Ulubljena zadnja vrata
+3
Miljan
Predrag B.
YUgisa
7 posters
Strana 1 od 1
Ulubljena zadnja vrata
Imam ulubljenje lima na zadnjim vratima Skala 55. Farba nije pukla i ravna je površina, pa me zanima mogu li sam sa unutrašnje strane taj lim vratiti a da ne pukne farba. Ili da se obratim limaru za intervenciju? Ako je neko imao slično iskustvo, može li savet ili predlog !
pilip- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 65
Godina : 53
Datum upisa : 01.03.2012
Re: Ulubljena zadnja vrata
Pa u inostranstvu ima vakumska tehnika kojom to vracaju ali da li kod nas to ima, nemam pojma, nisam nikad cuo U svakom slucaju, preporucujem ti to da ako planiras sam nekako izbiti napolje, da radis u sred leta kad zapekne sunce i ugreje lim i farbu, smanjice sanse za pucanje farbe
Hvala za savet yugiša, sačekaću da ugreje pa pokušati u sopstvenoj režiji ...
pilip- OHV 767ccm 30ks
Sve zavisi koliko je udubljenje .Ako mozes stavi sliku
srki79- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 87
Godina : 45
Datum upisa : 26.02.2013
Gumenim cekicem mozes to uraditi.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Lim se lepše ispravlja ako se zagreje industrijskim fenom, ali pazi da ne izgoriš boju
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Miljane, da li sa spoljne strane treba nekim ravnim predmetom pritisnuti, pa gumenim čekićem polako udarati?
pilip- OHV 767ccm 30ks
Jeste da pitaš Miljana, ali nije loše da ti još neko odgovori
Svakako da moraš da držiš "kontru" sa spolne strane, po mogućstvu još jednim gumenim čekićem ili fino obrađenom daskom. Treba lagano da udaraš iznutra po obodu ulubljenog dela.
Samo polako i biće sve ok
Svakako da moraš da držiš "kontru" sa spolne strane, po mogućstvu još jednim gumenim čekićem ili fino obrađenom daskom. Treba lagano da udaraš iznutra po obodu ulubljenog dela.
Samo polako i biće sve ok
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Hvala Predraže na konkretnom odgovoru , sačekaću da još malo otopli, što reče yugiša zbog farbe !
pilip- OHV 767ccm 30ks
Pogledaj ovo https://www.youtube.com/watch?v=sdcPaN659uopilip ::Imam ulubljenje lima na zadnjim vratima Skala 55. Farba nije pukla i ravna je površina, pa me zanima mogu li sam sa unutrašnje strane taj lim vratiti a da ne pukne farba. Ili da se obratim limaru za intervenciju? Ako je neko imao slično iskustvo, može li savet ili predlog !
A ako to ne pomogne,onda pogledaj ovo
https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=QCxUdUQ23p0&feature=endscreen
hcore1- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 151
Godina : 36
Datum upisa : 07.02.2013
Samo se nadam da ti ovako ne menjas sajtne pravi majstori ne seku pred krilo ,nego novu podbacuju pod njega , pa se onda sve lepo punktuje i bude kao fabricki a i nema truljenja posle godinu dana
srki79- OHV 767ccm 30ks
Slikaj najbolje kako izgleda to pa cemo ti reci, ali ako je tako kao sto kazes, to se ispravlja gumenim cekicem lagano.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
slikaj da vidimo ako je oko sredine ulubljeno skini tapacirung i otvori vrata nek ti ih neko drzi sa spoljne strrane a ti sedi na zadnju klupu i nogom vrati,nema bolje metode
zastava 128- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 561
Godina : 32
Datum upisa : 04.12.2012
Uspeo sam juče polako rukom da vratim lim napolje, a da farba ne pukne!
Posle sam lagano gumenim čekićem prko ravne drvene podloge i kontre izravnao spoljni deo. Tako da sam zadovoljan kako je ispalo, naravno malo se vidi kada se zagleda!
Koristim ovu priliku da se zahvalim svim članovima koji su mi pomogli svojim iskustvima i predlozima da rešim ovu situaciju !
Posle sam lagano gumenim čekićem prko ravne drvene podloge i kontre izravnao spoljni deo. Tako da sam zadovoljan kako je ispalo, naravno malo se vidi kada se zagleda!
Koristim ovu priliku da se zahvalim svim članovima koji su mi pomogli svojim iskustvima i predlozima da rešim ovu situaciju !
pilip- OHV 767ccm 30ks
Ne menjam nego iz klipa neka primeni ono s' pocetka"seci,busi,udri"srki79 ::Samo se nadam da ti ovako ne menjas sajtne pravi majstori ne seku pred krilo ,nego novu podbacuju pod njega , pa se onda sve lepo punktuje i bude kao fabricki a i nema truljenja posle godinu dana
hcore1- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 151
Godina : 36
Datum upisa : 07.02.2013
Dobro ako si to mislio ,ja se taman uplasi da si ozbiljan .Bitno da je covek uspeo da sredi
srki79- OHV 767ccm 30ks
Similar topics
» Ocigledno lupaju zadnja vrata
» Pasu li zadnja vrata od Zastave 101 na Zastavu 128
» Zadnja maglenka
» Zadnja greda Yugo VS. Skala
» Zadnja glavcina ST-NT
» Pasu li zadnja vrata od Zastave 101 na Zastavu 128
» Zadnja maglenka