distanceri
+11
slobokv88
stefan.matic830
Milos
Mitke
Loshmey
VPetar
YUgisa
Pakson
Crazy128
ZAC
dejanrakocevic
15 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
distanceri
ima li veze sto tocak ne nailazi na glavcinu kad se stave distanceri,i kako da znam da mi je tocak dobro nalegao da mi ne skakuce u voznji...hoce li ga sarafi dovesti u centar...
dejanrakocevic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 86
Datum upisa : 26.08.2011
Re: distanceri
Hoce, konusi na zavrtnjima ce dovesti tocak u centar.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
jedan cica mi je rekao kako se stezu tockovi kad se stave distance...prvo najgornji saraf na koji ti tocak visi pa najdonji,oni se unakrsno stezu da bi tocak dosao u centar pa onda ovi sa strana...
ima logike,trebalo bi da ga dovede u centar nego ja reko da vidim sta vi mislite...
ima logike,trebalo bi da ga dovede u centar nego ja reko da vidim sta vi mislite...
Ali sa distancerima povecavas i krak sile. Lagerima ce biti skracen vek, za koliko to neznam. Zavisi od sadasnjeg stanja
nove sam stavio...
Inace cica ti je pravilno reko sto se tice stezanja, nebitno dal imas distancere ili ne tockovi se stezu unakrsno
Ja stavio distancere 5 mm.. na zadnjim tockovima, ali ne lezi tozak na onu rupu na sredini kako li se zove (stade mi mozak) dal to dobro??
https://zafc.forumsr.com/t3669-spoj-naplatka-felne-sa-glavcinom-tocka
Imas tu raspravu o tome pa ti odluci
Imas tu raspravu o tome pa ti odluci
E da, sve se steze unakrsno da bi lepo leglo na mesto, da se ne krivi itd
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Distanceri
Mozda glupo pitanje ali nisam siguran, posto je rupa na felnama 4x100 a na zastavi 4x98. Da li bih bilo sigurno to sa brezonima, ili bih moralo da se napravi da se na distanceru napravi 4x100 pa da se tu srafi?
Loshmey- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 562
Datum upisa : 11.07.2013
Ako mozes da zasrafis felnu ovako, onda ne bi trebao biti problem ni tako sa distancerom i brezonima, mada nije lose uzeti mozda brezone sa plivajucim maticama kao sto postoje i srafovi. Ali ako bude hteo distancer u koji ces da uvrces felne, onda on mora da bude metalan, neki prave to od aluminijuma, ali pokida se navoj i u metalnom, a ne da nece u aluminijumskom. Posto si nasao? Ja bih moje metalne da zamenim za alu.
Pa distancer se srafi na glavcinu. Distancere uzimas 4x98, a felne mogu i 4x100.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Preporucio mi ga je majstor kod koga popravljam auto, svi srafovi i distanceri (od duro aluminijuma) za 11 000din.
Loshmey- OHV 903ccm 45ks
Da se ne prave duple teme, ovde sam prebacio temu ''Distanceri'' i sobe ''Blic pitanja''.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Loshmey ::Preporucio mi ga je majstor kod koga popravljam auto, svi srafovi i distanceri (od duro aluminijuma) za 11 000din.
Jel si ti siguran da je duraluminijum? Ja kad sam pitao, cist aluminijum je oko 20e za 1kom debeo 20mm ako se dobro secam. Postoji onaj reciklirani aluminijum koji nije tako tvrd ali je puno jeftiniji, a legura mi je prosto neverovatna za te pare sem ako neko ne mesa svoju leguru
Iskren da budem ne znam zvao sam coveka i on mi je tako rekao da je duraluminijum i da je ta cena sa 16 brezona, i naglasio sam da mi treba 20mm.
Loshmey- OHV 903ccm 45ks
Loshmey- OHV 903ccm 45ks
mozda je pitanje malo glupo ali imam da stavim distancere pozadi oko 4-5mm ne znam tacno koliko su siroki pa me interesuje da li mogu felne da srafim sa dosadasnjim srafovima ili moram da ih menjam tj da li ce tocak biti dovoljno stegnut da me ne bih negde pretekao usput
stefan.matic830- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 123
Datum upisa : 13.04.2016
Ja bih ti preporucio da kupis srafove za alu felne,oni su za 5 mm duzi od standardnih koje imas na autu.Tako ces biti siguran da je sve dobro stegnuto.
slobokv88- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 646
Godina : 36
Datum upisa : 06.04.2014
I ja preporucujem kao Slobo, nemoj nista fuserit, kada kupis oridjidji siguran si
automehanicar- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 88
Datum upisa : 23.08.2016
Pozdrav koliko je optimalna sirina distancera pozadi ? da malo rasirim zadnji kraj,pre svega mislim na estetiku,ruzno mi kad vidim da mi je onako uvucen tocak u rub.Inace za sad mi je sve stok pozadi mislim na gumu i felnu, 4.5j i 145guma
gorski_stab_57- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Datum upisa : 15.08.2019
Optimalno je 5mm s obzirom da kad se podesi trap kako treba i stavi neka sira guma, sve dodje na svoje mesto da bude jednako napred i nazad Nemoj se zaletati sa distancerom odmah na pocetku, nego resi sve ostalo pa onda po potrebi dodaj distancere ako bude potrebe jer ces u suprotnom vrlo lako doci u situaciju da ti distancer ne bude odgovarao po dimenziji.
Ali na stranu toga, 15mm je za fabricki auto da se namesti da izgleda bolje malo, ali kazem, ako krenes bilo sta da menjas na trapu ili tockovima, vrlo brzo ces videti da ce ti (nece)trebati koliko imas i napred.
Ali na stranu toga, 15mm je za fabricki auto da se namesti da izgleda bolje malo, ali kazem, ako krenes bilo sta da menjas na trapu ili tockovima, vrlo brzo ces videti da ce ti (nece)trebati koliko imas i napred.
Mali savet pre kupovine distancera ili narucivanja istih. Premeri debljinu i duzinu glavcine napred i nazad
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
mislite nije preporucljivo siriti pozadi a napred ne dirati nista ?
gorski_stab_57- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Datum upisa : 15.08.2019
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu