilometara u kombinovanoj voznji. Otprilike 50% po gradu, 50% van grada, sto i nije toliko strasno ako se uzme u obzir da je hladnije.
Eto, ako neko bude imao slican problem da zna sta treba da radi. Znaci za 500 dinara sam resio muku.
Posle stelovanja paljenja sada mi trosi 10 litara na 100 kilometara u kombinovanoj voznji. Otprilike 50% po gradu, 50% van grada, sto i nije toliko strasno ako se uzme u obzir da je hladnije.
Eto, ako neko bude imao slican problem da zna sta treba da radi. Znaci za 500 dinara sam resio muku.
Yoxa- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 38
Datum upisa : 09.01.2013
Videh ovde pominjali ste crevo
Danas sam nesto vozao na benzin, i bezveze skroz otvorim haubu, osetim benzin, reko sta je sad. Zagledam malo bolje, i na izlazu od metalnog creva onog pa na dalje vidim vlazno, pogledam ono crevo se rascvetalo.
Sreca bez posledica, a za nauk proveravati sva creva lepo
Danas sam nesto vozao na benzin, i bezveze skroz otvorim haubu, osetim benzin, reko sta je sad. Zagledam malo bolje, i na izlazu od metalnog creva onog pa na dalje vidim vlazno, pogledam ono crevo se rascvetalo.
Sreca bez posledica, a za nauk proveravati sva creva lepo
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Evo da se ukljucim u temu, upravo izmerio potrosnju i iznosi 10l na 100km kako sam ga vozio ja sam zadovoljan a pri tom mi ne radi termostat pa verovatno komp sam malo pojaca potrosnju da bi zagrejao motor.. to je gradska voznja i to u BGu
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
samo sto kad auto dobija mnogo goriva onda se jos vise hladi manjak goriva greje motor,a verovatno je veca potrosnja zato sto ne moze da dostigne radnu temperaturu..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Jel to kao kad ima manje goriva, pa procentualno ima vise vazduha koji povisava temp ili nesto slicno?
hocu da kazem da kad zamenim termostat i kada bih lakse vozio, mogu da spustim potrosnju na bar 9l..a to je ja mislim super za mog jugica
hocu da kazem da kad zamenim termostat i kada bih lakse vozio, mogu da spustim potrosnju na bar 9l..a to je ja mislim super za mog jugica
Gorivo hladi klipove,maljak goriva je problem..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Velika potrošnja od 16 litara koju sam imao sam uspeo da rešim štelovanjem paljenja. Doduše to mi je smanjilo potrošnju na oko 12.5 litara benzina u gradu tako da i dalje nisam zadovoljan.
U međuvremenu sam se malo raspitivao i čitao i kupiću i ugraditi elektronsko paljenje s obzirom da imam platinsko. To bi trebalo još malo da poboljša stvari.
Veliko poboljšanje očekujem tek kada odradim polu-generalnu ili generalnu jer je baš počeo da duva na iber u zadnjih mesec dana. Takođe popije i litar ulja na oko 600-800 prešenih kilometara i kaže mi majstor da dok ne odradim generalku nema preciznog štelovanja smeše i potrošnja će mi biti povećana.
Koje su vaše prosečne potrošnje po gradu, na otvorenom i kombinovano?
Moja potrošnja je 12.5L/100Km po gradu, 9.5L/100Km kombinovano, a potrošnju na čisto otvorenom nisam uspeo da izmerim jer ne prelazim velike kilometraže van grada. Sve je relacija Novi Sad - Bačka Palanka ili Novi Sad - Vizić i tu uspevam da izmerim samo kombinovano.
I koji je vaš generalan komentar na sve gore napisano?
U međuvremenu sam se malo raspitivao i čitao i kupiću i ugraditi elektronsko paljenje s obzirom da imam platinsko. To bi trebalo još malo da poboljša stvari.
Veliko poboljšanje očekujem tek kada odradim polu-generalnu ili generalnu jer je baš počeo da duva na iber u zadnjih mesec dana. Takođe popije i litar ulja na oko 600-800 prešenih kilometara i kaže mi majstor da dok ne odradim generalku nema preciznog štelovanja smeše i potrošnja će mi biti povećana.
Koje su vaše prosečne potrošnje po gradu, na otvorenom i kombinovano?
Moja potrošnja je 12.5L/100Km po gradu, 9.5L/100Km kombinovano, a potrošnju na čisto otvorenom nisam uspeo da izmerim jer ne prelazim velike kilometraže van grada. Sve je relacija Novi Sad - Bačka Palanka ili Novi Sad - Vizić i tu uspevam da izmerim samo kombinovano.
I koji je vaš generalan komentar na sve gore napisano?
Yoxa- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 38
Datum upisa : 09.01.2013
Imas tu temu o potrosnji pa prelistaj
https://zafc.forumsr.com/t636-potrosnja-goriva-anketa-d
To je velika potrosnja ali prvo dovedi motor u ispravno stanje pa onda meri
https://zafc.forumsr.com/t636-potrosnja-goriva-anketa-d
To je velika potrosnja ali prvo dovedi motor u ispravno stanje pa onda meri
Yugi, meni se cini da si negde napisao da efi trosi oko 4l na otvorenom kad ides 70 valjda..jel mi se samo ucinilo?
Po fabrickim podacima trosi 5.2l pri 90km/h Ali tesko da ces bas to postici u svakodnevnom saobracaju
1.3?
Zato sto meni keva pominje neku cifru od 4.2 litre na putu do crne gore..meni to bas malo, pa mi cudno mada bio je nov tad
Zato sto meni keva pominje neku cifru od 4.2 litre na putu do crne gore..meni to bas malo, pa mi cudno mada bio je nov tad
Joj izvini, za 1.3 je 5.3l... Pa verovatno laze cajger, mozda i merac predjene kilometraze pa ste presli vecu kilometrazu od stvarne i imali manju prosecnu brzinu od realne pa je to dodatno oborilo potrosnju
Sumnjam, jer cale zna napamet kolika je kilometraza, a merio je na celom putu..a cudno mi jer ima i kanjon i bio natovaren uvek auto i sve to..
Petom 80 jel moze realno 5.5-6 da trosi?
Petom 80 jel moze realno 5.5-6 da trosi?
Naspram cega zna kilometrazu? Iskreno neverujem da moze ispod 6l da potrosi
Isao gomilu puta sa razlicitim kolima plus sam ja to potvrdio na gpsu..
E pih ja racunam negde 6.5, valjda ne trosi vise od toga da ga jeb*m
E pih ja racunam negde 6.5, valjda ne trosi vise od toga da ga jeb*m
Pa jbg, sad si me smorio a ja ne planiram da vozim brzo, cilj mi je sto manja potrosnja..naravno, da ne budem penzioner u saobracaju
Znam znam, citao sam 90-100 sa povremenim izletima do 150 e sad, nigde ne pise koliko je to povremeno
Nije to bas uvek, vozim ja cesto po propisima, 80 van grada i 50 u gradu Cesto je meni prosecna brzina kada putujem oko 60km/h
Salim se malo paa nadam se da ce meni biti manja potrosnja, sta drugo da kazem petoj najvise odgovara 80km/h sto se potrosnje tice?
E sad, moram da uporedim sa gpsom ili je to 80 na satu?
U principu na najmanje obrtaja a da se ne muci motor?
U principu na najmanje obrtaja a da se ne muci motor?
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu