pumpa goriva
+12
Mitke
sasacv68
Miljan
YugoM55
Crazy128
pedesetpetica
junior45
Nikola NS
ZAC
miljanxXx
Zuty
dejanrakocevic
16 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: pumpa goriva
Remontujem polovnu pumpu goriva, jer mi ova na autu ocigledno ne drzi benzin...
Telo pumpe koju remontujem je Teleoptikovo, ide nova membrana i semering, nalezuce povrsine poravnate...ventili drze, provereno.
E sad mesto gde naleze potisna poluga je malo pohabano - za cca 0.95 od zdravog dela.
Da li ce ta pohabanost smetati ? ili je ukalkulisati prema meri - koliko strci potisna poluga, pa staviti manje dihtunge na izolator... sta predlazete ?
Ili da jednostavno zamenim samo membranu i gornji deo pumpe, ukoliko odgovara, donjem delu postojece pumpe ?
(doduse pitanje je kakvo je stanje tog dela i na pumpi na autu, ali generalno, nisam imao nekih problema u voznji, osim sa paljenjem, ako ne palim svakodnevno)
Telo pumpe koju remontujem je Teleoptikovo, ide nova membrana i semering, nalezuce povrsine poravnate...ventili drze, provereno.
E sad mesto gde naleze potisna poluga je malo pohabano - za cca 0.95 od zdravog dela.
Da li ce ta pohabanost smetati ? ili je ukalkulisati prema meri - koliko strci potisna poluga, pa staviti manje dihtunge na izolator... sta predlazete ?
Ili da jednostavno zamenim samo membranu i gornji deo pumpe, ukoliko odgovara, donjem delu postojece pumpe ?
(doduse pitanje je kakvo je stanje tog dela i na pumpi na autu, ali generalno, nisam imao nekih problema u voznji, osim sa paljenjem, ako ne palim svakodnevno)
sasacv68- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 123
Godina : 56
Datum upisa : 06.12.2013
Nije opasno, tako je i meni pohaban taj deo ali mu nista ne fali, kad su membrane dobre pumpa gura ko luda.
...to da ventil drzi provereno, sam konstatovao, duvanjem u potisni vod (naravno sa suprotne strane), ali...sasacv68 ::Remontujem polovnu pumpu goriva, jer mi ova na autu ocigledno ne drzi benzin...
kako mi djavo nije dao mira, nakon montaze sam dodao i nov providan filter, izmedju pumpe i karburatora - racunajuci da ako taj ventil drzi, filter naravno mora biti uvek pun goriva, pa i kad odstoji, recimo preko noci.
Jutros, pre nego da upalim auto, rekoh da proverim stanje, kad ono filter potpuno prazan!
S moje tacke gledista, je jasno da ˝pumpa ne drzi gorivo˝, tako da sam porucio novu.
Cini mi se da ipak nije pouzdan nacin da se duvanjem moze sa sigurnoscu utvrditi da pumpa ne pusta! To sam posle potvrdio i na pumpi, odnosno gornjem delu, koji sam demontirao, koji takodje, duvanjem nisam primetio da pusta, ali ulivanjem benzina u potisni vod, je vec nakon nakon par sekundi ovlazilo na potisnom ventilu.
Da iskoristim priliku i da pitam, ova mera 15-15.5mm, na potisnoj sipki - gde se tacno meri ?, tj u kom delu sipke, gore, dole ili na sredini - obzirom da je fiber pod uglom, pa je i ta mera razlicita, zavisno od toga gde se meri.
Ajd sad...ugradio potpuno novu Teleoptikovu pumpu, izverglam i napunim filter - kad sutradan providan filter iznad pumpe ponovo skoro prazan (stoji malo zakosen).
Dal je moguce da i treca pumpa ne drzi benziin ?
Dal nije muka da mozda upada trunje iz rezervoara izmedju ciceva u pumpi, pa pumpa ne drzi benzin ?
Ima li smetnje, u tom slucaju, radi zastite pumpe, dodati jos jedan dodatni filter - pre pumpe goriva, i/ili nepovratni ventil - koji se ugradjuje u dizele (? sme li se takav ventil uopste ugraditi za benzin), koji bi zadrzavao povrat benzina?
Dal je moguce da i treca pumpa ne drzi benziin ?
Dal nije muka da mozda upada trunje iz rezervoara izmedju ciceva u pumpi, pa pumpa ne drzi benzin ?
Ima li smetnje, u tom slucaju, radi zastite pumpe, dodati jos jedan dodatni filter - pre pumpe goriva, i/ili nepovratni ventil - koji se ugradjuje u dizele (? sme li se takav ventil uopste ugraditi za benzin), koji bi zadrzavao povrat benzina?
Poslednji izmenio sasacv68 dana Sre 18 Dec 2013, 11:05, izmenjeno ukupno 1 puta
Da tebi nije negde cev ili crevo koje vodi od cevi prema pumpi zapuseno?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Ova mera 15-15.5mm, na potisnoj sipki - gde se tacno meri ?, tj u kom delu sipke, gore, dole ili na sredini - obzirom da je fiber pod uglom, pa je i ta mera razlicita, zavisno od toga gde se meri.
Takodje, da li mala bregasta uvek ostane u tom polozaju, kad je breg za pokretanje sipke pumpe u donjem (minimalnom) polozaju, ili je potrebno okretati, zupcasti i dovesti malu bregastu u polozaj potreban za stelovanje potisne sipke ? odnosno u kom polozaju male bregaste (ili bregaste) se podesava kontrolise ova mera gore ?
Takodje, da li mala bregasta uvek ostane u tom polozaju, kad je breg za pokretanje sipke pumpe u donjem (minimalnom) polozaju, ili je potrebno okretati, zupcasti i dovesti malu bregastu u polozaj potreban za stelovanje potisne sipke ? odnosno u kom polozaju male bregaste (ili bregaste) se podesava kontrolise ova mera gore ?
ja postavim sipku da bude u najnizom polozaju i onda preko dihtunga podesim pumpu da tek dodiruje sipku..onda gura goriva 100% nikad nisam merio posto je sve van fabrickih mera
253000km je upitanju..
253000km je upitanju..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Za ˝sipku u najnizem polozaju˝ - gledas neki reper ? koji i u kom polozaju treba da bude ?
...ili odokativnom metodom, kad je sipka ˝najvise uvucena˝
u oba slucaja se mora izvrteti zupcasti da se dovede u pravi - najnizi polozaj - ili gresim ?
...ili odokativnom metodom, kad je sipka ˝najvise uvucena˝
u oba slucaja se mora izvrteti zupcasti da se dovede u pravi - najnizi polozaj - ili gresim ?
odokativna metoda,okreces ili malu bregastu ako nije uzubljen ili radilicu
Ljudi jedno pitanje ako moze koliko je goriva potrebno u rezervoaru da ima da bih upalio auto?? PRe neki dan mi ostalo pod nagibom od da kazem mozda 15 20 stepeni auto, koliko sam nacuo crevo u rezervoaru je na sredini, imao je oko 2 litra nije hteo da upali, kupio 4 litra upalio bez problema, a cujem da drugi voze i na litar bez problema, pa mi malo nelogicno inace ovo mi je prvi auto..
jugi- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 94
Datum upisa : 06.12.2014
Meni nije hteo da upali pod nagibom, a imao je i vise od 2l..spustio sam ga sa trotoara, upalio i vozio bez problema... ali svakako izbegavaj da imas toliko malo goriva, nije dobro zbog pumpe..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7303
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
A koji je minimum koji bi trebao da imam??
jugi- OHV 767ccm 30ks
Ispod 10l realno ne bi trebalo voziti... Pogotovo ne EFI posto mu je pumpa potopljena u rezervoaru radi hladjenja u benzinu...
Ja sam skidao pumpu nije u rezervoaru nego je pored motora tacnije iznad cartera ili filtera za ulje kako ko zove, napred pored desnog tocka da tako objasnim...
jugi- OHV 767ccm 30ks
Tvoj je karburatorski, EFI tj sa ubrizgavanjem ima u rezervoaru.
A sta li sam ja onda skidao???? Ajd danas da slikam i pumpu a i jos nesto sto me zanima pa cu postaviti slike preko dodaj.rs..
jugi- OHV 767ccm 30ks
- ovo je moja pumpa koju sam skidao.... Inace nemam pojma kako da spojim poruku od jutros sa ovom, izvinjavam se svima..
jugi- OHV 767ccm 30ks
Pitanje-kupio sam rucnu pumpicu za gorivo koja radi kao nepovratni ventil.lici kao pumpica na meracima za krvni pritisak.dobra stvar ali gde je bolje to montirati ispred ili iza pumpe?
seljak- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 50
Godina : 50
Datum upisa : 23.08.2014
Montiraj ispred pumpe
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2