Menjač, šta ga je razbilo?
+4
Mitke
junior45
Checky
Miljan
8 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Menjač, šta ga je razbilo?
Predpostavlam da znas fde se kontolise nivo ulja.
Kad odvrnes taj sraf, gurnes prst, i ako ne dodirnes ulje prstom, onda fali, ako dodirujes prstom, sve je ok.
Ako fali, gurnei grevo kroz tu rupu, i polako dolivaj, i kada krene da curi, to je to
Kad odvrnes taj sraf, gurnes prst, i ako ne dodirnes ulje prstom, onda fali, ako dodirujes prstom, sve je ok.
Ako fali, gurnei grevo kroz tu rupu, i polako dolivaj, i kada krene da curi, to je to
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Aha tako sam i pretpostavio al' rekoh možda ima neki napredniji sistem .Predpostavlam da znas fde se kontolise nivo ulja.
Hvala na odgovoru.
Nenad128- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 66
Datum upisa : 28.07.2012
Bilo bi dobro da kad sipas ulje u menjac parkiras auto na nekoj uzbrdici. Tako ce malo vise stati u menjac sto naravno nemoze da skodi. Moze samo da koristi
Tako je, idealno je kad je negde do pola cepa ulje
Preterani visak ulja u menjacu, kao i u bilo kom sklopu, povecava trenje ostog, samim tim povecava i potrosnju goriva i stvara nepotreban poviseni pritisak u menjacu, sto opet skodi semerinzima na menjacu...... Ne bih ja nista vise sipao od onoga sto preporucuje konstruktor.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
300/400grama ulja viska u menjacu nemoze da skodi. Jer tad ulje dodje na nivou polovine cepa sto je idealno.
Ne povecava nikakav pritisak kada ima odusak u atmosferu niti je popunjen do kraja kucista, a to malo vise, mnogo znaci lezajevima u menjacu i mnogo je tisi tako
300-400 grama je veliki procenat viska, ako u menjac staje oko 2 l. ulja... to mu dodje 25%, a to je puno. Slazem se da ne smeta do polocine cepa, ali preko toga NE... e sad, koliko je to u ml/g. nemam pojma.
U menjac staje 3l... Govorimo o nekih 10% vise.
- Broj poruka : 14369
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu