Yugo 55 ne pali
+5
junior45
YugoM55
ZAC
mmarkoo
charjek
9 posters
Strana 1 od 1
Yugo 55 ne pali
Pozdrav, imam problem sa Yugom. Znaci prije 2 dana yugo je upalio na zub bez problema, a jucer kada sam ga pokusao upalit nece, samo vergla i to je to.
Akumulator je zamjenjen jer prijasnji je bio mrtav. tako da neznam stvarno sta bi bilo s njim. ako mi moze netko pomoc
Hvala!
Akumulator je zamjenjen jer prijasnji je bio mrtav. tako da neznam stvarno sta bi bilo s njim. ako mi moze netko pomoc
Hvala!
HCYK- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 14
Datum upisa : 29.09.2012
Re: Yugo 55 ne pali
daj nam jos informacija,jel palis na benzin ili gas
jel pre normalno vozen ili je stajao duze vreme...
jel pre normalno vozen ili je stajao duze vreme...
Poslednji izmenio charjek dana Ned 22 Sep 2013, 16:18, izmenjeno ukupno 1 puta
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
kreni redom, prvo pogledaj da li ima benzina, otvori poklopac filtera rukom daj gas I gledaj da li sprica gorivo, zatim neka neko vergla a ti skini kabli sa svecice priblizi onaj deo koji se nabacuje na svecicu blizu svecice na nekih 1cm I vidi da li baca varnicu, onda proveri zazor I stanje platina I stanje svecica
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 111
Datum upisa : 10.12.2012
Ako ti je auto stajao 2. godine i nisi palio, i sad jos ako nisi nasuo svez benzin, nije ni cudo sto nece da upali....proveri pumpu goriva, da li se membrana stvrdla od stajanja i sipaj svez benzin.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
ZAC, mislim da je covek napisao 2 dana, a ne 2 godine
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Ufff...pardon, pogresno sam procitao... sorry...
Pokusaj ono sto je @mmarkoo predlozio.
Pokusaj ono sto je @mmarkoo predlozio.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Skini crijevo benzina s karburatora i stavi taj skinuti kraj u kakvu bocu pa zaverglaj koju sekundu...ako ti iti malo napuni bocu benzinom pumpa radi, ako ništa u boci ne bude nešto s pumpom ne valja...membrana ili što već.
Nađi nekoga da ti vergla dok ti glavni kabel koji sa bobine ide na razvodnik testiraš pražnjenjem na masu...ako nema iskre nešto ti s paljenjem ne valja...
Ako baca gorivo i ima iskre pogledaj svjećice u kakvom su stanju i vidi da li ti baca gorivo u karburator...već ti je netko napisao kako.
Nađi nekoga da ti vergla dok ti glavni kabel koji sa bobine ide na razvodnik testiraš pražnjenjem na masu...ako nema iskre nešto ti s paljenjem ne valja...
Ako baca gorivo i ima iskre pogledaj svjećice u kakvom su stanju i vidi da li ti baca gorivo u karburator...već ti je netko napisao kako.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
hvala puno, jos jedna stvar. yugo nije paljen od sedmog mjeseca i prvi put je upaljen prije 3 dana eto malo detaljnije pa ako mozete suziti rijesenja za to. al ostale savjete cu isprobat
HCYK- OHV 663ccm 21ks
ako imas neke filtere za gorivo,zameni ih..mozda su se napunili
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ne znam kako vergla, dali vergla mrtvo kao da nema goriva uopste ili daje neki znak kao da oce da upali. Opisi malo. A u svakom slucaju mozes da uradis sledece:
1. Pogledaj da nije presisao, skini svecice ocisti ih i izverglaj ga malo dok su skinute. Ako jeste znaci da ti karb preleva. Otvori ga i podesi nivo plovka. Ujedno mozes da ga ocistis od prljavstinu.
2. Proveri struju, ne znam kakvo je paljenje kod tebe (elektronsko ili platinsko) ako je platinsko ocisti platine i proveri ugao paljenja. Kapu i kablove obavezno.
EDIT: Ako palis na plin, pogledaj da ti nije spalo crevo od vakuma. Ono se kaci na usisnu granu.
1. Pogledaj da nije presisao, skini svecice ocisti ih i izverglaj ga malo dok su skinute. Ako jeste znaci da ti karb preleva. Otvori ga i podesi nivo plovka. Ujedno mozes da ga ocistis od prljavstinu.
2. Proveri struju, ne znam kakvo je paljenje kod tebe (elektronsko ili platinsko) ako je platinsko ocisti platine i proveri ugao paljenja. Kapu i kablove obavezno.
EDIT: Ako palis na plin, pogledaj da ti nije spalo crevo od vakuma. Ono se kaci na usisnu granu.
Ljudi, ne baca gorivo znaci to je ustanovljeno, jer kad se stavi benz u karburator sve normalno. Da li je to pumpa goriva ? sve cijevi sam ispuhao sa kompresorom ali i dalje ne baca benz
HCYK- OHV 663ccm 21ks
Pumpa otisla.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Moguce i da nije pumpa, nego samo ona iglica kako se vec zove na pumpi, skini pumpu i izvadi onu iglicu metalnu sto je kao ekser i vidi sa one strane motora nije li se izela, kupi prvo iglicu pa pa probaj ako ne onda je pumpa definitivno
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Similar topics
» Yugo ne pali
» Yugo 55 vergla al' ne pali
» Yugo teze pali
» Yugo 55 nece da pali
» Pali pa se ugasi
» Yugo 55 vergla al' ne pali
» Yugo teze pali