Problem sa prednjim kocnicama
+4
YUgisa
junior45
Miljan
lacupi
8 posters
Strana 1 od 1
Problem sa prednjim kocnicama
Imam problem sa prednjim kocnicama slomljene si dizne za ozraku kocnica i ne mogu da ih izluftiram...da li je jos neko imao taj problem i kako ga je resio.Pozz
lacupi- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 5
Datum upisa : 25.04.2013
Re: Problem sa prednjim kocnicama
Luftiraj na crevu.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
A meni su rekli da ne moze bas dobro da se izluftiraju na crevu.
lacupi- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 5
Datum upisa : 25.04.2013
mozes menjati celjusti,ili probaj da nekako namestis navoj za drugi sraf
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ja sam uspeo da izbusim i iscistim navoj na mojim klestima za zadnje diskove i stavio sam druge oduske sa starih cilindara za dobos Ali za to moraju da se skinu
Moze na crevu bez problema, milion puta sam tako radio.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Da ne otvaram novu temu,danas mi se desilo da kocnica nece da vraca,vraca ali sporije(to mi se desilo pri spustanju sa neke planine oko 15km nizbrdice).Sumljam da blokiraju kocnice,posto slabo vuce po subjektivnom osecaju,da li su creva uzrok blokiranja ili nesto drugo moze da pravi problem,glavni kocioni sam skoro zamenio
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
dal si menjao skoro ulje u kocnicama? mogu biti i creva,ali kod mene se najcesce desavalo da pukne praskara pa da zablokira cilindar..probaj guraj ga malo napred nazad,mozda i ne blokira
Nisam skroz samo sam zamenio u boci kad sam menjo g.kocini.A sta je "praskara" ?junior45 ::dal si menjao skoro ulje u kocnicama? mogu biti i creva,ali kod mene se najcesce desavalo da pukne praskara pa da zablokira cilindar..probaj guraj ga malo napred nazad,mozda i ne blokira
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Čedin naziv za gumicu koja štiti kočni cilindar od prodora prašine
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
bukusa ::Da ne otvaram novu temu,danas mi se desilo da kocnica nece da vraca,vraca ali sporije(to mi se desilo pri spustanju sa neke planine oko 15km nizbrdice).Sumljam da blokiraju kocnice,posto slabo vuce po subjektivnom osecaju,da li su creva uzrok blokiranja ili nesto drugo moze da pravi problem,glavni kocioni sam skoro zamenio
Prikane, ako si u kontinuitetu kocio 15 km. zapalio si gumece na kocionim cilindrima, pa sada glave!
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
a da nije nesto oko serva? da je otisla ona opruga unutra ili tako nesto..
ZAC pa zar ti mislis da sam ja budala,pa gde da kocim stalno 15 km da zapalim kocnice
Nego to mi se tad desilo otprilike na 2-3 km pocetka nizbrdice,osetio sam da sporije vraca pedalu,pa sam se trudio minimalno da kocim.
Nisam primetio da mi fali ulja iz posude
Ne znam,moze biti da je i do serva ali tesko
Nego to mi se tad desilo otprilike na 2-3 km pocetka nizbrdice,osetio sam da sporije vraca pedalu,pa sam se trudio minimalno da kocim.
Nisam primetio da mi fali ulja iz posude
Ne znam,moze biti da je i do serva ali tesko
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Pa sta znam, tako si napis`o.
Kao sto rece Junior, a moguce je da je zveknula i povratna opruga u glavnom kocionom cilindru.
Kao sto rece Junior, a moguce je da je zveknula i povratna opruga u glavnom kocionom cilindru.
Pa kad pre skoro sam menjo glavni kocioni,nisam preso ni 500 km uzo sam Zastavin orginal Ja ipak mislim da je do creva jer su sigurno dotrajala.
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Moze biti...dzepovi u crevima..... ali i na Zastavin cilindar treba sumnjati, sobzirom da se u mnogim stvarima original nasao kao los deo.... eto meni one manzetne na poluosovinama i kvacilo....tako da ne otpisuj kao problem i taj cilindar.
Od kada su u Zastavine cilindre počeli da ugrađuju Sigurnost gumice ne valjaju dve pare.
Za početak podmaži osovinu komande radne (nožne) kočnice. Meni se zbog toga zaglavljivala.
Za početak podmaži osovinu komande radne (nožne) kočnice. Meni se zbog toga zaglavljivala.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Jel moze nekako ta osovina da se zameni,jer mi se desava da opet nece da vrati,jel ima neka plasticna caura koja je pohaba? Sa cim si ti podmazivo?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Podigni prednje tockove i proveri da li koci kada zavrtis, da li samo jedan ili oba.
1.Ako glavi osovina kod same papucice tj.iznad nje, onda bi trebalo da mozes rukom da je vratis-povuces prema gore. Posle zavrti pa proveri, ima li promena.
2.Ako i dalje koci, odvrni (dva srafa) glavni kocioni sa serva, i malo povuci prema napred, da servo ne stiska osovinu gl.kocionog.Posto sumnjas i na servo. Cevi bi trebale da dopuste da toliko oprezno povuces. Sa tako odvojenim cilindrom od serva opet zavrti tockove i proveri.
3.Ako i dalje koci, onda ti ne gine skidanje celjusti i zamena gumica ili klipova, u zavisnosti sta je problem.
Bilo bi dobro da nisam u pravu, ali ja bas tipujem na ovo trece, najteze. Propale gumice ili oksidirao klip u samoj celjusti.
1.Ako glavi osovina kod same papucice tj.iznad nje, onda bi trebalo da mozes rukom da je vratis-povuces prema gore. Posle zavrti pa proveri, ima li promena.
2.Ako i dalje koci, odvrni (dva srafa) glavni kocioni sa serva, i malo povuci prema napred, da servo ne stiska osovinu gl.kocionog.Posto sumnjas i na servo. Cevi bi trebale da dopuste da toliko oprezno povuces. Sa tako odvojenim cilindrom od serva opet zavrti tockove i proveri.
3.Ako i dalje koci, onda ti ne gine skidanje celjusti i zamena gumica ili klipova, u zavisnosti sta je problem.
Bilo bi dobro da nisam u pravu, ali ja bas tipujem na ovo trece, najteze. Propale gumice ili oksidirao klip u samoj celjusti.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Ona ne zaglavljuje skroz,nego se sporije vraca pri vrhu
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Ako se skroz vrati, samo sporije, znaci ne mozes vise da je povuces gore, onda nije problem u toj osovini papucice.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Ustanovio sam da je problem sto ribaju prednji cilindri.Kako se mogu ocistiti,i sa kojim sredstvima? I jeli precnik cilindara 48mm?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Cilindri ako ribaju to je znak da je sistem pun vode i da je krenulo korodiranje cilindara. Cilindri se mogu razraditi uzastopnim pumpanjem cilindra i vracanjem u pocetni polozaj...sa dva pajsera ili dva veca srafcigera. Uz pumpanje treba skinuti zastitne gume (prasinarke) i prskati sa sprejom za kocnice ili odvijacem koji je bez ulja...nikako prskati sa sprejom koji sadrzi ulje...na primer WD40 i slicni..
Sama razrada cilindara je nedovolja ako se ne zameni celokupna kociona tecnost. Ako se to ne uradi, vrlo brzo ce doci do ponovnog zaribavanja cilindra, zato sto uzrok nije otklonjen...a uzrok je voda u sistemu.
Ako pitate otkud voda??? Kociona tecnost je higroskopna, uvlaci -privlaci vodu. Zato se kociona tecnost mora menjati svake trece godine, a najkasnije posle 5 godina.
Sama razrada cilindara je nedovolja ako se ne zameni celokupna kociona tecnost. Ako se to ne uradi, vrlo brzo ce doci do ponovnog zaribavanja cilindra, zato sto uzrok nije otklonjen...a uzrok je voda u sistemu.
Ako pitate otkud voda??? Kociona tecnost je higroskopna, uvlaci -privlaci vodu. Zato se kociona tecnost mora menjati svake trece godine, a najkasnije posle 5 godina.
Pa ja sam je menjo celokupnu tecnos kad sam menjo glavni kocioni,celu tecnost pre 4 meseca.Ja sam mislio da skroz rastavim cilindre i nekom krpom obrisem.Moze i prasina da bude uzrok zaglavnjivanja?
Znam da je kociona tecnost hidroskopna
Znam da je kociona tecnost hidroskopna
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
moze da bude prasina uzrok ako one gumice nisu valjale
Similar topics