glavni kocioni cilindar odzravanje
+7
lekac
YUgisa
miljanxXx
junior45
Crazy128
Petar
denis007
11 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
glavni kocioni cilindar odzravanje
pozdrav.da li je nekada potrebno odzracivati gl.kocioni cilindar?kako i kada se to radi?koji su pokazatelji prisustva vazduha u gl.kocionom cilindru?
Poslednji izmenio Petar dana Sub 07 Dec 2013, 09:14, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Naslov teme je izmenjen u skladu sa ciljem teme.)
denis007- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 80
Datum upisa : 19.11.2013
Re: glavni kocioni cilindar odzravanje
Obicno se ozraci ceo sistem, znaci na klestima odnosno nazad na cilindrima i tako se ujedno ozraci i glavni kocioni...
Kada smo moj kočioni sistem osvežavali novim uljem, otvoren je nalivni sud i otvarani su ventili na kočionim kleštima. U paketu sa tim se i cilindar izvazdušira i osveži.
pretpostavljam odvijaju se mali holenderi na cevima sto se prikljucuju na gl.cilindar?ima li potrebe da se to radi i da li je predvidjeno?
denis007- OHV 767ccm 30ks
Ne radi se posebno ozracivanje glavnog kocionog... Niti se praktikuje ozracivanje jer realno ako je sve ispravno ne bi smeo vazduh da udje i ako se kociona tecnost menja u propisanim intervalima, ne bi smeo vazduh da se pojavi. Tako da se ozracuje samo kad se menja kociona tecnost i onda se ozraci ceo sistem preko sisica za ozracivanje na klestima napred i cilindrima dobosa pozadi...
Kad ulje iz prozirne boje pocne da tamni, tad se menja. Zamena je relativno laka, otvoris posudu, zatim sve 4 sisice na cilindrima, nataknes im cevcice da staro ulje odvode u neku posudu. Iz boce spricem izvuces staro ulje, ali ostavis malo na dno, i dolijes joj ulje novo do vrha. Olabavis sisice i kako na njima staro ulje istice tako novo sipas u bocu, kad pocne cisto ulje da curi na njima stegnes ih i ujedno ti je sistem na prirodni pad 99% izluftiran, bez drukanja, i plus zamenio si ulje.
ajde ti nama objasni,kako ulje moze da pocrni kad ne cirkulise? moj cale to nije menjao nikad,znaci za 18 godina i nije pocrnelo..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Prosle godine na osmici sam menjao. Evo sad je vec mutno. A kako i zasto bem li ga.. Uskoro cu ga menjam.
Tebi su se verovatno razlozila guma u sistemu (creva i gumice) od kocione tecnosti pa se od tog zamutilo...
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Drugari imam ozbiljan problem,ne mogu da isteram vazduh iz kocnica,sve sam uradio kako treba i opet kocnica prvi put kad je zgazim u patosu,drugi put se malo podigne treci put je normalna,vazdug sam ispustao i prirodnim padom i drukanjem ali ne vredi ovaj problem me muci vec mesec dana,i ne znam sta vise da mu radim,glavni kocioni je zamenjen nova creva,gumice kandze ali ne vredi nikako ne mogu da vratim kocnicu kakve je bila pre zamene glavnog kocionog.
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 30
Datum upisa : 08.03.2013
Mozda je fals glavni kocioni...
Kako ja to sad da utrvridim?
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 30
Datum upisa : 08.03.2013
Jel ima jak pritisak kad neko nadruka a ti odvrnse sisicu za odzracivanje na zadnjem ciindru ili samo curka pomalo kociona tecnost???Proveri da li polugica koja izlazi iz serva dovoljno sabija klipove u glavnom kocinom???
kostavr- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 127
Godina : 40
Datum upisa : 31.03.2013
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 634
Godina : 37
Datum upisa : 28.02.2013
Ta guma postoji samo kad se montira kocioni bez serva (Yugo 45 i stari Kecevi), kad ide na servo, ne treba.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ok, hvala. Bolje pitati nego zeznuti.
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Zamenio danas glavni kocioni, creva od posude,ulje, i ofarbao servo. Uzeo sam prevelike selnice za creva, al vidim da i vezica radi posao, nista nije curelo i bez nje. Sisice na prednjim tockovima su imale gumicu, i bez problema su se odvrtale, ali zadnje bez gume, katastrofa, stavim kljuc 8, okrenem i dobijem krug. Tako da je ispustano ulje na gumenom kocionom crevu.
Sto se tice kocenja, koci super, i sto mi je najcudnije nisam uspeo da zablokiram tocak da prokliza kao sto je to radio pre. Staro ulje naravno skoro crno, u posudi je jos lepo izgledalo naspram onog u cevima.
Sto se tice kocenja, koci super, i sto mi je najcudnije nisam uspeo da zablokiram tocak da prokliza kao sto je to radio pre. Staro ulje naravno skoro crno, u posudi je jos lepo izgledalo naspram onog u cevima.
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Ta silikonska creva mi nisu pouzdana nikako u motornom prostoru
Sto? Ona stara se stvrdla, rekao sam za sta mi treba, i to mi je covek dao , zajedno sa uljem. Vidim da su ovi plasticni pipci na kocionom cilindru uradjeni od dosta tanje plastike(prozirni) , od onih na fabrickom.
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Jel ovo resosled i dobar smer ubacivanja opruga i klipova, sestric mi oborio sa stola a ja nisam zapamtio kako sam ih vadio,i jel treba nesto podmazati kad se vracaju ili ne?
Imam jednu gumicu viska u kompletu sa reparaciju, deluje kao ova sto ide prva do serva samo je dosta uza od nje. Koliko vidim ukupno ide 4 gumice
Imam jednu gumicu viska u kompletu sa reparaciju, deluje kao ova sto ide prva do serva samo je dosta uza od nje. Koliko vidim ukupno ide 4 gumice
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
ja imam samo ovu sliku u komp,davno sam ga rasturao,nmg da se setim kako bese ide...
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
fox_87 ::Sto? Ona stara se stvrdla, rekao sam za sta mi treba, i to mi je covek dao , zajedno sa uljem. Vidim da su ovi plasticni pipci na kocionom cilindru uradjeni od dosta tanje plastike(prozirni) , od onih na fabrickom.
Zato sto jako omeksaju na temperaturi i moze svasta da se desi..mozda ga i kociono ulje jede
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Glavni kocioni cilindar
» Glavni kocioni
» Veci glavni kocioni
» Ne radi cilindar na ler gasu
» Korektor kocenja (peti kocioni cilindar)
» Glavni kocioni
» Veci glavni kocioni
» Ne radi cilindar na ler gasu
» Korektor kocenja (peti kocioni cilindar)
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu