Yugo koral in 1.1 - zupcasti kais
+15
kokisa82
Basko
bratislavbelic
YUgisa
KoralaC
ktm+a
charjek
Mitke
preza-trajce
seno
junior45
Crazy128
Miljan
zastava 128
ZAC
19 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Yugo koral in 1.1 - zupcasti kais
Klinasti je isto vazan jer je znao ljudima da pukne i da podleti pod zupcasti pa da prezubi motor...
ZAC ::Miljan ::Meni se Gates najgore pokazao, svi ostali su ok.
Kako najgore??? Jel pucao na 15-20 000 ili spadao sa remenice, kao Bosh ???
Vecina evropskih proizvodjaca automobila fabricki ugradjuje Gates kaiseve...i to nije slucajno.
@bratislavbelic. Nista ne brini napravio si dobar izbor zubcastog kaisa....klinasti i onako nije toliko vazan...pa moze bilo koji.
3 klinasta i dva zupcasta Gates se cuju kao prozujao lezaj, prestanu tek kad ih toliko otpustis da postane kriticno.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Imao sam to iskustvo jako davno, kao mladi vozač . Ne bih poželeo nikome.YUgisa ::Klinasti je isto vazan jer je znao ljudima da pukne i da podleti pod zupcasti pa da prezubi motor...
bratislavbelic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 65
Godina : 52
Datum upisa : 30.07.2013
Moze i sa zastitom, desava se to.
Miljan ::
3 klinasta i dva zupcasta Gates se cuju kao prozujao lezaj, prestanu tek kad ih toliko otpustis da postane kriticno.
Zubcasti se cuje jada zubi na remenici ne odgovaraju zubcima na kaisu...moze biti dva razloga..ili zubcasti nije odgovarajuci (sirina i dubina zuba) ili remenice potrosene...
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Zupcasti original 116x19, dva komada zvizdali ko pobesneli, stavljen Goodyear isti takav i nista se ne cuje.
Ja sam kod sebe stavio Bosch klinasti, stegao kako je bilo i pre i nema greske, mada se desavalo na onom minusu da malkice cvili dok se ne ugreje motor. Zupcasti sam stavio Continental nije nesto bio skup, imao je valjda i Goodyear nisam siguran. A vidim za spaneL pricu, ja se ne secam koji bese kod mene manji ili veci, znam da sam uzimao oba pa vracao, valjda bese manji.
Vladislav- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 178
Godina : 32
Datum upisa : 26.02.2014
Ja se ježim od tema o klinastom kaišu...koga ne smara,nek pročita u mojoj temi o predstavljanju auta....
Jandro- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 531
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2013
Da li neko zna koji španer ide na Yugo In 1,1 (DMB) iz 2007. godine? Za kaiševe sam odlučio da budu Conti ali španer ne znaju po katalogu da mi nađu, a auto se vozi pa ne mogu da skinem ovaj fabrički koji je na njemu. Inaće prešao je 81000km, ne čuje se uopšte u radu pa se i razmišljam da li da ga menjam. Šta kažete?
Zupčasti bi trebalo da je Continental CT647 je l tako?
Zupčasti bi trebalo da je Continental CT647 je l tako?
Dare4x4- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 164
Datum upisa : 20.07.2018
Ako skines zastitu, trebalo bi da mozes prici da premeris koji je spaner po velicini. Ne znam nazalost po godistu koji bi trebao, pisalo je negde na forumu ali nisam uspeo da nadjem, mada ima odstupanja od toga koliko sam ja vidjao. Ja moj nisam moje menjao, a jedan ima preko 100.000km. S obzirom na kvalitet danasnjih delova, ne bih menjao ako je ispravan. Svakako proveri pri zameni zupcastog da li ima lufta.
Pa i meni se ne menja baš iz straha da ne stavim gori. Ovaj se ne čuje al proveriću kako se vrti bez kaiša.
Dare4x4- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 164
Datum upisa : 20.07.2018
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Semering bregaste, semering male bregaste,semering radilice .zupcasti kais Jugo koral 2002
» Yugo Koral IN 55 Lupkanje
» Zuji span lager ??? - Kako propisano stegnuti zupcasti kais
» Da li menjac za za Yugo Koral 65 odgovara na Yugo Floridu?
» Yugo Koral 45
» Yugo Koral IN 55 Lupkanje
» Zuji span lager ??? - Kako propisano stegnuti zupcasti kais
» Da li menjac za za Yugo Koral 65 odgovara na Yugo Floridu?
» Yugo Koral 45
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|